Extra large  he21399
MÅLSCORER: Lucas Vázquez var på rett sted til rett tid og scoret Los Blancos sitt eneste mål.

Barcelona 1-1 Real Madrid

Det endte uavgjort i den første kampen mellom verdens to beste klubblag.

Barcelona 1-1 Real Madrid
Estadio Camp Nou, Barcelona
Copa del Rey, semifinale (1/2)
Onsdag 6.februar, kl:21.00

0-1 Lucas Vázquez (5') - Assist: Karim Benzema
1-1 Malcom Oliveira (57')

Onsdag kveld var det duket for årets første El Clásico, og det andre for sesongen 2018/19. Det første ble spilt i slutten av oktober, og Los Blancos ble smadret av Barcelona på Camp Noe, selv uten Lionel Messi. Den kamp ble spilt i en annen turnering, nemlig LaLiga Santander, og på en tid hvor Real Madrid spilte en helt annen fotball. Denne gang var det semifinalen i Copa del Rey som stod for tur, og igjen var det Camp Nou som var stedet hvor oppgjøret skulle utspilles. Grunnet en signifikant øking i form hos Los Blancos samt jevnt gode prestasjoner fra Barcelona var det duket for et meget spennende El Clásico onsdag kveld. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Llorente (Casemiro 63'), Kroos - Lucas (Asensio 84'), Benzema, Vinícius Jr (Bale 64')

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Rakitic (Vidal 63'), Busquets, Arthur - Malcom (Aleña 76'), Suárez, Coutinho (Messi 64')

Pangstart

Det var gjestene fra hovedstaden som åpnet oppgjøret best, og kom til første sjansene i åpningsminuttene. Snaut fem minutter ut i oppgjøret kom Vinícius frem på siden, og unggutten la ut til Kroos som klemte til, men forsøket gikk rett på Ter Stegen. Et lite minutt senere sendte Benzema ballen ut til Vinícius på siden, og unggutten la ballen inn på bakerste stolpe hvor Benzema lurte seg bak Alba. Franskmannen tok ballen ned mot dødlinja, og spilte videre mot Lucas som kom seg foran Lenglet og dyttet ballen i hjørnet til 0-1. Los Blancos fortsatte å presse etter scoringen, og drøyt ti minutter ut i oppgjøret kom Vinícius og Benzema fremover, hvor den unge brassen tok ballen og valgte å skyte, men Pique blokket. Unggutten hadde med seg Kroos til venstre, og Benzema til høyre, men gjorde feil velg, dessverre. 

Drøyt et kvarter ut i oppgjøret sendte Kroos en corner ut til Llorente i returrommet, og spanjolen klemte til, men skuddet sklei av foten, og endte langt ute til siden. Et lite minutt senere kom vertene frem for første gang, hvor Malcom ble spilt alene med Navas, men sisteskansen fra Costa Rica stormet ut og reddet forsøket. Ved halvspilt omgang kombinerte Los Blancos flott på vertene sin banehalvdel, og Vinícius fikk den på siden, før han sendte den inn i feltet, hvor Kroos kom skliende, men forsøket endte utenfor. Like før halvtimen fikk Barcelona frispark på siden, og Malcom svingte ballen inn i feltet hvor Pique ruvet høyest og headet ballen via hodet til Varane og over. Noen minutter senere var vertene frempå på ny, hvor Semedo var heldig da han fikk med seg ballen i feltet, og backen sendte et hardt innlegg inn, men Varane var på rett sted til rett tid og sendte ballen til hjørnespark. 

To minutter etter halvtimen var passert fikk vertene et nytt frispark på siden, hvor Malcom svingte inn på ny, og denne gang var det Rakitic som ruvet høyest og headet knallhardt i tverrliggeren. Real Madrid kontret umiddelbart fremover, hvor Vinícius forsøkte å sende ballen lavt gjennom feltet mot Benzema, men pasningen var litt for hard. Etter utspillet fra Ter Stegen snappet Vinícius umiddelbart opp ballen, og spilte til Kroos før han fikk ballen tilbake, og sendte kula mot mål, men Arthur blokkerte til corner. Ti minutter før hvilen så fintet Malcom rundt i 16-meteren til Los Blancos, og sendte ballen videre til Suárez som la ballen til rette, og klemte til. Navas så utgangen på skuddet, og selv om det var langt ute til siden så gjorde sisteskansen en vakker redning og hindret scoring. Like før hvilen vendte Modric vekk en motspiller, og sendte Llorente på løp, som igjen sendte ballen inn i feltet mot Vinícius, hvor unggutten klemte til, men en spiller stod i veien. Dermed gikk lagene til hvilen på stillingen 0-1. 

Barcelona tar over

Etter en første omgang hvor Real Madrid hadde dominert mesteparten av tiden, og muligens burde ledet med mer enn et mål så skulle det bli helt annerledes i starten av den andre. Barcelona begynte å trille ball, og gjestene fra hovedstaden begynte å jakte ball. Snaut ti minutter ut i omgangen forsøkte Coutinho seg på et skudd fra skrått hold, men forsøket gikk over mål. Like før timen ble Alba sendt på løp langs siden for første gang, men Navas var hurtig ute og blokkerte innlegget til backen. Returen ble omsider snappet opp av Suárez, og angriperen sendte ballen i stolpen. Heller ikke den returen klarte Real Madrid å fange opp, og Malcom fikk tid til å lade før han sendte ballen i åpent mål bak et par forsvarere. Like etter timen så kom Coutinho fremover, og igjen ladet han skuddfoten, men forsøket gikk rett på Navas. 

De neste minuttene ble litt stykket opp grunnet en rekke bytter, hvor begge lag gjorde to stykk, der Messi og Vidal entret banen for vertene, mens Bale og Casemiro entret banen for gjestene. Et kvarter før full tid så satte vertene full fart fremover, hvor Messi spilte frem Aleña, men skuddforsøket ble blokkert av Carvajal. Ti minutter før slutt så var Ter Stegen på bærtur, og Benzema plukket opp ballen før han sendte den til Bale som kunne sende ballen i åpent mål. I stedet tok waliseren et par touch for mye, og skuddet ble blokkert til corner. Et par minutter senere kom vertene fremover, hvor Messi til slutt fikk ballen ved dødlinja, men vinkelen ble for skrå og Navas reddet. Like etter svingte Kroos et frispark inn, og Casemiro headet ballen like utenfor. Flere sjanser ble det ikke i oppgjøret, og dermed er det duket for et spennende returoppgjøret 27.februar på Santiago Bernabéu. 

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (7): Blir ikke satt på veldig mange prøvelser i første omgang, men redder det ene forsøket til Malcom på flott vis, og det ene skuddet til Suárez mesterlig. I andre omgang gjør han en god redning på gjennombruddet til Alba, men er til slutt sjanseløs på scoringen. Er trygg og god, og viser at han fortsatt leverer på det høyeste nivået. 

Dani Carvajal (6): Blir særdeles lite utfordret i første omgang, da det kan se ut til at taktikken til Solari var å hindre Alba og Coutinho. Fremover tilfører hann ikke veldig mye, men spiller en kamp på det jevne. Henger etter på scoringen, og burde muligens vært tidligere ute på Malcom. 

Raphaël Varane (8): Har absolutt 100% kontroll i den første omgangen, hvor han står imot det meste som kommer hans vei. I andre omgang er han litt høyt opp i banen ved enkelte tilfeller, men også da gjør han en solid jobb med å hindre Barcelona. Er veldig god de gangene Messi forsøker å utfordre han. 

Sergio Ramos (8): Kapteinen leverer en jevnt over meget god prestasjon. Styrer laget sitt flott i den første omgangen, og demmer opp for de svake involveringene til Marcelo defensivt. Trygg og god gjennom hele kampen, hvor han gjør svært få feil, og posisjonerer seg veldig god sammen med forsvaret. 

Marcelo Vieira (5): Henger etter fra første sekund og sliter stort med å kontrollere Malcom, og fintene hans. Tidvis slurver han også med returløpene, men blir heldigvis ikke straffet av det med baklengsmål. Tilfører i tillegg lite fremover på banen. 

Luka Modric (7): Styrer tempoet i laget den første omgangen, hvor han vrir spillet og strør pasninger sammen med Kroos, samtidig som han er flink til å flytte ballen i lengderetning. Blir løpende mye mellom i andre omgang, men står god imot defensivt. 

Marcos Llorente (6): Gjør en god jobb med å ødelegge for vertene de gangene de angriper via midten, og fyller opp de gangene det mangler en forsvarer. Tilfører ikke stort fremover i banen, men det var nok heller ikke derfor han ble valgt. Må dessverre ut med en skade rundt timen. 

Toni Kroos (7): Er tidvis litt usynlig, men gjør en solid jobb hver gang Real Madrid spiller seg ut, hvor han alltid er ledig, og alltid slår en trygg og riktig pasning. Sammen med Modric så strør han baller rundt seg, og gjør en godkjent jobb defensivt. 

Luca Vázquez (7): Er på rett sted til rett tid etter fem minutter, og gjør en god jobb med å komme seg foran Lenglet for å få ballen i mål. Jobber knallhardt hele kampen, og demmer opp i forsvar hvor Barcelona sliter med å bryte gjennom på høyresiden. Man vet hva man får med Vázquez, og leverer godt denne kampen. 

Karim Benzema (7): Gjør en meget god første omgang, hvor han styrer angrepet flott, og kombinerer bra med begge sider. Gjør en solid jobb på scoringen, hvor han først setter opp Vinícius og deretter Lucas. Faller litt ut i andre omgang, men får heller ingen baller å jobbe med. 

Vinícius Júnior (7): Unggutten er uredd, og stormer fremover med selvtillit i begynnelsen av kampen. Slår et godt innlegg hvor han finner Benzema i forkant av scoringen. Har tidvis litt overtenning, og gjør noen dårlige valg, men tilfører energi og vilje hvilket er positivt. Blir byttet ut like etter timen. 

Innbytterne: 

Carlos Casemiro (3): Kommer inn for en Llorente som leverte varene, og Casemiro kløner litt i begynnelsen hvor han mister ballen, og bruker for mange touch. Virker ikke helt klar for oppgaven, men spiller seg litt inn og gjøre noen viktige brudd. 

Gareth Bale (2): Tilfører absolutt ingenting positivt. Virker ikke på, og går rundt på gressmatta uten å ha noen effekt på laget. Sløser bort en stor sjanse med å bruke for mange touch, og er absolutt ikke klar for å spille i El Clásico. 

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hva tror du blir resultatet i returoppgjøret på Santiago Bernabéu? 

Pmn6