Extra large lopeteg
SPARKET: Julen Lopetegui fikk sparken som hovedtrener for Real Madrid etter å ha tapt 5-1 mot Barcelona på Camp Nou.

Lopetegui: – Vinícius var i planene våre

Julen Lopetegui har uttalt seg om kritikken han har fått i etterkant av oppsigelsen i oktober.

Julen Lopetegui fikk sparken som trener for Real Madrid i slutten av oktober, etter å ha ledet laget i et ydmykende 5-1-tap i El Clásico i slutten av oktober. Inn kom Santiago Solari, og den argentinske trenere har, etter litt tid, endelig begynt å få sving i sakene på Santiago Bernabéu. En av de største endringene som har blitt innført i Real Madrid-laget siden Solari tok over var den hyppigere bruken av Vinícius Jr. på førstelaget til Real Madrid. Den brasilianske unggutten har vært strålende for Los Blancos siden nyttår, og det er tydelig at Lopetegui gikk glipp av en spillerglede som laget hans virkelig trengte da han var trener. 

Les også: En hyllest til Ramos: 500

Nå har den tidligere Real Madrid-trener uttalt seg om kritikken som har blitt rettet i hans retning etter oppsigelsen i oktober. Den baskiske treneren har vært svært tilbakeholden med tanke på å snakke om tiden i Real Madrid, men den siste tiden har det stadig kommet flere intervjuer med spanjolen. Lopetegui fortalte COPE blant annet Vinícius Jr. var i planene til han og hans trenerteam, men at brasilianeren skulle få mulighet til å tilpasse seg spansk fotball. Han snakket også om de tøffe døgnene i Krasnodar da han fikk sparken som trener for det spanske landslaget. 

Jeg er veldig takknemlig til Real Madrid for å ha gitt meg muligheten til å trene et ekstraordinært lag. Jeg har en stor kjærlighet for alle de som var mine spillere, så jeg ønsker dem alt godt. 
Vinícius var i en periode med tilpasning, og tidsfaktoren var svært viktig. Han kom til å få spille, fordi en sesong varer ti måneder, og ikke halvannen måned. Det er klart at han var en spiller som var i planene våre. I framtiden hadde han spilte med oss, og det er ingen tvil om at han har en flott framtid foran seg. 
Situasjonen i Krasnodar var mer merkelig ettersom det ikke er normalt for en trener å dra på det tidspunktet. Jeg skjønte at det beste for Real Madrids annonsering var klarhet og å si det fort. Vi følte at det at det var det mest ærlige å gjøre da jeg var spansk landslagstrener. Det eneste ansvaret jeg hadde da var å gå for et VM vi hadde store forventninger til. 
Jeg hadde to ekstraordinære opplevelser som trener, og jeg trivdes svært godt. Vi ankom VM svært godt forberedt. I Madrid varte det ikke så lenge som jeg hadde håpet på, men det er situasjoner som gjør det sterkere. 
Pmn6