Extra large f r levante b
TAP: Real Madrid tapte sin første kamp etter å ha gått åtte kamper uten tape mot Girona forrige søndag.

Før kampen: Levante (B)

Real Madrid møter Levante i Valencia i morgen kveld til en svært tøff bortekamp.

Levante - Real Madrid
Estadi Ciutat de Valéncia, Valencia
La Liga Santander, runde 25
Søndag 24. februar, kl. 20:45
Strive

Real Madrid skal reise til Valencia, hvor de skal spilles en svært tøff bortekamp mot Levante i morgen kveld. Los Blancos vil da ha hatt en hel uke siden de spilte kamp sist, noe som ikke har vært tilfellet siden juleferien i slutten av desember. Forrige søndag gikk Real Madrid på hjemmetap mot Girona, laget som sliter i bunnen av tabellen, og alt håp om å kunne være med å kjempe om ligatittelen forsvant dermed like fort som det kom. Real Madrid ledet da til pause, og hadde tilsynelatende full kontroll på oppgjøret, men i andre omgang slo Girona tilbake og scoret to ganger. Det er nok derfor et revansjelysten Real Madrid-lag som entrer banen på Estadi Ciutat de Valéncia i morgen kveld. 

God bortestatistikk

Real Madrid tapte mot Girona på Santiago Bernabéu forrige helg, og dermed endte rekken med ubeseirede kamper på åtte for Los Blancos. Det ser likevel like lyst ut dersom man ser på Real Madrids bortestatistikk i La Liga de siste månedene. Real Madrid har nemlig ikke tapt en bortekamp i den spanske ligaen siden 25. november. Da tapte Los Blancos 3-0 mot Eibar i Baskerland. Siden den tid har Real Madrid spilte fem bortekamper i La Liga, og Los Blancos har altså ikke tapt en eneste av dem. Det inkluderer også svært sterke borteseiere mot Real Betis og Atlético Madrid, mens også Huesca og Espanyol måtte se seg slått av Real Madrid på sine respektive hjemmebaner. Bortekampen mot Villarreal er den eneste kampen på fremmed gress hvor Real Madrid ikke har vunnet siden november, og da endte det 2-2 på La Cerámica. 

Tallene blir desto mer imponerende når man ser på bortekampene fra de øvrige turneringene også, utover bare La Liga. Real Madrid har nemlig kun tapt én gang i alle turneringer på bortebane siden tapet mot Eibar i november, og det var 1-0-tapet mot Leganés da Real Madrid allerede ledet 3-0 fra første kampen i åttendelsfinalen av Copa del Rey. Utover dette har Real Madrid slått Ajax, Girona og Roma på bortebane i turneringene som ikke er La Liga. I tillegg endte El Clásico på Camp Nou 1-1, og Real Madrid har derfor kun tapt én av de siste ti kampene på bortebane i alle turneringer. Syv av dem har endt med seier, mens altså tapet mot Leganés og uavgjortresultatene mot Barcelona i cupen, og Villarreal i ligaen står fram som de eneste kampene Real Madrid ikke har vunnet. Real Madrid skal dermed prøve å forlenge den gode bortestatistikken når de møter Levante i morgen kveld, samt revansjere tapet på Santiago Bernabéu i oktober.  

Ramos ute, men Modric tilbake

Real Madrid gikk altså på sitt første tap på åtte kamper da de tapte mot Girona forrige helg, men nedturen stoppet ikke der for Real Madrid. Kaptein Sergio Ramos pådro seg også et rødt kort i kampen, og spanjolen må derfor stå over morgendagens bortekamp mot Levante. Sergio Ramos, som spilte sin 600. kamp for Real Madrid mot Ajax i forrige uke, har vært én av Real Madrids aller viktigste spillere den siste tiden, og det er ingen tvil om at tapet av forsvareren kan være svært negativt for Real Madrid. Ramos er nemlig den spilleren som har spilt mest for Real Madrid denne sesongen med 37 kamper. Han har i tillegg blitt desto viktigere for Real Madrid denne sesongen, med tanke på at han også scorer svært mange mål. Kun Benzema og Bale har scoret flere mål enn kapteinen, og selv om mange av dem er på straffespark, er det likevel ingen tvil om at ballen må settes i mål, også fra ellevemetersmerke. Av de fire kampene Ramos ikke har spilt denne sesongen har Real Madrid tapt tre, og det er derfor tydelig at tapet av Ramos kan være av stor betydning for Los Blancos.  

Det er likevel også godt nytt å hente før morgendagens bortekamp, og det er at Ballon d’Or-vinner Luka Modric er tilbake for Real Madrid etter å ha vært suspendert for gule kort mot Girona forrige helg. Mer enn noen gang kunne man se hvor enormt viktig den kroatiske midtbanespilleren er for Real Madrid, både i oppbyggende spillet, og å holde balanse på midtbanen. Løpskraften på midtbanen, samt kreativitet som Modric bidrar med er også enormt viktig for mye av det Real Madrid skaper framover på banen. Luka Modric har også bidratt med to scoringer og fire målgivende pasninger i La Liga denne sesongen, og han har dermed denne sesongen vist sin enorme viktighet for laget, også i form av målpoeng. Modric er kanskje inne i sin beste sesong som Real Madrid-spiller, og fraværet av kroaten på midtbanen var påfallende mot Girona forrige søndag. Det vil derfor bli svært godt å se VMs beste spiller tilbake på banen for Real Madrid i morgen.  

Motstanderen

Real Madrids motstander i den tjuefemte runden av La Liga er Valencia-klubben Levante. Laget spiller sine hjemmekamper på Estadi Ciutat de Valéncia – stadionet som ligger like i utkanten av Valencia-sentrum. Ciutat de Valéncia har en tilskuerkapasitet på om lag 26 000, og det er altså dette som er arenaen for oppgjøret mellom Levante og Real Madrid i morgen kveld. Levante er en klubb som i stor grad har spilt sin fotball på andre- og tredjenivå i spansk fotball, men siden tusenårsskiftet har laget etablert en viss stabilitet i La Liga. Levante har nå spilt 11 av de siste 15 sesongene på det øverste nivået i spansk fotball, og med en sjetteplass fra 2011/2012-sesongen som beste plassering, har Valencia-klubben blitt et velkjent navn i La Liga-sammenheng.

Årets sesong har vært preget av store oppturer og voldsomme nedturer for Levante. Laget startet sesongen svært godt med 3-0 borteseier mot Real Betis. Deretter tapte Levante fire av sine fem neste kamper, før de vant sine fire neste. Dette inkluderte også en 2-1-borteseier mot Real Madrid. Samtidig har laget tapt med 6-2 og 5-0 mot Sevilla i to kamper, mens de også ble smadret av Barcelona på hjemmebane. Det er altså tydelig at Levante kan slå hvem som helst i La Liga på en god dag, men når de er dårlige blir det fort stygge tap. Lagets beste spiller denne sesongen har vært José Luis Morales, og senest mot Celta Vigo forrige helg scoret den spanske vingen to ganger. Det var også Morales som var avgjørende i oppgjøret mellom lagene i høst. Borja Mayoral er selvsagt også på utlån til Valencia-klubben, og forrige helg scoret spissen ett mål, samt hadde én målgivende pasning. Han kan dog ikke spille mot Real Madrid, ettersom det er kontraktbestemt at utlånte spillere ikke kan spille mot Real Madrid. 

Historie

Real Madrid og Levante har møtt hverandre 25 ganger i alle turneringer opp gjennom årene, og det er ingen tvil om at Los Blancos kommer best ut av det. Real Madrid har vunnet 19 av disse oppgjørene, mens Levante står med tre seire. Oppgjøret mellom lagene har også endte uavgjort tre ganger. Det som dog er svært oppsiktsvekkende er de siste møtene mellom lagene. Real Madrid har nemlig ikke slått Levante siden mars 2016, altså nesten tre år. Levante spilte en sesong i Segunda División, men Los Blancos har altså ikke klart å ta mer enn to poeng mot Valencia-klubben på de tre siste møtene mellom lagene. To av de tre siste har altså endt uavgjort, mens Levante slo Real Madrid denne sesongen. 

Real Madrid og Levante har altså møttes allerede én gang denne sesongen, og da var det Santiago Bernabéu som var arena for oppgjøret. Real Madrid ble tatt fullstendig på sengen av et godt og aggressivt Levante-lag, og allerede før etr kvarter var spilt i Madrid ledet Levante 2-0 etter scoringer av José Luis Morales og Roger Martí. Marcelo var ett av få lyspunkt for Real Madrid den lørdagsmorgenen på Santiago Bernabéu, og brasilianeren scoret også Real Madrids første mål på like under en måned. Det holdt likevel ikke for Real Madrid, og kun en uke senere fikk Julen Lopetegui sparken som trener for Real Madrid. 

Mulig startellever:

                                            Courtois
                Carvajal, Nacho, Varane, Reguilón
                       Modric, Casemiro, Kroos
                   Vázquez, Benzema, Vinícius Jr. 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07