Extra large  he23199

Bales feiring vekker reaksjoner

I etterkant av kampen mot Levante, har søkelyset vært på Bales negative reaksjon. Hva skjer med waliseren? Jamal Gullberg kommenterer.

Det nærmeste Gareth Bale kom en feiring etter sin 2-1-scoring, var da han dyttet bort lagkamerat Lucas Vázquez, som kom løpende bort for å feire waliserens scoring. Bale løp deretter rett tilbake til egen banehalvdel, som om de akkurat hadde utlignet, og virket som at han hadde hastverk for å kjøre kampen i gang igjen. Faktum var at de hadde tatt ledelsen med kun 12 minutter igjen av ordinær tid. Det kan tenkes at dette er tegn på frustrasjon og på bakgrunn av sin nye rolle i Real Madrid-troppen. Waliseren var heller ikke i denne kampen Solaris første bytte i kampen, og måtte vente til det var spilt 74 minutter før han fikk innta gressmatten. 

Sinne og frustrasjon, hvorfor?  

Santiago Solari har gjort det ganske klart hvilken startellever han ønsker å benytte i sine kamper som manager for de hvitkledde. Det eneste bytte han gjorde i forkant av Levante-kampen, var å sette inn Nacho inn for Sergio Ramos, som var suspendert. Utover dette var det den nye angrepstrioen til Real Madrid, "VVB": Vinícius, Lucas og Benzema, som sto klare fra start. På midtbanen fant vi Ballon d'Or-vinneren Luka Modric, midtbaneveteranen Toni Kroos og formsterke Casemiro. Slik vi har sett lagoppstillingene til Solari, antar vi å se en lik lagoppstilling mot Barcelona i El Clásico onsdag kveld, med unntak av Sergio Ramos inn for Nacho Fernández. 

Gareth Bale har spilt totalt 20 La Liga-kamper denne sesongen og står oppført med 7 scoringer og 2 målgivende pasninger. Waliseren har blitt byttet ut hele 12 ganger så langt denne sesongen. Vi må tilbake i november sist Bale spilte hele 90 minutter, dette var 3-0-tapet mot Eibar. Hans desidert beste prestasjon så langt denne sesongen var i 4-1-seieren mot Girona hvor han både scoret et mål og var nest sist på ballen etter scoring av Karim Benzema. På 20 La Liga-kamper har waliseren blitt kåret til banens beste 2 ganger. 

Bale fyller 30 år denne sommeren og har så langt i sin Real Madrid karriere bidratt til 101 scoringer på 220 kamper. Han har tidvis vært strålende på de hvitkleddes kant og vært et soleklart førstevalg i Real Madrid angrepstrio. På den andre siden har han også vært mye ute med skade og tilbrakt mye tid på sidelinjen. Bale er åpenbart frustrert over mangelen på spilletid og sin nye rolle på innbytterbenken, men fortjener han en fast plass i Solaris startellever? Lagkamerat Lucas Vázquez, som ble byttet vekk i det han forsøkte å feire med Real Madrids nummer 11, har til sammenligning 21 kamper, én kamp mindre enn Bale dog flere kamper fra start. 

Solari: – Han var ekstatisk i garderoben

Real Madrids manager Santiago Solari snakket med pressen etter kampen og kunne kommentere Gareths feiring. 

«Jeg er veldig fornøyd. Han kan feire akkurat som han vil. Han var ekstatisk i garderoben etter kampen og jeg er godt fornøyd med hvordan han gikk ut på banen og var sulten foran mål. Han sikret seieren og jobbet veldig hardt». 

Skal man tolke dette rett frem virker det ikke ut som at det er noen uenigheter mellom manageren og Real Madrids nummer 11, til tross for at spekulasjonene har flydd den siste tiden. Det har vært snakk om Gareth Bales språkutfordringer i klubben etter at Marcelo fortalte den spanske avisen Marca at han kun kommuniserer med håndbevegelser på banen. I tillegg er det snakk om en mulig Eden Hazard overgang til sommeren, som igjen kan skape negativitet i Gareths fremtidsplaner. Etter hans tidvis dårlige prestasjoner denne sesongen og spekulasjoner i media, kan mye tyde på at waliseren er på vei bort i fra klubben. 

Gareth Bale har ikke vist sin beste side denne sesongen, men det skal også sies at Real Madrid som et kollektiv heller ikke har prestert der de skal – eller har gjort tidligere sesonger. Kan det være uflaks? Vi alle vet at Gareth Bale har vært en klassespiller for Real Madrid og Tottenham. Med storspill i Champions League, La Liga og Copa del Rey foregående sesonger, har det også vært mye hyllest og ros til den lynraske kantspilleren de siste årene. Nå er det fortsatt lenge igjen av sesongen og Real Madrid konkurrerer fortsatt i alle tre turneringer. Tiden vil vise om Gareth Bale fortjener en plass i dette laget – eller om det blir en avskjed i det sola titter frem til sommeren. 

Hva syntes du klubben bør gjøre? Kommenter nedenfor! 

Pmn6