Extra large  he23230
NUMMER 20: Med flere måneder igjen av sesongen, har Benzema allerede notert seg for sitt 20. mål i alle turneringer.

Sesongens 20. mål for Benzema

Franskmannen har virkelig stått frem for Real Madrid etter salget av Cristiano Ronaldo.

Da Real Madrid solgte Cristiano Ronaldo i sommer, var det mange som ristet på hodet. Hvem skulle nå score målene for Real Madrid? Hvem skulle nå lede angrepet, slik portugiseren hadde gjort på fantastisk vis i nesten et tiår? Selv om Real Madrid akkurat hadde vunnet sin tredje strake Champions League-tittel, den fjerde på fem år, var de fleste enige i at Benzema hadde levert en av sine verste sesonger siden han kom til klubben.

Les også: Bales feiring vekker reaksjoner

I skrivende stund kan vi imidlertid slå fast at Benzema virkelig har motbevist sine kritikere. Denne helgen scoret franskmannen sitt 20. ligamål i alle turneringer, som alltid vil være et høydepunkt for en toppspiss. Samtidig er det ikke nødvendigvis gjennom scoringene at Benzema har imponert mest; 31-åringen har vært ekstremt viktig for Real Madrids oppbyggende spill, både i kontringsspillet og mot dype, velorganiserte forsvar. Det sistnevnte er absolutt ikke noe nytt, men Real Madrids nummer 9 har virkelig tatt ansvar denne sesongen, og samspillet hans med Vinícius Júnior har rett og slett vært fabelaktig.

Vi er fortsatt bare i februar, så Benzema har fortsatt god tid til å score flere mål. Fremover blir kanskje det største spørsmålet hvorvidt Santiago Solari kommer til å gi spissen sin hvile, for franskmannen har veldig mange minutter i beina denne sesongen. Mariano Díaz har knapt fått spilletid, mye på grunn av skader, og derfor har Benzema vært nødt til å starte nesten samtlige kamper. Dette sier mye om hvor mye Mariano har vært utilgjengelig, men det sier også mye om hvor viktige Benzema har vært for Real Madrid, ettersom hverken Solari eller Julen Lopetegui på noe tidspunkt i sesongen har vært villige til å gi Benzema skikkelig hvile.

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07