Extra large  2rm7492
PUBLIKUMSFAVORITT: Siden 2014 har Keylor Navas spilt seg inn i hjertene til svært mange Real Madrid-fans.

Siste El Clásico for Keylor Navas?

32-åringen mistet plassen til Courtois, men forventes å stå mot Barcelona i kveld, kanskje for siste gang.

Keylor Navas ble hentet til Real Madrid i 2014, etter å ha spilt glimrende for Costa Rica under Fotball-VM i Brasil. Keeperen, som ble kåret til den beste spilleren i sin posisjon i den nevnte turneringen, har virkelig skaffet seg en imponerende CV som Real Madrid-spiller. Etter å ha tatt plassen fra Iker Casillas i 2015, endte Navas opp med å vinne tre strake Champions League-titler, og var selvskreven i alle de tre sesongene. Han voktet også buret da Real Madrid vant ligatittelen under Zinédine Zidane i 2017.

Les også: En avgjørende uke for Real Madrid

Sommeren 2018 skulle imidlertid vise seg å bli et vendepunkt for den costaricanske målvakten. Zidane forsvant, og Real Madrid så ut til å ta et klart valg om å satse mer langsiktig. Samtidig som at Cristiano Ronaldo fikk lov til å dra til Juventus, ble også Thibaut Courtois hentet inn. Belgieren er en betydelig yngre spiller enn Navas, og plutselig hadde sistnevnte mistet plassen sin. I 2018/2019-sesongen har Navas først og fremst vært nødt til å nøye seg med å spille i Copa del Rey.

Det er lite som tyder på at keepersituasjonen vil endre seg med det første. Julen Lopetegui valgte å starte sesongen med Courtois som førstevalg, og denne trenden fortsatte under Santiago Solari. I kveld er det ventet at Navas igjen får lov til å vokte buret, ettersom Real Madrid tar imot Barcelona i returoppgjøret i Copa del Rey-semifinalen.

Mange forventer at dagens oppgjør blir siste mulighet for Navas til å spille i El Clásico. 32-åringen er fortsatt en god keeper, og mediene spekulerer i at det venter et klubbytte i sommer. Dette blir enn så lenge bare spekulasjoner, men det er naturlig å se for seg at Navas vil foretrekke å søke nye utfordringer i sommer, fremfor å starte enda en sesong som reservekeeper.

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07