Extra large solari levante
PK: Santiago Solari ble stilt spørsmål om en ung brasse, og en waliser som avgjorde kampen søndag kveld.

Solari etter kamp: Levante (B)

Argentineren måtte besvare spørsmål vedrørende Vinícius og Bale etter kampen mot Levante.

Real Madrid ble søndag kveld "reddet" av to straffespark i oppgjøret mot Levante på bortebane. Vertene presset gjestene fra Madrid gjennom hele kampen, men laget fra hovedstaden hadde marginene på sin side, og tok til slutt alle tre poengene. Vinícius Júnior viste nok en gang hvorfor han starter, samtidig som han sliter med avslutningene, men praten etter kampen var fokusert rundt Gareth Bale. Waliseren scoret på det avgjørende straffesparket, og sikret tre poeng, men han feiret ikke, og nærmest ristet av seg sine lagkamerater. Etter oppgjøret stilte karismatiske Santiago Solari opp til pressekonferanse som vanlig, og sa følgende: 

Vi har alltid fokuser på det positive, og hvordan vi jobber i forhold til å vinne fotballkamper. Det er flere år siden Levante ble beseiret sist, de er et tøft lag å spille mot, og det er et vanskelig sted å komme til. I dag gjorde vi en veldig seriøs prestasjon, hvor vi hadde sjanser til å score flere mål, for eksempel de til Vinícius Júnior. Vi kunne ha vunnet med flere mål, men det betyr ikke at det ikke var en veldig vanskelig kamp. 
Vi tar en kamp av gangen. Vi lever i alle tre turneringer, og den viktigste kampen er alltid den neste som kommer. Denne er allerede spilt, og er ferdig, hvor vi vant fordi samtlige spillere jobbet hardt, både de som startet og de som kom inn som innbyttere, fra start til slutt i 90 minutter. Det er den eneste måten å kjempe for alt. Jeg er veldig fornøyd med hvordan spillerne jobbet gjennom kampen. 
Vinícius behøver mer tid, det er et spørsmål om modenhet. Det oppnår han kun ved erfaringer hvilket kommer ved å få flere minutter under beltet. Han er 18 år gammel, og han spiller med modenhet, og selvtillit til en spiller som er langt eldre enn han. Han har tid til å lære. 

Bale

Han var i ekstase da jeg så han i garderoben etter å scoret sitt mål. Det er spekulasjon fra deres side, fordi han ønsket å entre banen, men jeg ba han vente. Jeg er fornøyd med hvordan han gikk ut, og så sulten ut da han entret gressmatta. Han sikret seieren for oss, og jobbet veldig hardt. Da vi ble redusert til ti spillere så løpte han for to stykker, og jeg syns han gjorde en flott kamp. 
Dere har langt flere øyne enn det vi har, men vi er der og det jeg så var hvor sulten han var for å entre gressmatta, og samtidig hjelpe laget. Jeg er veldig fornøyd, og han kan få feire sitt mål akkurat slik han selv ønsker. 

Hva syns du om feiringen til Bale? 

Pmn6