Extra large f r barcaa
SEIER: Real Madrid tok nok en seier da de slo Alavés 3-0 på Santiago Bernabéu søndag kveld.

Før kampen: Barcelona (B)

Real Madrid møter Barcelona til sesongens andre El Clásico på Camp Nou i morgen kveld.

Barcelona - Real Madrid
Camp Nou, Barcelona
Copa del Rey, semifinale - første kamp
Onsdag 6. februar, kl. 21:00
Strive

Det er duket for gigantoppgjør på Camp Nou når Real Madrid skal få bryne seg på de spanske serielederne i den første kampen i semifinalen av Copa del Rey. Dette er selvsagt det første av to oppgjør mellom lagene i den spanske cupen, og returoppgjøret spilles på Santiago Bernabéu 27. februar. Los Blancos kommer inn til kampen i kjempeform, og mye tyder på at laget er tilbake etter en svært tøff høst og vinter. På søndag slo også Real Madrid sjetteplassen i La Liga da de slo Alavés 3-0 på hjemmebane. Nok en gang sto Vinícius Jr. og Benzema for det det meste som skjedde framover på banen, og duoen scoret også ett mål hver. Mariano Díaz fikk sine første minutter på over to måneder, og spissen fastsatte 3-0-resultatet. Nå blir det andre boller for Real Madrid når El Clásico står for tur. 

Stjernene vrakes?

Før morgendagens storkamp mot Barcelona på Camp Nou er det ingen tvil om at lagoppstillingen til Real Madrid kan bli noe helt annet enn hva man hadde forutsett før noen måneder siden. Mye tyder på at flere av de største stjernene må belage seg på å starte på benken i verdens største klubboppgjør. Copa del Rey virker å være en turnering Real Madrid og Santiago Solari virkelig vil satse på denne sesongen, og det er tydelig at den argentinske treneren mener at den beste å måten å gjøre det på er å spille med de spillerne som er i best form, framfor de som er de største navnene. Dette kan bety at spillere som Gareth Bale, Marco Asensio, Casemiro, Marcelo og Isco fort kan bli plassert på benken av Santiago Solari. Det er klart at skadeproblemene til Real Madrid har gitt spillere som Reguilón, Llorente, Vinícius Jr., og Lucas Vázquez muligheten til å vise seg fram på største scenen – én mulighet de har tatt godt vare på. 

Vázquez og Vinícius Jr. vil, sammen med Benzema, utgjør angrepstrioen til Real Madrid i morgen. Det betyr at Bale og Asensio etter alle solemerker må belage seg på å starte på benken. Lucas Vázquez ble utelatt av troppen til kampen mot Alavés i helgen, mest sannsynlig for å være helt uthvilt til El Clásico. Vinícius Jr. har vært en av Real Madrids beste spillere den siste tiden, og lite tyder på at han ikke får fornyet tillit mot Barcelona. Når det gjelder Reguilón er det noe mer usikkert ettersom Marcelo stort sett har spilt de fleste kampene i Copa del Rey siden den spanske unggutten danket brasilianeren ut av lagoppstillingene i La Liga. Det er likevel ikke helt umulig at Solari velger å bruke Reguilón i El Clásico. Casemiro spilte hele kampen mot Alavés, og det kan være et tegn på at Marco Llorente kanskje kan få startplassen i morgendagens kamp. Casemiro har vært svært ustabil siden han kom tilbake fra skade, men på sitt beste er det ingen tvil om hva brasilianeren kan tilføre Real Madrid i El Clásico – noe Solari selvsagt er klar over. 

Benzema kan bli avgjørende

Hvis det er en Real Madrid-spiller som elsker å spille mot Barcelona så er det Karim Benzema. Den franske spissen har scoret ni mål og levert syv målgivende pasninger for Real Madrid i El Clásico. Benzema har spilt hele 32 ganger mot den katalanske klubben, og det er tydelig at han trives godt mot Barcelona. Det bli selvsagt desto mer imponerende når man tenker på at det var Cristiano Ronaldo som oftest har scoret målene for Real Madrid i de største kampene, og det er dermed et svært imponerende antall målpoeng for Karim Benzema. Ikke bare scorer Karim Benzema jevnlig for Real Madrid mot Barcelona, men han har også en tendens til å ofte score viktige mål i El Clásico, og det kan være egenskap som kan bli helt avgjørende for at Real Madrid skal klare å slå Barcelona på Camp Nou, og dermed få med seg et godt utgangspunkt til returoppgjøret på Santiago Bernabéu. 

Nå er Karim Benzema inne i det som kan være hans beste periode i en Real Madrid-drakt, og det er ingen tvil om at franskmannen tar med seg masse selvtillit inn i kampen. Karim Benzema har scoret seks mål på kun ti dager, og han virker frisk framover på banen. Han kombinerer med sine lagkamerater slik han alltid har gjort, bare enda bedre, og han virker full av energi. Dette kan altså være svært godt nytt for Real Madrid i forkant av det svært viktige El Clásico-oppgjøret på Camp Nou i morgen. Barcelona er også uten sin beste midtstopper ettersom Samuel Umtiti er ute med skade, og selv om Piqué og Lenglet er solide stoppere er det ingen tvil om at Barcelona uten Umtiti er svekket. Dette kan forhåpentligvis Benzema utnytte til det fulle, og ettersom spissen allerede har scoret 18 mål denne sesongen er det ingen tvil om at scenen er satt for en Benzema-scoring eller to mot Barcelona. Franskmannen har også fått for vane å score det første målet i kampen, og det noe han har gjort hele ti ganger denne sesongen. 

Motstanderen

Motstanderen er nok de fleste kjent med allerede, men det er altså laget fra den nest største byen i Spania – Barcelona. Laget går under det offisielle navnet FC Barcelona, og de spiller sine hjemmekamper på mektige Camp Nou – den største fotballarenaen i Europa. Barcelona har vunnet den spanske cupen de siste fire sesongene, og det er tydelig at dette tiåret i Copa del Rey har vært dominert av det katalanske laget. Sist gang et lag som ikke heter Barcelona vant den spanske cupen var i 2013/2014-sesongen, og da var det selvsagt Real Madrid som vant turneringen. Da slo Los Blancos det katalanske laget i finalen etter den vanvittige scoringen av Gareth Bale på Estadio Mestalla i Valencia. Selv om det ikke kan bli en direkte reprise av det ettersom dette er en semifinale, er det ingen tvil om at Real Madrid har gode minner fra cup-oppgjør mot Barcelona. 

Denne sesongen har, som forventet, vært svært god for Barcelona, og det katalanske laget ligger godt an i alle turneringer. Laget er kvalifisert til åttendelsfinalen i Champions League, hvor franske Lyon er motstander. Laget er så klart også i semifinalen av den spanske cupen, hvor det første oppgjøret spilles i morgen. Etter en litt tøff sesongstart for Barcelona har katalanerne virkelig fått fart på sakene, og laget leder nå La Liga med seks poeng ned til andreplassen, og åtte poeng ned til Real Madrid. Laget er likevel ganske avhengig av sin beste spiller og toppscorer Lionel Messi, som senest scoret to mål i 2-2-kampen mot Valencia, og argentineren skal være frisk til morgendagens kamp. Man må selvsagt ikke glemme Luís Suárez, spissen som scoret tre mål mot Real Madrid på Camp Nou i oktober. I tillegg virker det som om Barcelonas venstrekant Philippe Coutinho har funnet storformen før morgendagens El Clásico. Det er derfor flere faremomenter i dette Barcelona-laget enn bare Lionel Messi. 

Historie

Real Madrid og Barcelona er de to soleklart mest suksessrike klubbene i spansk fotballhistorie, og selv om rivaleriet mellom dem strekker seg utover fotballbanen er det ingen tvil om at det også stammer fra flere år med direkte kamp om de aller største trofeene, både i Spania og Europa. Real Madrid og Barcelona har møtt hverandre 238 ganger i alle offisielle turneringer gjennom historien, og Real Madrid leder seierstatistikken med sine 95 seire, mens Barcelona har vunnet oppgjøret 93 ganger. 50 ganger har oppgjøret endt uavgjort. 

Sist gang Real Madrid gjestet Camp Nou var i oktober, og da ble det en skuffende affære for alle som har et hjerte for Real Madrid. Los Blancos var inne i en svært dårlig periode, og Barcelona dro fordel av det ved å knuse Real Madrid 5-1 i La Liga. Da scoret Luís Suárez tre ganger, mens Arturo Vidal og Philippe Coutinho sto for de to andre. Marcelo scoret Real Madrids mål i begynnelsen av andre omgang, og det så da litt lysere ut for Los Blancos.  Barcelona scoret tre mål på de siste 25 minuttene og Real Madrid ble dermed ydmyket på Camp Nou. Dette var uten i tillegg uten Lionel Messi, men det er likevel mye som har skjedd siden den tid. Real Madrid er i sin beste form for sesongen, og det er ingen tvil om at laget går inn til kampen med selvtilliten på topp. Det er derfor ingen grunn til å tro at Real Madrid kommer til å bli ydmyket på Camp Nou i morgen. 

Mulig startellever: 

                                      Courtois
           Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo
                 Modric, Casemiro, Kroos
              Vázquez, Benzema, Vinícius Jr.

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07