Extra large ramos suspensjon 1
SUSPENSJON: Sergio Ramos har mottatt to kamper karantene etter situasjonen hvor han pådro seg gult kort mot Ajax.

Ramos suspendert

Sergio Ramos har fått to kamper karantene fra UEFA etter det gule kortet han pådro seg mot Ajax.

Real Madrid slapp med skrekken i det første oppgjøret mot Ajax, da de sikret seier og et relativt godt utgangspunkt mot slutten av kampen. Det endte til slutt 1-2, og det meste gikk etter planen, spesielt da Sergio Ramos pådro seg et meget beleilig gult kort mot slutten av kampen, hvilket vil si at han måtte stå over returoppgjøret, men samtidig være klar for kvartfinalene. Kapteinen gjorde mye riktig, men etter kampen forsnakket han seg noe i intervjuet da han sa følgende: 

Jeg er nødt til å lyve om jeg sier at jeg ikke fremprovoserte det gule kortet i duellen med Dolberg. 

Dette førte til at UEFA opprettet en disiplinærsak mot Real Madrid-spilleren, hvor de skulle avgjøre om Sergio Ramos hadde pådratt seg det gule kortet med vilje, slik at han kunne stå over returoppgjøret, og være klar til de eventuelle kvartfinalene. Kapteinen endret omsider uttalelsen sin dagen etter da han forstod hva det var han hadde sagt til følgende: 

Det var en farlig kontring i det 88. minutt i en åpen kamp i utslagsrundene av turneringen, hvilket er grunnen til at jeg sa jeg var nødt til å lyve om jeg ikke fremprovoserte det gule kortet i duellen med Dolberg, og at jeg viste at jeg kunne straffes for det. 
Jeg visste at jeg ikke hadde noe valg, og det var det jeg mente da jeg sa at man noen ganger er nødt til å forta kompliserte avgjørelser. Om jeg ønsket å fremprovosere det gule kortet så hadde jeg gjort det i gruppespillet, slik at jeg var klar mot Ajax. 

Det har nå gått drøyt to uker siden Real Madrid spilte den første 8.delsfinalen mot Ajax, og UEFA har hatt god tid til å gå gjennom detaljene fra duellen, samt uttalelsene til kapteinen etter kampen. I tillegg til uttalelsene har det angivelig ha blitt snappet opp bilder og video i forkant av duellen hvor Sergio Ramos spør Santiago Solari om han skal pådra seg et gult kort. Det er omsider vanskelig å tyde eller vite om dette er helt sikkert, da det ikke er snappet opp lyd, kun bilder av noe Ramos gestikulerer med hendene. I kveld kom omsider beslutningen fra UEFA, hvor de har valgt å utestenge kapteinen i ytterligere en kamp i tillegg til karantenen for de gule kortene. De slapp følgende uttalelse i sammenheng med suspensjonen: 

Sergio Ramos vil bli suspendert i to kamper for å ha pådratt seg et gult kort med vilje. 

Hva syns du om at Ramos blir utestengt i to kamper? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07