Extra large  he12204
EL CAPITANO: Sergi Ramos var iskald fra krittmerket, og overlistet Jan Oblak på scoring nummer to for Los Blancos.

Atlético Madrid 1-3 Real Madrid

Los Blancos spilte en taktisk perfekt kamp og vant oppgjøret mot byrivalen.

Atlético Madrid 1-3 Real Madrid
Estadio Wanda Metropolitano
LaLiga Santander, runde 23
Lørdag 9.februar, kl:16.15

0-1 Carlos Casemiro (16') - Assist: Sergio Ramos
1-1 Antoine Griezmann (25') - Assist: Ángel Correa
1-2 Sergio Ramos (42') - [Straffespark]
1-3 Gareth Bale (75') - Assist: Luka Modric

RØDT KORT: Thomas Partey (80')

Onsdag kveld var Real Madrid på besøk i Barcelona, hvor de sikret seg et godkjent utgangspunkt før returoppgjøret i semifinalen av Copa del Rey. Lørdag ettermiddag ventet et nytt storoppgjør, også denne gang på bortebane da Los Blancos dro seg noen kilometer sørover i hovedstaden for å møte Atlético Madrid på Wanda Metropolitano. Ingen lag hadde klart å beseire Los Rojiblancos i deres nye storstue denne sesongen, og det var derfor duket for et spennende oppgjør hvor Solari og hans taktiske valg ville bli satt på en ny stor prøve. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Reguilón - Modric, Casemiro, Kroos (Ceballos 84') - Lucas, Benzema (Mariano 89'), Vinícius (Bale 57')

Atlético Madrid: Oblak - Arias, Godin, Gímenez, Hernández - Correa (Rodri 65'), Saúl, Thomas, Lemar (Vitolo 59') - Griezmann, Morata (Kalinic 71') 

Flott brassespark

Det var vertene som åpnet oppgjøret best, og presset høyt på Real Madrid hver gang de fikk ballen. Et par minutter ut i omgangen ble Griezmann spilt opp på venstre side av boksen, men skuddet gikk utenfor. Ti minutter ut i oppgjøret forsøkte Partey seg på et langskudd, men han bommet grovt. Et lite minutt senere ble ballen spilt inn i feltet mot Modric, og kroaten forsøkte å stusse mot Benzema, men han hadde for mye kraft i headingen. Drøyt et kvarter ut i oppgjøret fikk gjestene hjørnespark, og Kroos fant Ramos i feltet, som stusset mot en helt åpen Casemiro. Brassen kastet seg opp i luften og satte ballen i mål til 0-1 med et vakkert brassespark. Tjue minutter ut i kampen stormer Vinícius fremover i banen, og unggutten slo en vakker pasning frem til Lucas som skjøt på direkten, men forsøket endte over. 

Like etter halvspilt omgang så gjenvant Correa ballen på ulovlig vis mot Vinícius, men dommeren lot spillet gå, og han sendte dermed Griezmann i bakrom. Franskmannen kom helt alene mot Courtois, og trillet ballen frekt mellom beina på Courtois til 1-1. Minuttet før halvtimen så fikk Correa en mulighet til å skyte i feltet, men kantspilleren bommet på målet. Et par minutter senere fikk Griezmann en ny skuddmulighet, men denne gangen bommet han grovt. Snaut ti minutter før hvilen ble Kroos spilt opp i returrommet, og tyskeren klemte til, men Oblak var god og reddet. Fem minutter før pause så stormer Vinícius fremover langs siden, og inn i feltet hvor han ble felt av Gímenez. Dommeren var sikker i sin sak og pekte på krittmerket, hvilket VAR bekreftet et lite minutt senere. Ramos gjorde seg klar, og var som vanlig iskald fra krittmerket, hvilket sendte Real Madrid i ledelsen på ny. Mer skjedde det ikke i omgangen, og Los Blancos gikk dermed inn i hvilen med ledelse. 

Bale setter spikeren i kista

Vertene kom best i gang også etter hvilen, hvor Morata fikk en skuddmulighet et par minutter ut i omgangen, men forsøket gikk langt over. Fem minutter ut i omgangen fikk Vázquez ballen like utenfor boksen, og kantspilleren klemte til, men forsøket endte over mål. Et par minutter senere var Griezmann frempå på ny, og denne gangen var han nære, men skuddet endte til slutt like utenfor. Ti minutter ut i omgangen lå ballen i mål da Morata ble spilt alene med Courtois, og lobbet ballen vakkert i mål, men den tidligere Real Madrid-spilleren var i offside, og scoringen ble annulert. En time ut i oppgjøret klemte Gímenez til fra skrå vinkel i boksen, og Courtois måtte i aksjon, men belgieren slo ballen til hjørnespark. Etter dette fulgte drøyt ti minutter hvor det var tydelig at vertene var frustrerte, og en rekke stygge taklinger resulterte i gult kort. 

Et kvarter før full tid så ble et innlegg sendt inn i feltet mot Benzema, og franskmannen satte hodet til ballen, men forsøket endte over mål. Like etter så gjenvant Bale ballen, og Real Madrid satte på tempo fremover i banen, hvor Modric sendte ballen tilbake til waliseren på siden av feltet. Bale var iskald i duellen mot Oblak, og trillet ballen i hjørnet til 1-3. Et par minutter etter scoringen fikk Rodri muligheten med hodet fra midt i boksen, men forsøket endte like over tverrliggeren. Ti minutter før full tid så dommeren seg lei på de stygge taklingene, og Thomas Partey ble sendt i dusjen med sitt andre gule kort. Fem minutter senere fikk både Vitolo og Saúl skuddmuligheter, men begge bommet på målet. Et par minutter før full tid så kontret Los Blancos på ny fremover i banen, hvor Benzema fant Bale i boksen med et innlegg, men waliseren headet ballen like over. Dermed ente det 1-3 på Wanda Metropolitano, og Real Madrid er det første laget til å vinne mot Atlético Madrid der i LaLiga denne sesongen. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (6): Har en relativt rolig kamp, da vertene ikke treffer helt med skuddene sine. Kan ikke klandres for scoringen til Griezmann, da det er en god avslutningen. Virker ellers trygg og god, og gjør få feil med ballen i beina. 

Dani Carvajal (8): Spiller en meget solid kamp, hvor han har fullstendig kontroll defensivt, og stormer med i angrep offensivt. Gjør omtrent ikke en eneste feil, og får masse juling gjennom hele kampen. Flott kamp av backen. 

Raphaël Varane (7): Spiller en solid kamp bakerst hvor han i lag med Ramos slipper til lite. De få sjansene som kommer deres vei er fra gode pasninger. Solid jobb i duellspillet, og får ballen unna farlig område. 

Sergio Ramos (7): Som vanlig er kapteinen iskald fra krittmerket, og scorer flott. Bommer litt på offside-linja ved enkelte tilfeller, men gjør ellers en meget solid jobb. Får med seg en målgivende pasning på scoringen til Casemiro hvor han ruver høyest i feltet. 

Sergio Reguilón (8): Unggutten fortsette å imponere, hvor han er bunnsolid defensivt, og kommer med i angrep så ofte det lar seg gjøre. Får masse juling, og blir taklet stygt en rekke ganger, men viser hvorfor han har hoppet forbi Marcelo i køen med flott spill. 

Luka Modric (7): Gjør en god jobb med å styre midtbanen, selv om han som de andre sliter litt med å spille seg ut til å begynne kampen. Vrir spillet flott, og er motoren i laget. God kamp av kroaten. 

Carlos Casemiro (9 BB): Gjør en meget meget god kamp, hvor han scorer på et flott brassespark, og ødelegger de fleste ganger Atlético angriper gjennom midten av banen. Har omtrent ingen personlige feil, og viser hvorfor han fortjener tillit i slike kamper. Får fortjent banens beste etter oppvisningen. 

Toni Kroos (7): Som vanlig er han litt usynlig, men vrir baller fra side til side, og er meget trygg i pasningsspillet. Gjør en god jobb med å velge ut hvem som skal få pasningene, og spiller en solid kamp. 

Lucas Vázquez (7): Løper som vanlig utrolig mye, hvor han er med hjemover, og med fremover i banen. Har tidvis litt overtenning i taklingene, men spiller totalt sett en solid kamp. 

Karim Benzema (6): Kommer seg ikke helt inn i kampen, og får tidvis veldig få baller å jobbe med. De gangene han er involvert mot slutten slår han noen gode pasninger, og et par gode innlegg, men tidligere i kampen roter han bort litt for mange baller. 

Vinícius Júnior (7): Skaper masse uro langs kanten sin, og viser at han har noe å gjøre på banen i et El Derbi. Skaffer også det meget viktige straffesparket, da han leker seg med Gímenez. Blir tatt av banen før timen er passert. 

Innbytterne: 

Gareth Bale (7): Involverer seg mye mer enn tidligere innhopp, og scorer et flott mål. Burde muligens scoret et til på innlegget fra Benzema, men setter spikeren i kista og punkterer kampen. 

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering. 

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til noen vurdering. 

Hva syns du om El Derbi? 

Pmn6