Extra large f r atleti
UAVGJORT: Real Madrid spilte 1-1 på Camp Nou på onsdag, og tok derfor med seg et godt utgangspunkt til returoppgjøret.

Før kampen: Atlético Madrid (B)

Real Madrid skal bryne seg på Atlético Madrid på Wanda Metropolitano i morgen ettermiddag.

Atlético Madrid - Real Madrid
Wanda Metropolitano, Madrid
La Liga Santander, runde 23
Lørdag 9. februar, kl. 16:15
Strive

Real Madrid gjester mektige Wanda Metropolitano i morgen ettermiddag til det andre gigantoppgjøret denne uken, når de skal prøve å passere Atlético Madrid på tabellen. Real Madrid har allerede spilt ett storoppgjør denne uken, og da var det selveste El Clásico på Camp Nou i Copa del Rey. Det ble en svært god opplevelse for Los Blancos, som tok med seg 1-1, og dermed et godt utgangspunkt, til returoppgjøret på Santiago Bernabéu i slutten av februar. Lucas Vázquez scoret Real Madrids mål tidlig i kampen etter godt forarbeid av Vinícius Jr., og Benzema. Malcom utlignet for Barcelona i andre omgang, men Real Madrid var i det minste jevngode med Barcelona i den kampen. Nå er det altså El Derbi Madrileño som står for tur for Real Madrid, og dette er en kamp hvor det står like mye på spill for Real Madrid som det gjorde i midtuken. 

Sesongavgjørende kamp

Selv om Real Madrid har slitt stort med å finne seg selv etter at Cristiano Ronaldo og Zidane forlot klubben i sommer, har de siste ukene vært strålende for Los Blancos. Real Madrid har vunnet fire kamper på rad i La Liga, og nå ligger også alt til rette for at laget skal kunne ta seg videre fra semifinalen i Copa del Rey. De siste ukenes gode form har også gjort at Real Madrid ligger i en betraktelig bedre posisjon i ligaen enn hva de gjorde for kun noen uker siden. Dersom Real Madrid skulle vinne morgendagens El Derbi Madrileño vil de nemlig gå forbi sin byrival på tabellen, og kun ligge fem poeng bak Barcelona, dog uten at katalanerne har spilt sin kamp denne uken. Real Madrid skal selvsagt også møte Barcelona i La Liga om kun noen få uker, og med noen gode kamper mot de to rivalene rundt seg kan plutselig Real Madrid befinne seg i en gunstig posisjon. Spesielt med tanke på hvordan situasjonen var for kun ett par uker siden. 

Der kampen mot Atlético Madrid kan styre Real Madrid mot nye og bedre ting kan det selvsagt også være den kampen som i stor grad avgjør at Real Madrid vil være sjanseløse på å etablere et press på Barcelona når sesongen nærmer seg slutten. Dersom Real Madrid skulle tape El Derbi Madrileño, og Barcelona samtidig vinner sin tøffe bortekamp mot Athletic Club, vil Los Blancos befinne seg hele elleve poeng bak serielederen, og fem poeng bak Atlético Madrid. Det er derfor ingen tvil om at morgendagens storkamp på Wanda Metropolitano vil være helt avgjørende for Real Madrids avslutning på sesongen i La Liga. Flere spanske medier har selvsagt også tidligere meldt at de neste ukene vil være avgjørende for Santiago Solaris framtid som Real Madrid-trener, og at gode resultater over to oppgjør mot Barcelona, over to oppgjør mot Ajax, og i El Derbi kan være nok til sikre argentineren drømmejobben også innover i neste sesong.  

Asensio og Bale helt ute i kulden?

Real Madrid har altså virkelig kommet tilbake på sporet den siste tiden, og det som pekes på som en av de største grunnene til dette er at Santiago Solari ofte velger å bruke de spillerne som presterer best og er i best form, framfor spillere som er de største navnene er eller har de høyeste lønningene. Det beste eksemplet på dette er nok Marcelo-situasjonen, hvor unggutten Sergio Reguilón har spilt seg inn på Real Madrids venstreback, mens Marcelo ofte må finne seg i å starte på benken. Isco er et annet eksempel. Den spanske midtbanemagikeren er helt ute i kulden hos Solari, og det har vært tilfellet i lang tid nå. Det er her også svært usikkert på om dette har med personlige relasjoner mellom dem eller om det er av rene taktiske årsaker. Det er i alle fall ingen tvil om Solari ikke er redd for å benke de beste spillerne dersom noen andre i bedre form – noe som virkelig har høstet gode resultater i det siste. 

De siste spillerne til å kjenne på Solaris vrede er Marco Asensio og Gareth Bale. Selv om det neppe er noe mer enn taktiske grunnlag for at angrepsduoen velges bort, er det likevel oppsiktsvekkende at slike avgjørelser blir tatt. Gareth Bale er selvsagt klubbens dyreste signering gjennom tidene, men etter at han returnerte fra skaden sin har waliseren vært svært svak for Real Madrid, og han virker nå å være danket ut av den brasilianske 18-åringen ved navn Vinícius Jr. Det er vel neppe noen som kan være uenige i den avgjørelsen heller. Også Marco Asensio har nylig kommet tilbake fra skade, og heller ikke han har klart å spille seg tilbake i startelleveren til Solari. Det er selvsagt slik at spillere trenger litt tid på å spille seg tilbake i form etter en skade, men det sier samtidig noe om at Asensio og Bale kanskje ikke er så viktige for Solaris Real Madrid når de ikke starter en El Clásico. Det vil i alle fall bli svært spennende å følge med på Asensio- og Bale-situasjonen de neste ukene. 

Motstanderen

Real Madrids motstander i morgendagens El Derbi Madrileño er altså Atlético Madrid. Laget har i stor grad vært «lillebror» til Real Madrid opp gjennom tiden, men siden Diego Simeone tok over laget i 2011 har det virkelig gått oppover for Atlético. Laget har vunnet Europe League én gang, og også vunnet den europeiske supercupen, da de slo Real Madrid i august. Laget har også nådd to Champions League-finaler under Diego Simeone, men begge gangene ble Real Madrid for sterke, og vant begge gangene. Atlético Madrid vant også La Liga i 2013/2014-sesongen, og selv om laget hadde vært sterkt tidligere også, så er det ingen tvil om at Atlético tok det neste steget under Simeone. Tidligere Real Madrid-spiller Álvaro Morata spiller for øyeblikket i Atlético Madrid, etter at han dro til Madrid-klubben fra Chelsea på lån. I tillegg er også tidligere Real Madrid-keeper Antonio Adán i troppen til Atlético Madrid. 

Denne sesongen har også vært god for Los Rojiblancos, og laget innehar for øyeblikket en andreplass på tabellen. Den står likevel på spill når Real Madrid kommer på besøk. Atlético Madrid har kun tapt to kamper denne sesongen – sist mot Real Betis forrige helg. Tolv seire er fasiten for Simeones mannskap, og hele åtte ganger har laget spilt uavgjort. Atlético er også det laget som har slippet inn soleklart færrest mål denne sesongen, med kun 14 innslupne på 22 kamper. De to neste lagene på listen har 18 og 20. Det er derfor tydelig at Atlético Madrid også i år er svært solide defensivt. Lagets soleklart mest produktive spiller er Antoine Griezmann, og franskmannen har denne sesongen virkelig vist at han er blant de beste spillerne i verden. Han har scoret elleve mål i La Liga, og han står også med syv målgivende. Nøkkelen for Real Madrid blir altså å ta ut Griezmann av kampen. Samtidig har Atlético kanskje verdens beste keeper i buret, og det er alltid en svært vanskelig oppgave å score på Jan Oblak. 

Historie

Byrivaleriet mellom Real Madrid og Atlético Madrid er selvsagt noe som har eksistert i en årrekke, og det er klart at det er mange oppgjør som har blitt mellom lagene opp gjennom årene. Faktisk så har lagene møttes til dyst hele 163 ganger i La Liga totalt, hvorav Real Madrid har vunnet 86 ganger. Det er over dobbelt så mange som Atlético Madrid, som på sin side har vunnet oppgjøret 39 ganger. Oppgjøret mellom Real Madrid og Atlético Madrid ender ofte også uavgjort, og det blir tydeliggjort når man ser at oppgjøret har endt med poengdeling hele 38 ganger. Det er også slik at de siste fire oppgjørene i La Liga mellom de to byrivalene har endt uavgjort – to ganger 1-1, og to ganger 0-0. Det er derfor svært tydelig at kampene mellom lagene ofte blir jevne og tøffe affærer, og med lite mål. 

Real Madrid og Atlético Madrid har selvsagt møttes allerede én gang i La Liga denne sesongen, og den kampen ble spilt i slutten av september. Det ble en lite underholdende affære, og kampen endte 0-0 på Santiago Bernabéu. Selv om Real Madrid kontrollerte mest ball og skapte flest sjanser, klarte altså ikke Los Blancos å bryte ned den solide defensive organiseringen til Atlético Madrid. Lagene spilte selvsagt også mot hverandre i finalen i den europeiske supercupen kun en drøy måned tidligere, og da var det Atlético Madrid som tok med seg det troféet hjem. Det måtte ekstraomganger til etter at Benzema, Ramos og Diego Costa sørget for at det sto 2-2 til full tid, men to scoringer i første ekstraomgang sikret altså Los Rojiblancos seieren. 

Mulig startellever:

                                            Courtois
              Carvajal, Ramos, Varane, Reguilón
                      Modric, Casemiro, Kroos
                 Vázquez, Benzema, Vinícius Jr. 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07