Extra large 0 1
STOR KAMP: På onsdag venter det første El Clasico i 2019, i semifinalen i Copa del Rey.

Solari før kamp: Barcelona (B)

Santiago Solari har snakket med pressen i forkant av onsdagens El Clásico i Copa del Rey.

Endelig er det tid for et nytt El Clasico, og denne gangen er det et dobbeltoppgjør i semifinalen i Copa del Rey. Barcelona slo i sin kvartfinale ut Sevilla med 6-3 sammenlagt, mens Real Madrid avanserte greit mot Girona med 7-3 sammenlagt. På pressekonferansen snakket Solari om hvor stor kampen mellom Real Madrid og Barcelona er, og han håper på en bra prestasjon og at Los Blancos kommer seirende ut av duellen. 

Kampen

Du vet aldri om det vil være taktiske overraskelser, det handler ikke bare om hva ett lag gjør. Vi forventer en veldig fin kamp, det er El Clásico, og vi håper at alle vil nyte det. Vi håper å gjøre en god prestasjon og vinne. 
Et Clasico er en kamp mellom to lag med stor sportslig rivalisering, for eksempel River-Boca, Inter-AC Milan, San Lorenzo-Hucarán, Peñarol-Nacional. Og selvfølgelig Real Madrid-Barcelona og Real Madrid-Atlético ... 

Får vinneren en fordel i La Liga?

Det er forskjellige konkurranser. Vi ønsker å vinne alt og ha samme fokus og samme tilnærming til fotballen som i de foregående kampene. Det viktigste er hvordan vi tilnærmer oss kampen. Vi kan ikke tenke lenger inn i fremtiden. Det viktigste er morgendagens kamp.

Laget

Vallejo er nesten der, vi er veldig glade fordi vi har nesten full tropp. Når de er alle tilgjengelige, er det vanskeligere å velge kampsdagstroppen, og det er den vanskeligste delen for en trener. Det viktigste er at alle setter sitt talent, sine evner og innsats til tjeneste for laget.
I fotball må du se på den korte, mellomlange og lange sikten, men konkurransen har sin egen rytme og kan forårsake uventede ting. Det er umulig å forutse alt. Det viktigste er at vi er sammen og vi alle trekker i samme retning. 

Kampprogrammet

Det er rart at programmet er slik. Forhåpentligvis er det ikke bevisst. Det er problemer for de som organiserer programmet, LaLiga. Vi må gjøre vårt beste, og det er det.

Er Vinicius Jr. en udiskutabel starter?

Det er ingen udiskutable startere i fotball.

Solaris arbeid som trener

Vi elsker å konkurrere, og det er derfor vi har gjort det siden vi var små. Du konkurrerer i hver kamp og det er ingen forskjeller mellom kampene. Du går inn mot alle kampene på en naturlig måte.

Gareth Bale

Hver spiller bidrar med det de har, noen mer offensivt og andre, mer defensivt. Noen bringer mer erfaring og andre ungt mot og friskhet. Vi alle har vår energi, og vi er fokusert på morgendagens kamp. Det er det som interesserer oss og ingenting annet.

Lionel Messi

Det er alltid bra å spille med de beste i hver kamp. Uansett om han spiller, påvirker han ikke vår forberedelse til kampen.

Har du troa på seier i morgendagens El Clasico?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07