Extra large  1rm3015
HERJET: Vinícius Júnior lekte seg med Semedo, men det holdt dessverre ikke da han ikke klarte å score onsdag kveld.

Real Madrid 0-3 Barcelona

Los Blancos dominerte store deler av kampen, men ble hardt straffet mot erkerivalen.

Real Madrid 0-3 Barcelona (1-4)
Estadio Santiago Bernabéu
Copa del Rey, semifinale (2/2)
Onsdag 27.februar, kl:21.00

0-1 Luis Suárez (51') - Assist: Ousmane Dembélé
0-2 Raphaël Varane (68') - [Selvmål]
0-3 Luis Suárez (72') - [Straffespark]

Da trekningen for semifinalene i Copa del Rey ble offentliggjort tidlig i februar så ble det klart at Real Madrid og Barcelona, de to absolutt største rivalene i spansk fotball skulle møtes til dyst tre ganger innenfor en måned. To av oppgjørene ville komme i nettopp semifinalen av Copa del Rey, hvor det første endte 1-1 på Camp Nou, og returen skulle spilles i kveld på Santiago Bernabéu. Etter de to oppgjørene i cupen så stod det andre oppgjøret mellom lagene i LaLiga Santander for tur, hvilket spilles lørdag kveld, også det i den spanske hovedstaden. Laget fra Katalonia vant det første oppgjøret i LaLiga, mens det første oppgjøret i Copa del Rey endte 1-1, og onsdag kveld var det duket for nok et spennende oppgjør mellom rivalene. 

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Reguilón - Modric, Casemiro (Valverde 75'), Kroos - Lucas (Bale 69'), Benzema, Vinícius (Asensio 82')

Barcelona: ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Roberto, Busquets, Rakitic - Messi, Suárez (Vidal 79'), Dembélé (Coutinho 75')

Snytt for straffespark? 

Det ble en jevn åpning på kampen hvor begge lag presset høyt, uten å skape de helt store sjansene i begynnelsen. Drøyt fem minutter ut i oppgjøret sendte Dembélé ballen inn på bakerste stolpe mot Suárez som videre stusset mot Roberto, men Reguilón kom mellom og sendte ballen til corner. Snaut et kvarter inn i kampen så fintet Vinícius seg forbi Semedo, og inn i boksen hvor han ble kakket på hælen før han gikk ned, men dommeren lot spillet gå videre. Utrolig nok lot dommeren være å se situasjonen i på skjermen, og Real Madrid ble muligens snytt for et tidlig straffespark - tross VAR. Fem minutter senere kombinerte Reguilón og Benzema, før franskmannen spilte opp Vinícius i feltet. Unggutten vendte vekk Pique, og sendte ballen like over tverrliggeren. Kun et lite minutt senere utnyttet Dembélé en svak pasning bakover i banen fra Reguilón da han avanserte fremover, men Varane fikk klarert. 

Ved halvspilt omgang så kom Benzema først på en løs ball, og franskmannen sendte ballen inn i boksen. Alba fikk en fot på den, men Vinícius snappet opp og sendte kula mot mål, hvor Ter Stegen gjorde en god redning. Returen datt ned hos Lucas, men kantspilleren klarte ikke å styre kula mot mål. Like før halvtimen så presset gjestene hardt, og Dembélé sendte et hardt innlegg inn i boksen, men Navas fikk en hånd på ballen, og avverget. Ti minutter før hvilen ble Vinícius spilt alene gjennom, men unggutten fikk et dårlig touch på ballen, og rotet seg nesten vekk før han fant Benzema. Franskmannen la ballen til rette, og klemte til med venstre, men dessverre gikk forsøket rett på Ter Stegen. Et lite minutt senere kom Reguilón frem på siden på ny, hvor unggutten sendte et hardt og lavt inn mot Vinícius, men igjen sendte brassen skuddet like over tverrliggeren. Like før hvilen kom vertene fremover på ny, hvor Vinícius mottok ballen på siden, men innlegget til unggutten ble blokkert, og dermed gikk lagene til hvilen på 0-0. 

Dødelig effektive

Hjemmelaget dominerte stort i den første omgangen, og kunne ledet med flere mål til pause, men de var ikke effektive. Like etter andre omgang ble sparket i gang, så ble en ball svingt inn i feltet mot Benzema, men igjen sviktet nøyaktigheten og ballen endte like over tverrliggeren. Fem minutter ut i omgangen svingte gjestene et hjørnespark inn, hvor Piqué satte hodet til ballen, men også han headet like over. Kun et minutt senere skulle omsider kampens første scoring komme da Dembélé dro seg opp langs siden, og fant Suárez i feltet som enkelt satte inn 0-1 på direkten. Slurvete defensivt fra vertene, og effektivitet offensivt fra gjestene. Ti minutter ut i omgangen kom Vinícius fremover, og unggutten slapp ballen til Kroos som sendte ballen like utenfor krysset. Kort tid senere sendte tyskeren et frispark inn i boksen, hvor Casemiro ruvet høyest, og satte hodet til ballen, men forsøket endte til side for mål. 

Like etter timen fikk Los Blancos deres største sjanse i den andre omgangen da Vinícius fintet vekk Semedo før han la et kort innlegg mot Reguilón som headet mot det lengste hjørnet, men igjen var Ter Stegen der og hindret scoring. Fem minutter senere viste Vinícius seg frem på ny da han fintet vekk "halve" Barcelona, og kom seg inn i feltet, men Semedo kom seg tilbake og fikk en fot på avslutningen som endte like utenfor den lengste stolpen. Gjestene skulle omsider straffe Los Blancos på ny etter en stor sjanse da Dembélé akkurat lurte offside-fella, og kom seg fri på siden før han sendte kula inn i boksen. Både Varane og Carvajal gikk etter ballen, og Varane endte til slutt med å takle ballen i mål med hardt press fra Suárez. Varane fikk seg en smell i duellen, og måtte av banen. Dette utnyttet gjestene som spilte Suárez opp en-mot-en mot midtstopper-vikar Casemiro, og brassen stemplet spissen i feltet, hvilket ledet til straffespark. Suárez tok det selv, og satte inn 0-3 med en vakker panenka. 

Vertene mistet litt av piffen etter de tre målene, men tross dette kom de til noen sjanser mot slutten av kampen. Ti minutter før full tid ble Bale spilt gjennom, og waliseren forsøkte å skru ballen i lengste med utsiden, men bommert grovt. Noen minutter senere ble Asensio spilt opp i feltet, og kantspilleren klemte til, dog langt over mål. På overtid forsøkte vertene på en frekk frispark-variant da Modric la igjen til Valverde som klemte til, men også han sendte kula liker over mål. Dermed ble det 0-3-tap, og Barcelona sikrer avansement til finalen i Copa del Rey etter å ha blitt rundspilt i store deler av kampen, men samtidig vært dødelig effektive. Gjestene holder en oppvisning i å score på få sjanser, mens Los Blancos gjør stikk motsatt og brenner alt som kan brennes foran mål. Lørdag kveld har Real Madrid omsider en mulighet for revansje da Barcelona nok en gang gjester Los Blancos, denne gang i LaLiga. 

Spillervurderinger: 

Keylor Navas (5): Kan ikke klandres for noen av scoringene, og står en vanskelig kamp. Må omtrent ikke ut i aksjon utenom scoringene, og de er så godt som umulige å ta. Trygg med ballen i beina. 

Dani Carvajal (6): Har en rekke gode løp i første omgang, og har samtidig full kontroll defensivt i første omgang hvor han og Vázquez nøytraliserer venstresiden til gjestene. I andre omgang slipper han til Dembélé lett på den første scoringen, og ligger litt høyt i banen i forkant av den tredje. 

Raphaël Varane (5): Er noe uheldig da han takler ballen i mål på den andre scoringen. Utenom dette er han som Ramos relativt solid de få gangene Barcelona kommer fremover, og kan ikke klandres for tapet.

Sergio Ramos (5): Får egentlig ikke veldig mye å bryne seg på, og kan ikke direkte klandres for noen av målene. Er litt sent ute med å markere Suárez på den første scoringen, men utenom dette gjør han få feil. 

Sergio Reguilón (8): Det var mange som bekymret seg for duellen mellom unggutten og Messi, men for å si det slik, så vant 22-åringen duellen. Nøytraliserte Messi, og tok han egentlig helt ut av kampen. Fremover var han også meget solid med gode løp, gode innlegg, og en meget solid heading. Bestod ildprøven, og gjør egentlig alt bedre enn Marcelo om dagen. 

Luka Modric (6): Ser frisk ut, og er veldig aktiv i første omgang da han både dirigerer spillet og tempoet i kampen. Flink til å få ballen fremover i lengderetning, og er trygg i fasen hvor de spiller seg ut og gjennom motstanderen. Faller litt av i andre omgang. 

Carlos Casemiro (6): Er stor i første omgang da han bryter opp alt som går gjennom midten for gjestene, samtidig som han har god kontroll på Messi. Som vanlig lite bidrag fremover i banen, og trekkes for straffesparket han laget. 

Toni Kroos (5): Blir igjen litt anonym i deler av kampen, men er samtidig god i periodene Real Madrid dominerer spillet. Dog så fører det han gjør til lite, da pasningene ofte går sidelengs eller i støtte. Trenger en kamp fra tyskeren hvor han virkelig dominerer igjen. 

Lucas Vázquez (6): Løper som en helt hele tiden han er på banen, og nøytraliserer venstresiden til Barcelona fullstendig sammen med Carvajal. Har i tillegg noen gode løp offensivt, hvor han kombinerer godt med både Carvajal og Vinícius. 

Karim Benzema (4): Tilfører ikke stort i kveld, og blir løpende mye mellom uten å gjøre nevneverdig. Sender ballene videre til Vinícius og/eller Lucas, og kommer seg ikke inn i riktig posisjon. Har en meget stor sjanse som han må sette i mål. 

Vinícius Júnior (8 BB): Er et konstant uromoment, og skaper sjanse etter sjanse, både for seg selv og andre. Tidvis leker seg med Semedo, som ser ut til å ha skøyter på beina. Må dog trene på avslutningene sine, da han ene og alene kunne avgjort denne kampen med sine sjanser. Banens beste grunnet alle sjansene han skaper, selv om det endte i mye bom. 

Innbytterne: 

Gareth Bale (2): Tilfører absolutt ingenting - igjen. Kommer inn uten å løpe nevneverdig, viser ingen innsats, og hans ene sjanse smeller han langt utenfor. Virker uinteressert, og burde heller bli værende på benken og la de sultne spille. 

Federico Valverde (5): Kommer inn med friske bein for Casemiro som pådro seg gult kort. Klarer ikke å påvirke kampbildet nevneverdig, men er relativt trygg med ballen, og har et godt skuddforsøk. 

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Har et skudd, men klarer ikke å presse det under tverrliggeren. 

Tror du Real Madrid kan få sin revansje mot Barcelona allerede på lørdag? 

Pmn6