Extra large kroosy
SELVSIKKER: Toni Kroos har troa på egne ferdigheter før kveldens El Clásico.

Kroos: El Clásico er en unik kamp

Toni Kroos har snakket med La Liga om de kommende El Clásico-oppgjørene

Real Madrid tar i mot Barcelona på Santiago Bernabéu i kveld, til returoppgjøret i semifinalen av Copa del Rey. Lagene spilte uavgjort på Camp Nou for to uker siden, og med stillingen 1-1, tok Los Blancos med seg et godt utgangspunkt til returoppgjøret på Santiago Bernabéu. Nå skal det hele avgjøres, og det laget som går videre etter kveldens storoppgjør, skal spille cupfinale på Benito Villamarrín i slutten av mai. Real Madrid har slitt spillemessig de siste kampene, og det var med nød og neppe at Los Blancos klarte å få med seg tre poeng fra Valencia i bortekampen mot Levante. Forrige helg tapte også Real Madrid mot Girona på hjemmebane, til tross for å ha ledet oppgjøret til pause, og tilsynelatende hadde full kontroll. 

Les også: Før kampen: Barcelona (H)

Nå er det likevel El Clásico som står for tur, og da kastes alt annet ut av vinduet. El Clásico er verdens største klubboppgjør, mellom de to beste lagene i verden. Da betyr det det fint lite at begge lag har hatt en litt tøff oppladning til kampen. Det blir en fartsfylt uke med to El Clásico-oppgjør på fire dager, noe Toni Kroos gleder seg stort til. Kroos har denne uken tatt seg tid til å stille opp på et lengre intervju med La Liga. Der snakker han om de to kommende El Clásico-oppgjørene, og alt rundt det å spille verdens største klubboppgjør på sin egen hjemmebane. Han snakker også litt om ungguttene i Real Madrid, samt sesongen så langt for de regjerende verdensmesterne. 

Jeg kom hit for fire og et halvt år siden, og jeg har deltatt i så mange El Clásicos. Atmosfæren er alltid utrolig. Til og med i dagene som leder opp til kampen merker du det i oppbygningen, med fansen. Det er en god følelse, en følelse av spenthet. Det er spesielt fordi det er en stor kamp mot en annen stor klubb. Det er det som får det til å føles ekstra spesielt. 
Denne kampen fører de to beste lagene i verden sammen. I garderoben føles det som en unik kamp, som om det ikke er noe annet for spillerne, rett og slett på grunn av historien. Det har vært så mange spennende kamper mellom de to klubbene, og intensiteten er høynet, mer så enn i andre kamper. Det er en stor kamp, mellom to lag som kjenner hverandre godt, og Barcelona er et tøft lag å forsvare seg mot. De har stor kvalitet i hver posisjon. 

Den viktige rollen til Bernabéu

Å spille på Bernabéu er en unik ting, og noen ganger er det vanskelig å sette ord på det ettersom alle Real Madrid-kamper er unike. Alle kampene på vår hjemmebane føles spesielle, men kampene mot Barcelona er så mye mer enn det. 

Midtbanen er nøkkelen

Uansett hvilken motstander vi spiller mot, hvis du kontrollerer midtbanen har det en effekt på forsvar og angrep. Det er selvsagt veldig mange posisjoner hvor hver spiller kan avgjøre en kamp med deres individuelle klasse. Midtbanen er avgjørende dersom du vil kontrollere kampen, og spesielt om du vil vinne den. 

Nerver

Jeg føler vanligvis ikke nerver i forkant av slike kamper, fordi jeg har spilt i så mange i løpet av karrieren. Jeg har vært heldig som har spilt på et lag som har vunnet så mange titler, så jeg stresser ikke med å tenke på om vi kommer til å vinne eller tape. Jeg ser bare fram til kamper av denne størrelsen. Jeg nyter det, jeg lar det bringe fram det beste i meg, og det er en del av min karakter. Jeg vet at jeg har de riktige kvalitetene. 

Ungguttene

De unge spillerne ser opp til deg på grunn av det du har oppnådd. Jeg håper på å være her i mange år, og å fortsette å hjelpe dem. På midtbanen har vi noen virkelige talenter. De unge spillerne får flere minutter, og det er til dels fordi treneren har troa på dem. Det gagner også oss, fordi det er den eneste måten de kan forbedre seg på. De gjør en strålende jobb, og det er normalt at de vil begynne å starte i større kamper. Det er en del av evolusjonen til en gjennomsnittlig spiller. Hvis ikke du spiller, blir du rett og slett ikke bedre, og denne sesongen har alle fått noen minutter. Det er mye stort talent – Valverde, Reguilón. Jeg er spent på å se hvordan de utvikler seg.

Å spille ved siden av Modric

Jeg det veldig gøy med å spille ved siden av ham, og vi kombinerer godt. Vi har spilt sammen i langt tid, men spillere som Casemiro er veldig viktige for oss. Oss tre passer godt sammen, og nøkkelen er at det er et tilskudd til laget. 

Solari

Treneren forstår hva som skjer på banen på dette nivået. Han vet hva vi opplever, og han kan hjelpe oss litt mer på grunnlag av at han har hatt de samme erfaringene. Hans fortid som spiller hjelper alltid. 

Denne sesongen

Vi må ta det steg for steg, og fortsette å utvikle oss. Starten av sesongen var tøff. I de foregående sesongene har vi oppnådd store ting, men mange spillere var med i VM, og kom tilbake sent. Det var også veldig tung på grunn av Lopetegui. Jeg syntes at han gjorde en god jobb, men han hadde en del uflaks, og hvis du ikke får resultater, er det dårlig for klubben. Vi har alle utviklet oss i løpet av den siste måneden, og nå har vi sjansen til å kjempe for disse titlene. Det er et positivt tegn for oss. 

Timingen på kampen

I løpet av de siste ukene har vi kommet på riktig spor. Vi vant ikke hjemme mot Girona, men det var en tett kamp. Kampplanen er tettpakket, og vi blir nødt å kjøre på og gjøre det samme arbeidet vi har gjort tidligere.  
Pmn6