Extra large blaeee
SLIPPER UNNA: Gareth Bale slipper å sone karantene for feiringen hans på 1-3-scoringen i El Derbi.

Bale slipper straff

Gareth Bale slipper straff etter feiringen på 1-3-scoringen mot Atlético Madrid.

For to uker siden kom beskjeden om at Gareth Bale kunne risikere tolv kamper på sidelinjen etter feiringen han gjorde mot Atlético Madrid. Waliseren kom innpå som innbytter i løpet av andre omgang, og han satt inn den avgjørende 1-3-scoringen på Wanda Metropolitano. Bale skal da ha feiret med en gest, som beskrives som støtende og provoserende, i retning Atlético-fansen. Real Madrid vant selvsagt El Derbi Madrileño overbevisende, og både Bale og Courtois hadde helt tydelig fått mye fokus av motstanderens fans. Likevel virket det svært unødvendig av Bale å feire på den måten han gjorde. 

Les også: Interview with Kiyan Sobhani

I etterkant av kampen oppsto det oppstyr rundt waliserens feiring, og flere uttrykket sin misnøye på diverse sosiale medier. La Liga valgte selv å handle på dette, og en klage ble sendt inn til forbundet. Feiringen ble beskrevet som provoserende og støtende, og La Liga hevdet også at den oppmuntret til provokasjon av fansen. Feiringen ble også beskrevet som mulig obskør av La Liga. Klagen ble altså sendt videre til RFEF, og i går kom endelig dommen på Gareth Bale.

Hos RFEF ble det klart at Gareth Bale ikke skulle straffes for feiringen, og han skal derfor ikke sone noen kamper. Dette var sjeldent godt nytt for waliseren, som virkelig har vært i ilden de siste ukene. Bale har blitt kritisert av både media og lagkamerater for hans manglende vilje til å tilpasse seg livet i Spania. Lagkameratene Thibaut Courtois og Marcelo har blant annet vært ute i media og bekreftet dette, og uansett om det var ment som spøk eller ikke, er det ingen tvil om at Bale har vært offer for mye kritikk i det siste. Han har også blir kraftig kritisert for sine prestasjoner på banen, til tross for å ha scoret mot både Atlético Madrid og Levante som innbytter. Bale valgte også å ikke feire med lagkameratene sine etter å ha scoret mot Levante forrige søndag, noe som har bidratt til spekulasjoner om hvorvidt Bale er misfornøyd med sin nåværende situasjon i Real Madrid. 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07