Extra large  2rm4546 1
FEM PÅ RAD: Los Blancos sikret søndag kveld deres femte seier på rad.

Real Madrid 3-0 Alavés

Los Merengues stanget mot forsvaret til laget fra Vitoria, men vant til slutt komfortabelt.

Real Madrid 3-0 Alavés
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 22
Søndag 3.februar, kl:20.45

1-0 Karim Benzema (30') - Assist: Sergio Reguilón
2-0 Vinícius Júnior (79') - Assist: Marco Asensio
3-0 Mariano Díaz (90') - Assist: Álvaro Odriozola

Torsdag kveld sikret Los Merengues avansement til semifinalen i Copa del Rey, og fredag formiddag så ble det klart at Barcelona blir neste motstander i cupen. Dette vil dermed si at det er duket for tre El Clasico innenfor den neste måneden, hvor det første kommer allerede onsdag kveld. Samtidig venter El Derbi den kommende helgen, og med et Real Madrid som har funnet formen den siste tiden, hvor spesielt Karim Benzema har levert varene, kan dette bli spennende. Søndag kveld var det omsider Alavés som stod for tur da de gjestet Santiago Bernabéu, hvor Los Blancos skulle gjøre alt i deres makt for å revansjere tapet fra tidligere i sesongen. 

Real Madrid: Courtois - Odriozola, Nacho, Ramos, Reguilón - Modric, Casemiro, Ceballos - Bale (Asensio 63'), Benzema (Mariano 75'), Vinícius (Isco 86')

Alavés: Pacheco - Vigaray, Maripan, Laguardia, Duarte - Wakaso, Piña, García (Blanco 81') - Burgui (Rolan 68'), Calleri (Guidetti 81'), Jony

Benzema scorer igjen

Det var vertene fra Madrid som åpnet oppgjøret best, og skapte de første farlighetene i oppgjøret. Kun tre minutter ut i kampen så kom Bale frem på siden, og sendte et innlegg via en forsvarer som endte hos Ceballos. Midtbanespilleren klemte til, men en forsvarer stod i veien og blokkerte til hjørnespark. Det påfølgende hjørnesparket ble stusset videre inn i feltet fra første stolpe av Bale, og det ble litt klabb og babb før Ramos la ut til Ceballos. Midtbanespilleren ladet foten på ny, men igjen ble forsøket blokkert. Returen fikk han omsider forbi forsvarerne, men forsøket endte en meter over mål. Like før klokka viste ti minutter så sendte Ramos en pasning i bakrom mot Benzema, og franskmannen driblet litt rundt før han fant Ceballos. Midtbanespilleren sendte kula tilbake til Benzema som forsøkte å skru ballen i lengste kryss, men forsøket endte like utenfor. Et kvarter ut i oppgjøret sendte Vinícius en frekk stikker mot Benzema, og franskmannen var nære å rekke ballen, men Pacheco timet det perfekt og snappet opp ballen. 

Et minutt senere gjenvant Vinícius ballen, og stormet fremover før han la ballen til rette, og sendte forsøket rett på Pacheco. Noen minutter senere angrep Los Blancos fra høyre, før de vridde spillet over til Reguilón på venstre, og unggutten klemte til, men ballen gikk like over tverrliggeren og landet i nettaket. Ved halvspilt omgang avanserte Real Madrid fremover i banen på ny, og denne gang forsøkte Casemiro seg med et skudd, men brassen traff ikke målet. En halvtime ut i oppgjøret kom vertene fremover på venstresiden med Reguilón, og backen sendte ballen lavt inn i feltet til Benzema som enkelt satte ballen forbi Pacheco til 1-0. Fem minutter før hvilen satte Manu García hodet til ballen i feltet, men forsøket ble klarert. Like før pausesignalet gikk forsøkte Benzema og Vinícius å kombinere på ny, men igjen var Pacheco god og brøt forsøket. Dermed gikk lagene til hvilen på 1-0. 

Flott kontring

Gjestene fra Vitoria virket noe mer på etter hvilen, hvor et langt innkast endte opp hos Duarte kun et minutt ut i omgangen, men skuddet til backen gikk en meter til side for mål. Vertene stormet rett i angrep etter dette, hvor Vinícius fant Bale i feltet, og waliseren stusset videre til Benzema som klemte til på volley, men forsøket gikk via bakken og rett på Pacheco. Et par minutter senere sendte Modric en ball i bakrom mot Bale, og waliseren klemte til fra skrått hold, men igjen var Pacheco solid og reddet. Snaut ti minutter ut i omgangen kom Alavés fremover på siden, og ballen endte til slutt opp hos Burgui, men forsøket til angriperen gikk i nettveggen. Et par minutter senere fikk Calleri muligheten fra skrått hold da han ble spilt gjennom, men også han bommet på målet. En time ut i oppgjøret fikk Real Madrid frispark på 17 meter, og Bale gjorde seg klar, men forsøket til waliseren gikk en meter over. 

Fem minutter etter timen var passert ble Jony spilt frem på siden, og angriperen avsluttet hurtig, hvilket overrasket Courtois litt, men belgieren fikk armene opp og reddet. Noen minutter senere kom Odriozola frem på siden, og sendte ballen inn mot Benzema, men franskmannen klarte ikke å få kontroll over ballen. Det gjorde omsider Vinícius som kom stormende inn i feltet og avsluttet, men Maripan stod i veien og blokkerte forsøket. Et minutt senere plukket den unge brassen opp ballen på ny, og dro seg innover i feltet før han sendte kula over mål. Elleve minutter før full tid stormet Vinícius fremover i banen, og unggutten fant Asensio på motsatt side, som tok med seg ballen og sendte den tvers gjennom feltet til Vinícius, Unggutten hadde all verdens tid, og plasserte ballen iskaldt i hjørnet til 2-0. 

Vakker stup-heading 

Et par minutter etter scoring nummer to så ruvet Maripan høyest i feltet på et hjørnespark, og stusset ballen mot bakerste stolpe, men forsøket gikk like utenfor stolpen. Fem minutter før full tid så spilte Vinícius gjennom Odriozola, og kantspilleren sendte ballen rett på Pacheco før Vinícius plukket opp på ny. Brassen gikk ned i feltet, men dommeren vinket spillet videre. Like etter sendte Asensio ballen tvers over til Vinícius, og brassen slo tilbake til Asensio i feltet, som vakkert dyttet ballen videre til Mariano, men angriperen sleivet og fikk ikke kula på mål. 

Et minutt før full tid så mottok Mariano ballen på siden av 16-meteren, og denne gang traff han rent på kula, men Pacheco som spilte en god kamp hindret scoring. Noen få sekunder senere så spilte Casemiro gjennom Odriozola, og backen satte ballen i mål bak Pacheco, men dommeren vinket korrekt spillet av for offside. I kampens siste ordinære spilleminutt så sendte Isco en vakker ball bak forsvaret til Odriozola, og backen siktet ut Mariano i feltet. Angriperen stupte frem mot ballen, og headet den knallhardt i hjørnet til 3-0. Et vakkert punktum på kampen fra angriperen som har vært skadet i to måneder, og en ny trepoenger til Los Blancos, som vinner deres femte kamp på rad før første gang denne sesongen. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (6): Blir ikke satt på veldig mange store prøvelser, men er trygg de gangene han blir. Holder nullen, og er spesielt trygg i feltarbeidet. Gjør i tillegg en solid jobb på tilbakespill, og virker komfortabel med ballen i beina. 

Álvaro Odriozola (7): Sliter litt i første omgang da han har Bale foran seg, som han ikke klarer å kombinere spesielt godt med. I andre omgang da han har Vinícius og Asensio der går ting langt bedre. Sliter tidvis litt med Jony defensivt, men blir ikke straffet for det. Får med seg en flott målgivende pasning. 

Nacho Fernández (7): Sammen med Ramos er han bunnsolid bakerst, og slipper til ytterst lite. De utfyller hverandre godt, og gjør omtrent ingen feil i løpet av oppgjøret. Gode brudd, og gode pasninger sammen med hurtighet er en god kombinasjon. 

Sergio Ramos (7): Etter en horribel start på sesongen defensivt, så har kapteinen virkelig tatt steg. Virker tryggere, og roligere, og unngår feil. Holder seg noe mer passiv i bruddene sine denne kampen, hvilket gjør at han ikke etterlater store rom defensivt. God kamp fra kapteinen som blir meget viktig i de tøffe kampene fremover. 

Sergio Reguilón (7): Spiller på det trygge defensivt, og slipper til særdeles lite. Er hurtig samtidig som han gjør svært få feil. I tillegg er han med fremover, og skaper noen farligheter både med skudd og innlegg. Får med seg en målgivende pasning på den første scoringen. 

Luka Modric (6): Kroaten spiller en kamp på det jevne, og sliter med å få ballene forbi forsvaret til Alavés eller spille rundt de når de ligger kompakt. Vrir spillet på en flott måte som vanlig, men totalt sett blir det en helt ok kamp for kroaten. 

Carlos Casemiro (6): Ødelegger tidvis flyten i spillet for vertene, hvor han har svært lite å bidra med i pasningsspillet. Defensivt har han som vanlig god kontroll, og gjør noen gode taklinger. 

Dani Ceballos (6): Som Modric så har han ingen fantastisk kamp, men han spiller på det jevne og gjør svært få feil. Er veldig aktiv i starten av oppgjøret hvor han får noen skuddforsøk, men det roes noe ned utover i kampen. 

Gareth Bale (3): Bidrar med utrolig lite den tiden han er på banen, og legger ikke inn noen god søknad om å få spille de kommende oppgjørene. Virker utilpass på høyre, og kvikner litt til på venstre, men totalt sett en svak kamp. 

Karim Benzema (7): Scorer kampens første mål en halvtime ut i oppgjøret på klassisk goalgetter vis. Utenom dette så er han flink til å linke opp med angrepet, og skaper noen farligheter sammen med Vinícius. Blir byttet ut et kvarter før full tid for å få litt hvile, hvilket er greit etter han har scoret seks mål på de siste fire kampene. 

Vinícius Júnior (8 BB): Unggutten ser ut til å stortrives for Real Madrid, og leverer kamp ut og kamp inn. Er aggressiv, og viser frem kvalitet og vilje hver gang han går ut på gressmatta. Scorer sitt første "ordentlige" mål i LaLiga, og er delaktig i absolutt alt som skjer fremover på banen. Banens beste for Los Blancos i kveld, som han har vært så mange ganger før denne sesongen. 

Innbytterne: 

Marco Asensio (6): Slurver litt til å begynne med, men kommer seg mer og mer inn i det. Slår en god målgivende pasning på mål nummer to, og viser frem noen gode takter. Kan til fordel være litt mer aggressiv, og finne tilbake til noe av det han hadde før. 

Mariano Díaz (6): Bommer på omtrent alt som kommer hans vei til å begynne med, men etterhvert som klokka tikker videre så kommer han seg inn i det. Scorer kampens siste mål på meget vakkert vis, da han stup-header ballen i hjørnet. Godt å ha han tilbake. 

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men han er vakker pasning til Odriozola i forkant av de siste scoringen. 

Hvem ønsker du å se fra start mot Barcelona? 

Pmn6