Extra large  av19375
REVANSJE: Karim Benzema har storspilt den siste tiden og er klar for revansje mot Barcelona på onsdag.

Tid for revansje?

Onsdag sparkes det første av tre El Clasico på en måned i gang på Camp Nou i Copa del Rey.

El Clasico anses for de fleste å være verdens største oppgjør innen klubbfotball, hvor verdens absolutt beste spillere møtes til dyst. De to lagene involvert i oppgjøret kjemper ikke kun om å være det beste laget i Spania, men også verdens beste lag. Forrige gang de to møttes til dyst så smadret Barcelona Real Madrid hele 5-1 på Camp Nou, den gang i den tiende runde av LaLiga Santander. Begge lag har hatt det travelt siden slutten av oktober da laget fra Katalonia har spilt 21 kamper, mens laget fra hovedstaden har spilt 23 kamper. I tillegg til å ha det travelt med en rekke kamper så har også mye skjedd med tanke på formen til lagene, hvor spesielt hovedstadslaget har tatt store steg. 

Da de møttes til dyst på Camp Nou sist så var fortsatt Julen Lopetegui hovedtrener for Los Blancos, og de konge-hvite lå plassert nede på en 7.plass på tabellen. Ting hadde ikke gått som ønsket eller planlagt under spanjolen, og stortapet mot Barcelona var det som fikk begeret til å renne over for Pérez, hvilket endte med at Lopetegui ble sparket. Santiago Solari var mannen som ble valgt ut til å erstatte Julen, og selv om ting ikke umiddelbart ble bedre med tanke på kvaliteten på spillet, så begynte Real Madrid omsider å vinne. 

Fjerner man de to kampene Los Merengues spilte i FIFA Klubb-VM så har begge lag vært i dyst 21 ganger. Barcelona har vunnet 14, spilte uavgjort fire ganger og tapt tre ganger, mens Real Madrid har vunnet 16 kamper, spilt uavgjort en gang og tapt fire kamper. Det vil si at siden ansettelsen til Santiago Solari så har Los Merengues tatt 49 poeng, hvilket er tre mer enn Barcelona sine 46 fordelt på tre turneringer. Tar man en titt på mål scoret og mål sluppet inn skille det svært lite, hvor Real Madrid har scoret 50 ganger, og sluppet inn 20 mål, men Barcelona har scoret 51 ganger, og sluppet inn 20 mål. 

Ikke bare har Real Madrid tatt flere poeng enn Barcelona siden sist de møttes til dyst, men de har også fått tilbake omtrent samtlige spillere fra skade, hvor kun Vallejo er usikker. Samtidig som at spillerne har returnert fra skader, så har også Solari fått igang flere av de, hvor spesielt Karim Benzema og Vinícius Júnior har levert varene. En annen spiller som har prestert jevnt godt den siste tiden er Sergio Ramos som har luket vekk feilene defensivt, og spiller med stor trygghet. I tillegg har enkelte rollespillere som Lucas Vázquez, og en ung spiller som Sergio Reguilón gjort en god jobb. 

Siden 1990 har lagene møttes til dyst i Copa del Rey elleve ganger, hvor Real Madrid har vunnet fire oppgjør, Barcelona har vunnet tre, og fire kamper har endt uavgjort. Sist de møttes i den spanske cupen var i finalen i 2014, og den gang sikret Gareth Bale seieren med en vakker solo-scoring. I 2013 møttes lagene i semifinalen, og den gang var det Los Merengues som trakk det lengste strået med seier på nettopp Camp Nou. Real Madrid får i morgen kveld muligheten til å revansje stortapet mot Barcelona på Camp Nou fra slutten av oktober, og gjør de som i 2013 sikrer de et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret. Karim Benzema kan bli nøkkelen i en eventuell seier om han fortsetter sin gode form med seks scoringer på fire kamper, og franskmannen har levert varene mot de tidligere. 

Har du tro på seier i morgendagens kamp? 

Pmn6