Extra large santiago solari 29.10.2018
FORBEREDELSER: Santiago Solari og hans mannskap forbereder seg på treningsfeltet idet de entrer en svært utfordrende uke.

En avgjørende uke for Real Madrid

To El Clásico-oppgjør og ett returoppgjør mot Ajax i Champions League står for tur for Los Blancos.

Den siste uken i februar glir rett inn i historiebøkene, når fotballgigantene Real Madrid og Barcelona skal spille to kamper mot hverandre på under en uke. Det er satt for en uke med toppfotball, og manager Santiago Solari og hans mannskap har startet forberedelsene mot returoppgjøret i Copa del Reys semifinale. De hvitkledde tar imot Barcelona på Santiago Bernabeu onsdag kveld etter et 1-1-resultat på Camp Nou. Real Madrid er knappe favoritter i forkant av kampen, etter en svært viktig scoring på bortebane av Lucas Vázquez. Skulle Los Blancos klare et 0-0-resultat, er det bortemålsregelen som tres i kraft. Real Madrid kan med et slikt utgfall se seg selv i finalen, som er satt til å spilles mot enten Valencia eller Real Betis. Finalen skal spilles på Benito Villamarín den 25. mai. 

På lørdag står lagene igjen på hver sin banehalvdel, denne gangen i 26. runde av LaLiga. Dette blir sesongens siste El Clásico, med mindre man skulle se erkerivalene møtes igjen i Champions League. Real Madrid er for øyeblikket 9 poeng bak serielederen Barcelona, men det er ingen bedre måte å kutte ledelsen på enn ved å slå serielederen. Tirsdag 5. mars får de hvitkledde besøk av nederlandske Ajax i Champions League-returoppgjøret, hvor vertene sikret seg et godt utgangspunkt ved å vinne 2-1 på bortebane. Ajax har etter forrige Champions League-runde hatt to suverene kamper. Begge har resultert i en 5-0-seier mot NAC Breda og nok en overbevisende 5-1-seier mot Den Haag. Ajax var også svært gode i det første oppgjøret mot Real Madrid, og mange mener nok at de fortjente et bedre resultat fra første kampen. Det gjenstår å se om Ajax kan gjenta prestasjonen med samme autoritet på mektige Santiago Bernabéu. 

Hva skal til? 

Girona endte opp med å ta med seg alle tre poengene i sitt siste oppgjør mot Real Madrid i det som var en svak prestasjon av Los Blancos sin forsvarsrekke. Girona utnyttet seg spesielt godt av den svake kampen levert av backene Odriozola og Marcelo. Eusébio Sacristáns mannskap fikk gjentatte ganger forsøk foran mål og kunne til slutt gå seirende av gressmatten på Santiago Bernabéu. Gjestene hadde også like mye ballbesittelse som vertene i 2. omgang, dette er et av punktene som må forbedres i forkant av møtene mot Barcelona og Ajax. Real Madrid lot også Levante tidvis kontrollere kampen i forrige serierunde. Levante, som befinner seg på en 13. plass i La Liga, lot Real Madrid virkelig få bryne seg på en aktiv angrepsrekke, som uheldigvis for dem ikke var kliniske nok foran mål. Også i denne kampen måtte Real Madrid gå av banen uten å holde rent bur. Det er nå seks kamper siden Los Blancos holdt nullen i løpet av 90 minutter, noe Santiago Solari antageligvis bekymrer seg for foran denne kommende uken. 

Real Madrids midtbane er heller ikke i toppform. Etter å ha hatt en stor rolle i Los Merengues' gjenoppblomstring, noe som har ført til tre strake Champions League-titler, har midtbanetrioen nok en gang mistet litt momentet. På Ciutat de Valéncia var det tidvis en følelse av løshet på midtbanen da de kun hadde 14 flere vellykkede pasninger enn Levante. I angrep hadde Real Madrid et snitt på 17,5 skudd på mål i sin gode form før Girona-kampen, som pålydende var 7 seire og ett uavgjort. Solari sitt mannskap har faktisk hevet det snittet til 19 de siste to kampene, på den andre siden har snitt per mål blitt redusert fra 2,75 til 1,5. Det gjenstår å se hvilke grep Solari tar og hvor godt hans mannskap tar utfordringen. Marco Asensio og Dani Carvajal har begge snakket med pressen i forkant av kampen, og sagt at de hele laget må stå samlet. 

Les saken her: Asensio: – Laget må stå samlet

Kampoversikt 

Real Madrid - Barcelona
Santiago Bernabéu, Madrid
Copa del Rey, semifinale - andre kamp
Onsdag 27. februar, kl. 21:00
Strive

Real Madrid - Barcelona
Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga – Runde 26
Lørdag 2. mars, kl. 20:45
Strive

Real Madrid - Ajax
Santiago Bernabéu, Madrid
Champions League, 8-delsfinale – andre kamp
Tirsdag 5. mars, kl. 21:00
Viaplay og Viasat 1

Tror du Real Madrid tar 3 av 3 seire? Kommenter nedenfor! 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07