Extra large  he12012
TAP: Toni Kroos var banens beste mot Girona, men tyskeren klarte ikke å sikre en seier for Los Blancos.

Real Madrid 1-2 Girona

Girona revansjerte seg fra Copa del Rey, og tok alle poengene søndag formiddag.

Real Madrid 1-2 Girona
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 24
Søndag 17.februar, kl:12.00

1-0 Carlos Casemiro (25') - Assist: Toni Kroos
1-1 Christian Stuani (65') - [Straffespark]
1-2 Pedro Portu (74') 

RØDT KORT: Sergio Ramos (90') 

Los Blancos slet lenge onsdag kveld da de var på besøk i Amsterdam, men tok til slutt med seg seieren og et godt utgangspunkt til returoppgjøret. Søndag var det dog igjen spill i LaLiga Santander som stod for tur, da Girona kom på besøk til Estadio Santiago Bernabéu. Det var dermed mulighet for laget fra Katalonia å revansjere oppgjørene fra Copa del Rey, hvor de ble sendt ut av cupen med 7-3 i målforskjell. Laget som imponerte i begynnelsen av sesongen har slitt stort i andre halvdel, og har ikke vunnet på deres siste 14 kamper, mens Real Madrid på sin side har funnet formen. 

Real Madrid: Courtois - Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo - Ceballos (Mariano 74'), Casemiro, Kroos - Lucas (Vinícius 58'), Benzema, Asensio (Bale 66') 

Girona: Bounou - Ramalho, Alcala, Juanpe - Porro (Lozano 46'), Pons (García 46'), Luiz, Granell, García - Portu (Valeri 84'), Stuani

Casemiro stiger til værs

Det ble en noe kjedelig start på oppgjøret mellom Los Blancos, og Girona hvor vertene trillet ballen rundt gjestene. Omsider så var det gjestene som kom til den første sjansen etter et par minutter da Stuani ble spilt gjennom, men tross redningen til Courtois så blåste dommeren av for offside. Et kvarter ut i oppgjøret rullet Los Blancos opp på siden, hvor Kroos sendte ballen til Lucas som videre chippet med seg ballen inn i feltet, før han klemte til, men Bounou gjorde en god redning. Kun et minutt senere viste Asensio seg frem med flotte kombinasjoner før han sendte et hardt og lavt innlegg inn i boksen, men Benzema var akkurat for sent ute. Gjestene plukket opp ballen og stormet fremover, hvor Stuani til slutt mottok ballen utenfor 16-meteren og klemte til, men Courtois hindret angriperen med en god redning. 

Ved halvspilt omgang førte Asensio med seg ballen fremover i banen, og sendte kula mot mål med høyre bein, men Bounou reddet lett. Noen minutter senere kom kampens første mål, da et hjørnespark ble klarert ut til Kroos som videre sendte ballen inn i boksen igjen, og der ruvet Casemiro høyest og stanget ballen i mål til 1-0. Like etter halvtimen kom Odriozola frem på siden, og unggutten sendte ballen hardt inn langs gresset, men igjen var Benzema noen få tideler for sent ute. Fem minutter før hvilen så kom gjestene frem på ny, hvor ballen til slutt endte hos Granell og kapteinen klemte til fra 20 meter, men forsøket endte like utenfor. Real Madrid stormet fremover etter skuddet til Granell, hvor Benzema fikk med seg ballen inn i feltet og klemte til, men igjen reddet Bounou. Dermed stod det 1-0 til hvilen etter omgang hvor vertene dominerte fullstendig. 

Gjestene snur kampen

Real Madrid startet den andre omgangen slik de spilte i den første med å trille rundt Girona. Kun et minutt ut i omgangen mottok Marcelo ballen like utenfor 16-meteren, og brassen klemte til, men en god redning av Bounou hindret scoring. Et par minutter senere sendte Asensio er frispark rett i noen motspillere, og ballen endte opp hos Benzema som klemte til, men forsøket gikk via en motspiller og endte like utenfor. Fem minutter ut i omgangen så kom Asensio seg forbi på siden, og la inn mot bakerste hvor Benzema fikk stå helt fri, men franskmannen headet utrolig nok i nettveggen. Ti minutter ut i omgangen kom gjestene frem for første gang i omgangen, hvor et innlegg ble sendt inn mot Lozano, men headingen ble enkelt reddet av Courtois. Like før timen fikk gjestene en stor sjanse da et innlegg på nytt ble svingt inn mot Lozano, og igjen reddet Courtois, men denne gang måtte han gi en retur. Aleix Garcia klemte til på den løse ballen, men forsøket endte utrolig nok høyt over mål. 

Noen minutter etter timen svingte Girona inn i feltet på ny, og denne gang mot Stuani som headet i stolpen. Returen ble igjen fanget opp av gjestene, og skuddet gikk via henda til Ramos som gjorde at dommeren utdelte et gult kort til kapteinen og pekte på krittmerket. Stuani gjorde seg klar, og var iskald fra krittmerket hvilket sikret utlikning for gjestene fra Katalonia. Like etter scoringen gikk Ramos ned noe lett i feltet, og ballen endte til slutt hos Vinícius, men skuddet til unggutten endte over. Et kvarter før full tid skulle omsider gjestene ta føringen da Lozano dro seg innover i banen, og sendte kula mot lengste hjørne. Igjen var Courtois med på notene, og reddet, men igjen plukket Girona opp returen, og Portu satte ballen i mål til 1-2. Noen minutter etter scoringen så tok Vinícius med seg ballen fremover, og dro seg innover i banen før han sendte kula en meter over mål. Et par minutter senere var samme mann frempå med et skudd igjen, men denne gang endte ballen like til side for mål. 

Fem minutter før full tid fikk Lozano en ny mulighet med hodet da et innlegg ble svingt inn, men denne gang headet han over. Vertene stormet fremover etter dette, hvor en lang ball ble spilt opp mot Mariano, og unggutten headet videre mot Bale i feltet, men touchen til waliseren ble for svak og Bounou reddet. I kampens siste ordinære spilleminutt sendte Kroos et frispark inn i feltet, hvor Casemiro ble revet ned, men dommeren lot spillet gå videre. Ballen ble sendt inn i feltet på ny, hvor Ramos forsøkte et brassespark, men dommeren blåste av og ga Ramos hans andre gule kort - denne gang for farlig spill. På overtid forsøkte Marcelo seg med et langskudd, men igjen var Bounou solid og reddet. Fem minutter på overtid fikk vertene hjørnespark, hvor Courtois ble sendt opp, og målvakten satte hodet til ballen fra Kroos, men headingen endte like utenfor. Dermed endte det 1-2 til Girona på Santiago Bernabéu. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (5): Gjør en god jobb med å redde det som kommer hans vei i første omgang, hvor han står imot Stuani. I andre omgang gjør han gode redninger på første skudd, men må gi noen returer som ikke forsvaret klarer å plukke opp. På overtid er han nære å bli helt, da han er med opp på corner og header like utenfor. 

Álvaro Odriozola (5): Løper som vanlig ekstremt mye opp og ned langs den høyre siden. Innleggene er ofte lure, men muligens litt for harde da ingen når de. Har relativt god kontroll i første omgang, men sliter noe mer med Lozano i andre omgang. 

Raphaël Varane (5): Gjør en solid jobb med å få baller unna, både i luften og langs bakken. I andre omgang bommer han og resten av forsvaret i jobben med å plukke opp returer. Noe svak med de lange pasningene. 

Sergio Ramos (4): Kapteinen vil så mye, men får det ikke helt til defensivt denne kampen. Lager straffesparket som Girona utlikner på, og mottar i tillegg rødt kort mot slutten av  kampen. Ingen topp prestasjon av kapteinen. 

Marcelo Vieira (3): Brassen fant ikke seg selv denne kampen heller. Har noen gode skudd offensivt, men innleggene er relativt svake. Defensivt så blir han alt for dårlig i andre omgang, da spesielt Portu utnytter dette. Klarer heller ikke å plukke opp returen på scoring nummer to. Sliter i den defensive organiseringen. 

Dani Ceballos (5): Klarer ikke å fylle tomrommet etter Luka, på tross av at han legger ned mye innsats så stemmer det ikke helt. Dominerer ikke midtbanen i andre omgang, og sliter med å utrette stort. Løper mye, men det er muligens ikke positivt da han heller burde dominert spillet. 

Carlos Casemiro (6): Gjør en god jobb med å ødelegge spillet til gjestene i første omgang, og scorer et flott mål på heading. I tillegg er han spilleren som mister ballen i forkant av situasjonen som skaffer gjestene straffespark. Helt ok kamp fra brasssen. 

Toni Kroos (7 BB): Dominerer fullstendig i første omgang, hvor han strør pasninger på en måte få andre kan, og får i tillegg med seg en målgivende pasning. I andre omgang blir han derimot løpende mye mellom, uten å utrette stort med ballen i beina. Tross dette er hans Los Blancos sin beste spiller i dag. 

Lucas Vázquez (6): Løper utrettelig, og er med begge veier. Skaper en god sjanse for seg selv i første omgang med en frekk chipp, men skuddet reddes. I andre omgang blir han tatt ut for å få hvile litt, samtidig som Solari ønsker mer kreativitet. 

Karim Benzema (5): Setter ikke sjansene sine denne kampen, og bommer utrolig nok på headingen sin i andre omgang. Uten om dette så gjør han en god jobb med å linke opp spill, og spiller en godkjent kamp. 

Marco Asensio (6): Får sin første start på lang tid, og gjør egentlig en godkjent jobb. Er aktiv, og trygg med ballen i beina, samtidig som han kombinerer flott, og har noen gode innlegg. Blir byttet ut for Bale. 

Innbytterne:

Vinícius Júnior (6): Skaper uro når han kommer inn, og er som vanlig trygg med ballen i beina samtidig som han skaper noen farligheter. Må dog trene litt på avslutninger da de sjeldent treffer innenfor stolpene. 

Gareth Bale (4): Tilfører ikke stort i sitt innhopp, får en sjanse, men utnytter ikke den. Fortsette i det samme gamle sporet, hvor han skuffer de gangene han er på banen. 

Mariano Díaz (5): Er veldig aktiv det kvarteret han er på banen, og som vanlig er han enorm i duellspillet, hvor han omtrent vinner samtlige dueller i luften. Har en flott stuss videre til Bale, men klarer ikke å prege kampen nevneverdig. 

Hva syns du om kampen mot Girona? 

Pmn6