Extra large  he23254
SCORET IGJEN: Karim Benzema var iskald fra krittmerket søndag kveld, og scoret kampens første mål.

Levante 1-2 Real Madrid

To straffespark sørget for at alle tre poengene ble med hjem til hovedstaden søndag kveld.

Levante 1-2 Real Madrid
Estadio Ciutat de València, Valencia
LaLiga Santander, runde 25
Søndag 24.februar, kl:20.45

0-1 Karim Benzema (43') - [Straffespark]
1-1 Roger Martí (60') - Assist: José Luis Morales
1-2 Gareth Bale (78') - [Straffespark]

RØDT KORT: Nacho Fernández (86')
RØDT KORT: Ruben Rochina (88') 

Los Blancos har for første gang på lang tid hatt en midtuke uten kamper,  da de spilte Champions League forrige uke, og hadde dermed fri denne uken. Dette kom på et godt tidspunkt da Girona ble for sterke forrige helg i LaLiga, og Barcelona venter to ganger på rad den kommende uken. Forrige gang Los Blancos og Levante møttes til dyst var Lopetegui fortsatt hovedtrener, og laget fra Valencia seiret 1-2 på Santiago Bernabéu. Denne gang var det omsider et Los Blancos med selvtillit som var ute etter revansje fra tapet i oktober. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Nacho, Reguilón - Modric, Casemiro, Kroos (Valverde 69') - Lucas, Benzema (Bale 73'), Vinícius (Asensio 82') 

Levante: Aitor - Cabaco, Vezo, Pier - Simon, Rochina (Doukoure 60'), Campaña, Bardhi (Vukcevic 88'), Luna - Marti (Raphael 73'), Morales

Benzema iskald fra krittmerket

Det ble en jevn åpning på oppgjøret hvor vertene kom til den første halvsjansen. Fem minutter ut i oppgjøret kom de fremover, og Rochina mottok ballen utenfor 16-meteren, men avslutning ble litt for svak og endte utenfor. Snaut ti minutter senere så kom Los Blancos fremover, og ballen ble sendt inn i feltet mot Lucas Vázquez, men headingen endte utenfor. Tjue minutter ut i oppgjøret så kom vertene fremover på ny, hvor Bardhi sendte ballen inn mot Cabaco i boksen, men igjen endte forsøket utenfor. Vertene fortsatte omsider presset nå, og noen minutter senere ble et hjørnespark svingt inn mot bakerste stolpe hvor Roger Martí kom skliende og fikk en fot på ballen, men Courtois hadde hellet med seg og ble reddet av stolpen. Et par minutter senere så var Campaña sin tur til å sende ballen inn i boksen mot Martí som satte hodet til ballen, men forsøket ble blokkert denne gang. 

En halvtime ut i oppgjøret fikk vertene hjørnespark på ny, og denne gang datt ballen ned i boksen hos Pier, men forsvareren sendte kula over mål. Gjestene fra Madrid satte omsider tempo fremover rett etter dette, hvor Vinícius kom til avslutning, men Aitor hadde kontroll og reddet forsøket. Fem minutter før hvilen angrep gjestene fra hovedstaden med mange folk, og rullet fra side til side, før Kroos klemte til fra returrommet, men Aitor var igjen solid og reddet enkelt. Et lite minutt senere gikk et innlegg fra siden via armen til Bardhi innenfor 16-meteren, og etter bruk av VAR pekte dommeren på krittmerket. Med Sergio Ramos ute, så gjorde Benzema seg klar og franskmannen var iskald til 0-1. Levante var nære å utlikne umiddelbart etter scoringen da de kombinerte flott, og Roger Martí ble spilt alene gjennom, men angriperen traff den andre stolpen denne gangen. Dermed stod det 0-1 til pause. 

Bale avgjør - feirer ikke

Selv om laget fra hovedstaden var i føringen inn i hvilen, så hadde Levante yppet seg ved flere anledninger, og skapte umiddelbart en sjanse i andre omgang. Igjen var det Roger Martí som ble spilt frem på siden av 16-meteren, og angriperen klemte til, men Courtois reddet. Et par minutter senere så var det Vinícius som stormet inn i feltet til vertene, men unggutten klarte ikke å skyte, så Aitor plukket ballen. Noen minutter før timen så fikk Los Blancos frispark ute til siden, og Kroos svingte ballen inn i feltet mot Benzema som ruvet høyest, men headingen endte like over tverrliggeren. Et par minutter senere satte gjestene på tempoet igjen, hvor Vinícius kom seg forbi og dro seg innover i banen, men forsøket ble curlet like utenfor den lengste stolpen. Det var omsider vertene som skulle få sin fullt fortjente utlikning, da Morales ble spilt på løp langs siden. Han sendte ballen inn mot Martí, som kom seg foran Nacho og satte ballen i det lengste hjørnet til 1-1 en time ut i oppgjøret. 

Ti minutter etter dette ble Vinícius spilt gjennom, og unggutten løpte fra alle før han kom alene med Aitor, men sisteskansen gjorde en god redning og hindret scoring. Et kvarter før full tid spilte Bale frem Reguilón, og unggutten ble litt ubesluttsom før han klemte ballen via en motspiller til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket ble det klabb og babb, og Casemiro gikk ned i feltet. Dommeren brukte et par sekunder før han nok en gang pekte på krittmerket, og VAR bekreftet dommerens beslutning. Denne gang var det Gareth Bale som gjorde seg klar, og waliseren var iskald fra krittmerket, hvilket sendte Los Blancos opp i føringen. Bale feiret ikke etter scoringen, og viste frem relativt barnslig oppførsel da han "dyttet" vekk Lucas. Innenfor de fem siste minuttene ble det delt ut to røde kort, først til Nacho som overdrev for mye i en duell, og deretter til Rochina som ble sendte fra benken til garderoben etter å ha klaget over en dommeravgjørelse. I kampens siste spilleminutt forsøkte Valverde seg med et langskudd, men forsøket endte like over, og dermed ble det 1-2 i Valencia. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (5): Blir ikke satt på mange store prøvelser, da to av de største sjansene til gjestene ender i stolpene. Uten om dette har han en flott beinparade, men er også heldig mot slutten av kampen da han får frispark i duellen han glipper ballen. 

Dani Carvajal (6): Har flere gode løp langs siden, men sliter flere ganger grunnet at ingen fyller opp i boksen, og da må han kombinere med Lucas på siden som mister ballen. Defensivt har han relativt god kontroll, og slipper ikke til alt for mye. 

Raphaël Varane (7 BB): Tar ansvar med sin sedvanlige makker ute, og gjør en solid jobb med å hindre vertene tilgang bakover. Vinner sine løpsdueller, og er som vanlig solid i duellspillet. Gjør det lille ekstra som hindrer vertene å score flere mål. Har noen litt risikable tilbakespill, men tross dette er han kveldens beste for Los Blancos. 

Nacho Fernández (3): Virker å være et sekund for sent ute hele kampen. Pådrar seg et unødvendig gult kort i første omgang, og i andre omgang får han det røde. I tillegg er han for sent ute ved scoringen, og får trekk for dette. Ingen god søknad om mer spilletid. 

Sergio Reguilón (6): Løser jobben sin godt, som vanlig, og har full kontroll defensivt på sin side. Er med fremover ved enkelte anledninger, men det er ikke like stort behov på venstre grunnet Vinícius sine bidrag. 

Luka Modric (5): Spiller en kamp helt på det jevne, hvor han ikke gjør alt for mye ut av seg. Har noen gode løp, og slår noen gode pasninger, men dominerer ikke midten slik vi vet han kan. Flink til å vende spillet, men blir løpende mye mellom. 

Carlos Casemiro (5): Er ikke like mye involvert som vanlig da Levante angriper hurtig rundt han de gangene de kommer fremover. Skaffer det andre straffesparket, og har grei kontroll som midtstopper de siste fem minuttene. Helt ok kamp. 

Toni Kroos (4): Glemmer nesten at tyskeren er på banen denne kampen, da han er utrolig usynlig og bidrar særdeles lite i spillet. Har et skuddforsøk, men det blir for svakt. Løper mye mellom uten å bidra stort. Må opp flere hakk. 

Lucas Vázquez (4): Som vanlig så jobber han hardt, og bidrar nesten mer defensivt enn offensivt. Det er vell og godt at han jobber begge veier, men tidvis blir han hengende litt etter offensivt, og får ikke bidratt stort. Mister ballen litt for ofte, og burde vært tatt av i andre omgang. 

Karim Benzema (5): Får ikke veldig mange baller å jobbe med i første omgang, da spesielt Lucas ikke får ballen videre, og Vinícius ofte er lagt foran franskmannen. Er dog iskald fra krittmerket, og sender Los Blancos i føringen. 

Vinícius Júnior (7): Skaper konstant uro for vertene, og burde muligens blitt brukt enda mer enn han blir. Kommer seg til sjanser på egenhånd, og gjør gode løp så han kan bli spilt opp i gode posisjoner. Gjør egentlig alt riktig, frem til han skal avslutte hvor han har forbedringspotensiale. Burde scoret alene med Aitor. 

Innbytterne: 

Federico Valverde (5): Gjør ikke veldig mye ut av seg da han kommer inn, men tilfører løpskraft og innsats hvilket hjelper Los Blancos å få kontroll over midtbanen. 

Gareth Bale (5): Gjør ikke veldig mye offensivt, men har et par gode pasninger, og er iskald fra krittmerket hvilket sikrer seieren. Det kommer dog med en liten bismak da han oppfører seg som en liten unge etter scoringen, ved å ikke feire, samtidig som han skyver lagkameratene unna. Gir Solari nok en grunn til å ikke bruke han fra start. 

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Tror du Real Madrid er klare for to oppgjør mot Barcelona? 

Pmn6