Extra large bale ferdig1
PÅ VEI UT?: Er Gareth Bale inne i sin siste sesong som Real Madrid-spiller?

Hva skjer med Bale?

Gareth Bale har slitt stort denne sesongen, og man kan derfor stille spørsmål rundt waliserens framtid.

Gareth Bale, Real Madrids dyreste signering gjennom tidene, har vært offer for mye kritikk i det siste. De igjengående skadeproblemene som har holdt Bale ute av spill i store deler av tiden hans i den spanske hovedstad har også denne sesongen vært påfallende. Når du kombinerer dette med dårlige prestasjoner på banen, og tilsynelatende dårlige holdninger når han får muligheten, så er det vel liten tvil om at kritikken er berettiget. 

Les også: Atlético Madrid 1-3 Real Madrid

Det er likevel ingen tvil om at Gareth Bale er en fantastisk fotballspiller, og på sitt beste så kan waliseren menge seg helt oppe blant de beste spillerne i verden. Problemet er bare det at det er svært lenge siden han har vært på sitt beste, og når det først skjer, blir det ofte satt en stopper fort relativt kvikt av et skadeopphold. Etter de dårlige prestasjonene de siste ukene virket det klinkende klart at waliserens opphold i Madrid var over, men etter innhoppet mot Atlético Madrid er det ikke lenger like sikkert. 

Det er selvsagt vanskelig å si noe sikkert om både hva som skjer i hodet til Gareth Bale, og hva som skjer hos de høye herrer i Real Madrid. Vi har likevel rapporter og mediepersonligheter nære Real Madrid som tilsier at både waliseren og Real Madrid-ledelsen skal ha et stort ønske om at han lykkes i Real Madrid, og han skal fortsatt trives svært godt i Madrid. På tross av dette har Gareth Bale knapt lært seg noe spansk siden han ankom klubben i sommeren 2013, og han er helt klart den på laget som er dårligst i språket. Dette er selvsagt ikke en fordel for waliseren, verken på banen eller utenfor banen, og det er klart at det da kan oppstå tvil rundt Bales dedikasjon til å lykkes i Madrid. 

Lørdagens innhopp mot Atlético Madrid viste likevel at Gareth Bale fortsatt er kapabel til å være helt avgjørende for Real Madrid. Han scoret den svært viktige 3-1-scoringen, og dermed satte spikeren i Atlético-kista. Det er tydelig at Bale trives svært godt når han har mye rom å løpe i på banen, noe som var tilfellet i de siste minuttene av El Derbi Madrileño, men det er ikke ofte dette er tilfellet for Real Madrid. Los Blancos møter svært ofte lag som ligger dypt i banen, med god defensiv organisering. Derfor blir det ofte svært vanskelig for Bale å utnytte sine beste egenskaper, hvilket er farten og avslutningsevnen hans. 

Det er heller ingen tvil om at Bale har en særegen egenskap til å score viktige mål for Real Madrid. I 2014 scoret han det avgjørende målet i finalen av Copa del Rey, mens han også scoret 2-1-målet mot Atlético Madrid i Champions League-finalen samme året. Man må selvsagt heller ikke lenger tilbake enn til mai, da Gareth Bale scoret to fantastiske mål mot Liverpool som innbytter, og dermed avgjorde Champions League-finalen. Det er altså ingen tvil om hva Gareth Bale kan bidra med til laget, og ingen kan ta fra Real Madrid-fansen alle de gode øyeblikkene waliseren har gitt oss. 

Likevel så er det vanskelig å si hva framtiden til waliseren vil bli i Real Madrid. Hans beste posisjon på banen er tross alt på venstresiden av angrepet. Det var her han var best i Tottenham, og det har også i Real Madrid vært svært tydelig at Bale trives best på venstrekanten. Her møter Real Madrid nok et problem. Vinícius Jr. har vært en av Real Madrids aller beste spillere den siste tiden, og brasilianeren er kun 18 år gammel. Vinícius’ beste posisjon er også på venstrekanten i angrepet. Da får man spørsmålet rundt hvorvidt man skal satse på unggutten som virkelig imponerer, eller 29-åringen som kun til tider viser fram sin klasse. Samtidig har også Eden Hazard blitt linket hyppig til Los Blancos i en god stund nå, og en overgang for belgieren virker mer og mer sannsynlig for hver dag som går. Også hans beste posisjon er på venstrekanten. Dermed kan Bale fort virke overflødig i et Real Madrid-lag som, under Solari, har høstet svært gode resultater med spillere som Lucas Vázquez og Vinícius Jr i startelleveren. Bale vil nok neppe finne seg i å starte på benken, og med nok et stortalent i Marco Asensio vil det bli mye kamp om plassene i laget. 

Lørdagens 3-1-scoring mot Atlético Madrid var Bales scoring nr. 100 i en Real Madrid-drakt. Nå spørs det om det blir så veldig mange flere. 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07