Extra large  he23275
KNEPENT: Real Madrid tok en noe knepen seier mot Levante i Valencia søndag kveld.

Før kampen: Barcelona (H)

Real Madrid tar i mot Barcelona på Santiago Bernabéu til returoppgjøret i semifinalen av cupen.

Real Madrid - Barcelona
Santiago Bernabéu, Madrid
Copa del Rey, semifinale - andre kamp
Onsdag 27. februar, kl. 21:00
Strive

Real Madrid tar i mot selveste Barcelona på Santiago Bernabéu når semifinalene i Copa del Rey skal avgjøres. El Clásico er alltid spesielle oppgjør, men når det til og med står en finaleplass i cupen på spill, er det ingen tvil om at dette kommer til å bli et fyrverkeri av en fotballkamp. Real Madrid har med seg et relativt godt utgangspunkt fra bortekampen som ble spilt for to uker siden, og idet kampen sparkes i gang i morgen kveld, er det Real Madrid som er i finalen, med 1-1 fra første kampen på Camp Nou. Real Madrid spilte søndag kveld også kamp i LaLiga, og da var det Levante som var motstander i Valencia. Det viste seg å være en vanskelig bortekamp for Real Madrid, som med hjelp av to straffespark, akkurat klarte å hale i land en 2-1-seier. Nå er det duket for ukens første av to El Clásico, og dermed er det bare å kose seg med verdens største fotballkamp. 

Formdupp

Real Madrid klarte å spille hele åtte kamper uten å tape før de gikk på et knepent tap mot Girona på hjemmebane forrige helg. Real Madrid startet første omgang svært godt mot det katalanske laget, men etter hvilen virket det som et helt annet Real Madrid-lag. Det minnet nesten litt om det vi hadde sett fra Real Madrid i nesten samtlige kamper siden Los Blancos begynte å slite i september. Real Madrid hadde altså spilt svært mange gode kamper mot god motstand, blant annet ved å knuse Atlético Madrid på deres hjemmebane, men i pausen mot Girona var det plutselig slutt på festfotballen. Real Madrid slet selvsagt også til tider mot Ajax i Champions League, og etter søndagens bortekamp mot Levante, er det tydelig at ting ikke helt fungerer like godt som det gjorde for kun halvannen uke siden. 

Det er altså ingen tvil om at Real Madrid må opp flere hakk dersom de skal kunne slå Barcelona, og avansere til cupfinalen i morgen kveld. Da lagene møttes på Camp Nou. var Real Madrid inne i en svært god periode, og det var også tydelig da kampen ble sparket i gang. Nå er inngangen til kampen en helt annen, og det vil bli spennende å se hvordan spillerne kommer til å respondere etter noen kamper med motstand. Vinícius Jr. og Sergio Reguilón har begge levert strålende for Real Madrid når laget har vunnet den siste måneden, og det vil utvilsomt bli rettet et søkelys mot ungguttene i en såpass stor kamp som El Clásico. Det vil også være svært viktig for Real Madrid at både Sergio Ramos og Luka Modric vil være tilgjengelige til denne kampen, ettersom fraværet deres i henholdsvis Levante- og Girona-kampen, var tydelig. Dermed spørs det om Real Madrid faktisk opplever en reell formdupp, eller om fraværet av nøkkelspillere har vært årsaken til de noe svakere prestasjonene de siste kampene. 

God målstatistikk på hjemmebane

Real Madrid har spilt svært mye bra fotball i Copa del Rey denne sesongen, og med sesongens siste hjemmekamp i turneringen foran seg i morgen, har Real Madrid en helt strålende målstatistikk på sin egen storstue. Real Madrid har spilt tre hjemmekamper i turneringen så langt, og de har vunnet alle sammen. Leganés, Girona og Melilla har alle fått bryne seg på Real Madrid på Santiago Bernabéu, alle uten å få med seg noe fra hovedstaden. Real Madrid har også scoret 13 mål på disse tre kampene, noe som gir et gjennomsnitt på over fire mål per kamp. Dette er rett og slett smått utrolig, uavhengig av hvem motstanderen har vært. Fire av målene kom mot Girona i kvartfinalen, mens Leganés fikk tre mål i mot på Santiago Bernabéu. Real Madrid knuste også Melilla, og 6-1-resultatet sendte Los Blancos videre i turneringen. 

Motstand skal selvsagt tas i betraktning, og Melilla er et lag Real Madrid skal slå med mange mål på hjemmebane. Det har likevel ikke alltid vært lett for hovedstadslaget å dominere sine hjemmekamper mot antatt dårligere motstand, og kampen mot Girona forrige søndag er et godt eksempel på dette. Real Madrid har også møtt Leganés og Girona i henholdsvis åttendels- og kvartfinale av den spanske cupen, og begge disse lagene er absolutt habile motstandere. Det er også svært gledelig å se at Real Madrid har en lang rekke med forskjellige målscorere i cupen, noe som tyder på en svært god dybde i troppen. Syv spillere har bidratt med disse 13 scoringene, hvorav Sergio Ramos er den som har scoret flest med sine tre. Vázquez, Asensio, Isco og Vinícius Jr. har alle scoret to hver, mens Benzema og Real Madrid Castilla-spiller Javi Sánchez har scoret ett mål hver på Santiago Bernabéu i cupen denne sesongen. Selv om morgendagens motstander er noe helt annet enn de lagene Real Madrid har møtt så langt, er det ingen tvil om at denne målstatistikken virker svært lovende. 

Motstanderen

De fleste er nok kjent med FC Barcelona allerede. Laget har vunnet det som er å vinne av turneringer rundt om i verden, og det må vel være lov å si at Barcelona også har hatt et godt tak på både den spanske ligaen og cupen de siste årene. Laget har vunnet LaLiga 25 ganger, og Barcelona har også vunnet ni av de siste 14 utgavene av La Liga. Det er selvsagt imponerende tall, men det har spesielt i de siste sesongene gått noe utover innsatsen i Champions League. Verdens gjeveste klubbturnering har selvsagt blitt dominert av Real Madrid de siste sesongene. Også i den spanske cupen har Barcelona nytt suksess de siste årene, og de siste fire utgavene av turneringen har blitt vunnet av det katalanske laget. 

Også denne sesongen har Barcelona imponert, og laget leder nå den spanske ligaen med en god luke ned til konkurrentene nedover på tabellen. Barcelona er fortsatt med i både Champions League og Copa del Rey, men de siste ukene har vist, på lik linje med Real Madrid, en formdupp for det katalanske laget. Laget spilte uavgjort mot Real Madrid, Valencia, Athletic Club og Lyon, mens serielederne tok en knepen 1-0-seier mot Real Valladolid. Dette har nok hatt sammenheng med at Lionel Messi, lagets aller viktigste spiller, også har vært gjennom en dupp i form etter skaden han har hatt. På lørdag løsnet det likevel for både Barcelona og Messi, og katalenerne slo Sevilla 4-2 på Ramón Sánchez Pizjúan etter å ha ligget under to ganger i kampen. Messi scoret like godt hattrick og leverte målgivende på den siste scoringen. Det er derfor ingen tvil om at Barcelona har funnet godformen før morgendagens svært viktige El Clásico på Santiago Bernabéu. 

Historie

Real Madrid og Barcelona har selvsagt møttes utallige ganger tidligere, men mest interessant for oss i dag er nok å se på den nyere historien mellom lagene. Santiago Bernabéu er arena for morgendagens El Clásico, og når man ser på historikken mellom lagene på Real Madrids storstue, er det tydelig at kampene ofte blir svært målrike. Det er likevel slik at Real Madrid ikke har vunnet en El Clásico på halvannet år, og det var også sist gang Los Blancos vant en El Clásico på Santiago Bernabéu. Det var i den spanske supercupen i forkant av fjorårets sesong. Siden den tid har oppgjørene mellom Real Madrid og Barcelona endt med to Barcelona-seire og to uavgjort. Det er derfor ingen tvil om at Real Madrid har en noe dårlig trend å snu når Barcelona kommer på besøk til Santiago Bernabéu i morgen kveld. 

Lagene spilte det første oppgjøret av semifinalen i Copa del Rey allerede for to uker siden, og da var det Real Madrid som fikk med seg et godt utgangspunkt til returkampen. Lucas Vázquez gav Real Madrid en tidlig ledelse, mens Malcom utliknet for Barcelona i andre omgang. Dermed er kampen fortsatt helt åpen, men idet oppgjøret sparkes i gang i morgen, er altså Real Madrid det laget som er i finalen. Sist gang El Clásico ble spilt på Santiago Bernabéu, var så langt tilbake som lille julaften 2017, altså et drøyt år siden. Da var det Barcelona som kom seirende ut av oppgjøret med hele 0-3. Suárez scoret like etter pause for katalanerne, mens Carvajal lagde straffespark og pådro seg rødt i kort i samme slengen. Messi og Aleix Vidal fastsatte sluttresultatet til 0-3. Dermed burde det være et Real Madrid-lag med et ønske om revansj som entrer Bernabéu-gresset i morgen kveld. 

Mulig startellever:

                                           Navas
          Carvajal, Varane, Ramos, Reguilón
                    Modric, Casemiro, Kroos
              Vázquez, Benzema, Vinícius Jr. 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07