Extra large silva3
OPTIMISTISK: Lucas Silva har ikke gitt opp drømmen om å lykkes i den spanske hovedstad.

Lucas Silva: – Utvilsomt mulig å returnere

Lucas Silva har all tro på at han en gang kan returnere til Real Madrid.

Lucas Silva ble signert fra den brasilianske klubben Cruzerio i januar 2015, og tidligere Real Madrid-trener Carlo Ancelotti regnet den unge midtbanespilleren som en del av framtiden for Real Madrid. Han ankom klubben som 22-åring, men dessverre for Lucas Silva ble ikke oppholdet i den spanske hovedstaden helt det han hadde sett for seg. Han spilte kun åtte ganger for Real Madrid, og startet kun tre kamper. Det var tydelig at Silva hadde vanskeligheter med å tilpasse seg den fotballen som spilles i Spania, og den påfølgende sesongen ble brasilianeren lånt ut til franske Marseille. Der gikk det noe bedre for Lucas Silva, og han spilte også en del kamper for det franske storlaget, men i Marseille endte uenigheter med ledelsen til at Silva ble utelatt fra Europa League-troppen. 

Les også: Snakket med hverandre i over to timer

Da tiden var kommet for en retur til Madrid og Santiago Bernabéu, skulle likevel den brasilianske midtbanespilleren rett ut på nytt låneopphold, denne gangen i Portugal for Sporting Lisboa. Den overgangen ble ikke gjennomført etter at det ble oppdaget en feil i hjerterytmen under den medisinske testen i den portugisiske hovedstad. Det hele ble likevel oppklart, og den brasilianske midtbanespilleren ble heldigvis friskmeldt kort tid senere. Deretter dro Lucas Silva på lån til gamleklubben Cruzeiro i Brasil. Nå har brasilianeren uttalt seg om muligheten til å returnere til Real Madrid en gang i framtiden. 

Hvordan har du det i Cruzeiro?

Jeg forlot Europa med tanker om å fortsette karrieren min, ha mer stabilitet og rytme i kampene. Jeg oppnådde ikke det i min første sesong, men i fjor var bra fordi jeg spilte ofte, og jeg vant titler. Det var et veldig bra år. Det viktigste er at jeg er tilbake til å spille på et høyt nivå.

Det var frykt for at du måtte stoppe å spille i 2016. Hvordan går det nå?

Jeg hadde et lite problem, men jeg var gjennom undersøkelser og alt er fint – det var bare et skremmeskudd. Jeg er helt frisk, og kan spille på det høyeste nivået. 

Var du redd for å måtte avslutte karrieren i en alder av 23?

Mange ting gikk gjennom hodet mitt den gangen; en av dem var at jeg måtte stoppe å spille så ung. Men etter testene sa legene at det bare var et skremmeskudd, og at jeg kunne være rolig, og spille igjen, noe som gjorde meg glad, samt motiverte meg til å fortsette karrieren min. 

Hvordan er forholdet ditt til Real Madrid?

Det er bra. Jeg har kontakt med styret, men du ender opp med å distansere deg selv, og det er normalt. Jeg har også fortsatt et godt forhold til noen av spillerne, men jeg må takke klubben for alt og deres forståelse. De brydde seg alltid om min karriere, og de ville at jeg skulle spille. De har tatt godt vare på meg. 

Er det en mulighet for å spille mer i Europa?

Jeg har en kontrakt med Cruzeiro fram til sommeren, og jeg har tenkt til å fullføre den. Derfra får vi se. Jeg drømmer om å spille i Europa igjen, men jeg er fornøyd og føler meg hjemme i Cruzeiro.

Hva er forskjellen på brasiliansk og europeisk fotball?

Hovedforskjellen er spillestilen. Det er raskere i Europa, og da jeg returnerte til Brasil kunne jeg vise at jeg hadde tatt steg. Taktikken i Europa er også veldig krevende, i Brasil er det mer ferdigheter, og spillet er også løsere og mindre strukturert. 

Ser du for deg å returnere til Madrid?

Da jeg trente godt, begynte å spille, og til med startet i Champions League, vant vi og spilte bra. Jeg er motivert, og vil spille på et høyt nivå. Uten tvil tror jeg at jeg har muligheten til å returnere til Madrid. 

Holder du kontakt med spillerne?

Etter at jeg ble lånt ut holdt jeg kontakt med spillere som Marcelo, Danilo og Casemiro; jeg var nærmest Casemiro. Det er normalt at man mister litt kontakt når tiden går, men hver gang det er noe spesielt snakker vi. 

Hvilke råd vil du gi til Vinícius og Rodrygo?

Begge er veldig unge med gode framtider. Det jeg kan fortelle dem er at for å spille i Real Madrid må du ha mye personlighet, noe begge har. Du må vise det i hver kamp.

Hvordan husker du din tid i Frankrike?

Det var en god opplevelse for meg. Det er fotball med mye styrke og fart, så jeg måtte tilpasse meg. Vi hadde gode kamper, og jeg spilte ganske mye. Det hjalp meg med å forbedre meg, og oppnå erfaring. 

Hva er planen din for 2019?

Jeg har planer om å spille på et høyt nivå, vinne mer titler, og jeg vil virkelig ha muligheten til å spille på brasilianske landslaget. 
Pmn6