Extra large 0 1
DEBUT: Vinicius Jr kommer mest sannsynlig til å få sin debut for det brasilanske landslaget i en av kampene mot Panama og Tsjekkia.

Kalt opp til landslaget

Vinicius Jr er for første gang en del av landslagstroppen til Brasil.

18-åringen kommer mest sannsynlig til å få sin debut for Brasil sitt A-landslag i en av kampene mot Panama eller Tsjekkia. Den brasilianske landslagstreneren Tite har latt seg imponere av angrepsspilleren, og kunne nesten ikke unngå å ta med seg den brennhete lynvingen i den kommende landslagstroppen. Kampen mot Panama spilles 23. mars i Porto, og den 26. mars gjester det brasilianske landslaget Tsjekkia på deres hjemmebane. Casemiro er også en del av troppen.

Senest i november uttalte Tite at han hadde vurdert å ta ut Vinicius i landslagstroppen da, men at han måtte se mer av 18-åringen i Real Madrid for at kunne bli en del av landslagstroppen. Siden den gang har ikke Vincius sluttet å imponere for Los Blancos, og takken for det er å bli kalt opp til landslagsspill for hjemlandet sitt. Den unge kantspilleren har levert over all forventning for Real Madrid denne sesongen, og har i noen kamper nesten vært et helt angrep alene for Los Blancos. Så langt har han spilt 26 kamper for Real Madrid, og fått med seg fire mål og syv målgivende pasninger denne sesongen. 

Vinicius har spilt for flere av de aldersbestemte landslagene til Brasil tidligere. Han har syv mål på ti kamper for Brasil U-15 og 17 mål på 19 kamper for Brasil U-17. For U-17 landslaget var han med å spille Sør-Amerikansk mesterskap U-17, og Vinicius ble både toppscorer og kåret til mesterskapets beste spiller, i turneringen som Brasil til slutt vant. I tillegg har han fire kamper for U-20-landslaget.  

Er det en riktig beslutning å kalle opp Vinicius Jr til landslaget i så ung alder?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07