Extra large cort
POSITIV: Courtois tror at Real Madrid kan gå hele veien i Champions League.

Courtois: - Real Madrid er et vinnerlag

Courtois har deltatt i et intervju med UEFA i forkant av morgendagens åttendelsfinale.

Thibaut Courtois ble hentet til den spanske hovedstad i sommer etter lang tid med spekulasjoner. Belgieren, som ble kåret til VMs beste keeper, var Real Madrids store nysignering i sommer, men oppholdet hans i Madrid har ikke bare vært en dans på rose. Han har sluppet inn svært mange mål, uten at det nødvendigvis er keeperen sin feil. Nå har likevel Courtois vist seg fram fra sin beste side, og vist hvorfor han er regnet som en av verdens aller beste keepere. Han har tatt over rollen som førstekeeper i Real Madrid, og Navas har blitt vist til benken i både Champions League og La Liga. Selv om dette selvsagt har vært enormt kontroversielt er det ingen tvil om at Courtois har vært svært solid til tider, og det er lite å utsette på belgierens prestasjoner. 

Nå har den keeperen deltatt i et intervju med UEFA i forkant av morgendagens åttendelfinale i Champions League mot Ajax. Der snakker belgieren blant annet om Real Madrids overveldende historie i turneringen, og hva det betyr for spillerne som er der i dag. Han snakker også om morgendagens motstander - Ajax, og, ikke minst, om hvordan keeperrollen har endret seg de siste årene, og hva det betyr for ham. 

Hva gjør Real Madrid så suksessfull i Champions League?

Det er mitt første år her, og jeg kan ikke si hva det er heller. På den ene siden, det er masse kvalitet, og på den andre siden er det et lag som fokuserer veldig bra på sine mål. Hvis målet er å vinne Champions League, da kan dette laget vinne det. Det er noe som er en del av Real Madrid, og det er grunnen til at jeg mener at det er den beste klubben i verden. 

Hva tenker du om Ajax-kampen?

De har et bra lag, med en blanding av erfaring og unge talentfulle spillere, og de spiller god fotball. Det kommer til å bli et åpent oppgjør, og vi kommer til å se to fine kamper ettersom de liker å spille god fotball og ikke bare sitte trygt på sin egen banehalvdel. Forhåpentligvis kan vi vinne. Vi blir nødt til å være konsentrert, forsvare oss bra og angripe dem når vi kan. 

Hvordan er det å være Real Madrid-keeper?

Keeperen er alltid den siste personen som skal forsøke å stoppe et mål, og det er alltid mye press fordi det ikke er noen margin for feil. Ofte, hvis keeperen gjør en feil, ender det nesten alltid opp med mål. Det er alltid press, og her i Real Madrid er det også slik. Jeg tror ikke at det endrer seg mye fra mål til mål. Du vet at du er i den beste klubben i verden, den største, og det er mange som ser på Real Madrid. Du vet at det er mange øyne på kampen, men det endrer ikke det å være keeper for Real Madrid, Chelsea eller andre lag. 

Hvordan vil du definere klubbens historie?

Real Madrid er et vinnerlag, og man er her for å bidra til klubbens historie, å vinne flere troféer. Vi kjemper hver dag for det. 

Hva gjør du for å holde fokus når motstanderen kommer på en sjelden visitt på deres banehalvdel?

Du må alltid forholde deg fokusert. Når vi går framover er det alltid veldig viktig å være påskrudd, fordi laget har beveget seg langt oppover på banen, og derfor må du komme ut av målet ditt. Du må spille litt i det området mellom linjene. Et eksempel på det er bortekampen mot Roma, hvor jeg kommer ut av boksen to eller tre ganger for å stoppe et kontringsangrep. Det er ting du må være obs på, og derfor må du holde fokus. 

Hvem er den tøffeste spissen du har møtt i Champions League?

I Champions League, fordi du alltid møter spillere på det øverste nivået, er det flere toppspisser i hvert lag. Du må alltid være på vakt fordi, selv om en spiller ikke har et stort navn, betyr ikke det at ikke er kapable til å sette en i krysset bak deg. 

Hva synes du om endringen av keeperrollen de siste årene?

De siste ti årene har det blitt krevd mye mer av den nye generasjonen med keepere, som å være god med ball, og spille i rom. Det var ikke tilfellet for 20 år siden. Da jeg spilte som ung, i Genk, ble jeg allerede bedt om å bruke føttene mine, og jeg har derfor vokst opp med det. Rollen din avhenger også av hvilket lag du spiller for og hvorvidt du blir bedt om å spille lange baller eller å spille ut bakfra. I dag innebærer en keepers rolle mye mer enn å bare holde ballen ute av målet. Det innebærer også å spille i rom, bruke beina sine, å dekke rommet mellom forsvaret og deg selv, og de ballene som kommer inn i det området. 
Pmn6