Extra large degaard
I FORM: Martin Ødegaard har virkelig levert varene for Vitesse denne sesongen.

Leiesoldatene: Ødegaard med drømmemål

Få med deg hvordan Real Madrids utlånte spillere har klart seg i sine klubber i februar.

Mateo Kovacic - Chelsea

Mateo Kovacic har hatt et godt låneopphold i Chelsea så langt, og den kroatiske midtbanespilleren har fått rikelig med spilletid under trener Maurizio Sarri. Kroaten er selvsagt ikke den spilleren som bidrar med flest målpoeng, men han har likevel en løpskraft og energi på midtbanen som har viktig for Chelsea denne sesongen. Han har startet fire av syv kamper i februar, og på tross av null målpoeng, har han levert flere gode kamper for Chelsea. Han konkurrerer selvsagt med stjernespillere som Jorginho, Kanté og Barkley om plassen på midtbanen, og det er tydelig at Kovacic ofte blir valgt til å spille i de største kampene. 

Februar måned har vært preget av oppturer og nedturer for Chelsea. London-klubben gikk videre til kvartfinalen i Europa League, etter at de slo Malmö over to kamper. De røk ut av FA Cup etter å ha blitt slått 0-2 på hjemmebane mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. I tillegg tapte Chelsea to ganger mot Manchester City i februar — én gang i Premier League, da de tapte 6-0(!), og i finalen av ligacupen. I tillegg har trener Maurizio Sarri fått mye kritikk den siste tiden, og da Kepa nektet å bli byttet i ligacupfinalen mot Manchester City, fikk vi se en tydelig frustrert italiensk trener på benken. Chelsea har også mistet sin plass i topp fem i Premier League, og de ligger nå tre poeng bak Arsenal på fjerdeplassen, dog med én kamp mindre spilt. 

Nøkkelkampen: Chelsea 3-0 Malmö FF – 21. februar

Mateo Kovacic startet Chelseas returoppgjør mot Malmö i åttendelsfinalen av Europa League. Han startet som en av de tre på midtbanen til Chelsea, og kroaten leverte en helt strålende kamp. Kovacic hadde fem vellykkede driblinger, noe som var nest flest av samtlige spillere på banen. Han hadde også den høyeste pasningstreffsikkerhetsprosenten av alle på banen som spilte mer enn 20 minutter. 97% ble tallet for Kovacic, som spilte hele kampen, noe som betyr at han kun bommet på tre pasninger i løpet av hele kampen. En strålende kamp av Mateo Kovacic.  

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 4/7
 • Mål: 0
 • Målgivende pasninger: 0

Theo Hernández – Real Sociedad

Theo Hernández har spilt seg inn som fast venstreback for Real Sociedad denne sesongen, og franskmannen har til tider spilt gode kamper for La Real. Også i februar har Theo vært viktig for sitt Real Sociedad, og han startet tre av fire kamper. Hernández pådro seg et femte gule kort i 3-0-seieren mot Leganés, og han måtte derfor stå over månedens siste kamp mot Girona. Det er nok ingen tvil om at Theo hadde startet også mot Girona dersom han kunne spille. Etter en tøff start i Baskerland har altså Real Madrids utlånte venstreback virkelig etablert seg som en viktig spiller for Real Sociedad. 

Etter en tøff start på sesongen for Real Sociedad, går det nå betraktelig bedre i San Sebastián. Garitano fikk sparken som trener i desember, og Real Sociedad B-trener Aguacil tok over ansvaret for La Real. Real Sociedad har ikke tapt en eneste kamp siden den tid, og laget er nå oppe og snuser på en plass i Europa fra og med neste sesong. Februar var nok en god måned for Real Sociedad, som vant to kamper, og spilte to uavgjort. Aguacils mannskap tok også en svært sterk seier mot byrival Athletic Club i baskerderbyet på månedens andre dag. 

Nøkkelkampen: Valencia 0-0 Real Sociedad – 10. februar

Theo Hernández startet på Real Soceidads venstreback i den svært tøffe bortekampen mot Valencia. Han spilte en strålende kamp for La Real, og han var en viktig bidragsyter til at Real Sociedad fikk med seg ett poeng fra Valencia. Han ble kåret til banens beste spiller av Whoscored.com, og det å holde nullen er alltid ønskelig for en back. Han hadde fire vellykkede driblinger i løpet av kampen, mens han også bidro godt defensivt med to vellykkede taklinger. Samtidig var den franske backen svært solid i pasningsspillet sitt, og han hadde pasningstreffsikkerhetsprosent på 87. En godt gjennomført kamp av Theo Hernández. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 3/4
 • Holdt nullen: 2
 • Mål: 0
 • Målgivende pasninger: 0

Martin Ødegaard - Vitesse

Martin Ødegaard har hatt noen strålende måneder i nederlandsk fotball, på tross av en tøff start på oppholdet. Nå har nordmannen virkelig funnet seg til rette i Arnhem, og han har vært Vitesses beste spiller denne sesongen. Ødegaard har scoret syv mål og levert fire målgivende i alle turneringen for laget sitt denne sesongen, og også februar var en strålende måned for den unge nordmannen. Han har spilt alle fire kampene for Vitesse i februar, og han har blitt kåret til banens beste spiller i to av dem. Han har ogs¨scoret to mål i februar for Vitesse Arnhem. Det nok liten tvil om at Ødegaard har vokst helt enormt som fotballspiller i nederlandsk fotball denne sesongen. Fortsetter nordmannen i dette sporet er det nok ikke lang tid før vi får se Ødegaard i en Real Madrid-drakt igjen. 

Måneden generelt har vært brukbar for Vitesse, men ettersom både AZ Alkmaar og Feyenoord spiller flott fotball om dagen, ser det mørkt ut for Arnhem-klubben med tanke på plass i Europa League neste sesong. Vitesse har nemlig hele syv poeng opp til Feyenoord, som ligger på tredjeplassen. I februar har Vitesse likevel gjort mye bra, og de klarte å snu en negativ rekke med tre tap på fire kamper. Nå har Slutskys mannskap vunnet to kamper på rad, og kun tapt én gang i februar. De tøffe kampene kommer også på rekke og rad for Vitesse nå, og laget skal møte både Feyenoord, AZ og PSV på under én måned. 

Nøkkelkampen: Vitesse 3-2 Excelsior - 18. januar 

Martin Ødegaard startet bortekampen mot FC Emmen, etter en banens beste-forestilling i den forrige kampen, mot Willem II. Nordmannen startet på høyrekanten for Vitesse, og nok en gang skulle vi bli vitne til en Ødegaard på sitt aller beste. Han kombinerte godt med lagkameratene sine, han møtte dypt, og fungerte til tider som den dyptliggende playmaker. Han scoret også et strålende mål på frispark, fra om lag 40 meter. Nordmannen hadde syv vellykkede driblinger – soleklart mest av alle spillerne på banen, og nesten halvparten av alle vellykkede driblinger i hele Vitesse-laget. Han hadde samtidig en pasningstreffsikkerhetsprosent på 81%, mens han også hadde fire nøkkelpasninger. Ødegaard vant også to hodedueller, til tross for at han tok alle dødballer for laget sitt i løpet av kampen. En strålende forestilling av Martin Ødegaard. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 4/4
 • Mål: 2
 • Målgivende pasninger: 0
 • Banens beste: 2

Achraf Hakimi – Borussia Dortmund

Achraf Hakimi har vært helt strålende for et svært godt Borussia Dortmund-lag denne sesongen, og han har kanskje vært den Real Madrid-spilleren på utlån, som har levert best så langt i forhold til nivå. Dette fortsatte også ut i februar måned for marokkaneren. Han har vist seg svært fleksibel, og han kan like gjerne ta plass på venstreback som på høyresiden. Achraf har levert tre scoringer, og syv målgivende pasninger fra backposisjon for Dortmund, og han har vært blant Dortmunds mest innflytelsesrike spillere denne sesongen. Dortmund har nemlig ikke tapt en kamp i Bundesliga med Hakimi på banen. Achraf startet fem av seks kamper i februar, og den kampen han ikke spilte endte med poengdeling på bortebane mot tabelljumbo Nürnberg. Hakimi har spilt flere gode kamper, også i februar, og kampene mot Hoffenheim og Werder Bremen står nok fram som de aller største prestasjonene.

Februar måned har dog vært svært skuffende for Borussia Dortmund, som kun vant én kamp i løpet av måneden. Laget røk ut av den tyske cupen, mens avansement i Champions League ser tilnærmet umulig ut etter å ha tapt 3-0 mot Tottenham i London. I tillegg har de tyske serielederne sluppet Bayern München helt opp i ryggen i Bundesliga, ettersom de spilte tre uavgjortkamper på rad i den tyske serien. I månedens siste kamp tok de likevel en svært viktig seier mot et sterkt Bayer Leverkusen, og de leder fortsatt Bundesliga med tre poeng. Dortmund har også mistet noen nøkkelspillere til skader de siste ukene, og fraværet av Marco Reus og Lukasz Piszczek merkes på prestasjonene. Det er likevel ingen tvil om at det blir en vanvittig spennende avslutning på Bundesliga-sesongen.

Nøkkelkampen: Borussia Dortmund 3-3 Werder Bremen – 5. februar

Achraf Hakimi startet cupkampen mot Werder Bremen på høyreback for Borussia Dortmund, og nok en gang viste marokkaneren fram sitt vanvittige talent framover på banen. Selv om den defensive prestasjonen var bedre mot Hoffenheim kun noen dager senere, er det alltid gøy å se backer involvere seg framover, og derfor står kampen mot Werder Bremen fram som høydepunktet for Achraf i februar. Han var svært involvert i angrep for Dortmund, han kombinerte godt med sine lagkamerater, og han slo flere gode innlegg i løpet av kampen. Han tok også turen opp i motstanderens boks i ekstraomgangene, hvor han satte inn 3-2-scoringer. Selv om Dortmund til slutt røk ut på straffesparkkonkurranse, leverte Hakimi en strålende kamp. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 5/6
 • Mål: 1
 • Målgivende pasninger: 0

Raúl de Tomás – Rayo Vallecano

Raúl de Tomás leverte en helt strålende januar måned, og det kom alltid til å bli vanskelig å kopiere de fire målene han scoret på fire kamper på nyåret. Laget har også møtt betraktelig vanskeligere motstander i februar, og Atlético Madrid og Getafe har begge fått bryne seg på et godt organisert Rayo Vallecano-lag med Raul de Tomás som spydspiss. Spissen har likevel bare maktet å score ett mål for Rayo Vallecano i februar, og det målet kom mot Getafe i bortetapet i slutten av måneden. Det er likevel ingen tvil om at De Tomás nyter en strålende sesong i Rayo Vallecano. 

Det går dog noe verre for Rayo Vallecano, som vant flere kamper på rad på nyåret, men som nå kun har vunnet én kamp på siste fire i La Liga. Det er dårlig nytt for et Rayo-lag som allerede kjempet om å unngå nedrykk, og laget er nå tilbake på nedrykksplass. Det skal selvsagt sies at laget har møtt betraktelig tøffer motstand, ettersom både Getafe og Atlético Madrid er blant de aller beste lagene i La Liga akkurat nå, og begge innehar i skrivende stund en plass innenfor topp fire på tabellen. Det må nok likevel en god vårsesong til for at Rayo skal holde seg oppe i La Liga. 

Nøkkelkampen: Getafe 2-1 Rayo Vallecano – 23. februar

Rayo Vallecano skulle spille en svært tøff bortekamp mot Getafe, laget som ligger på fjerdeplass i La Liga, og laget var derfor avhengig av en god prestasjon fra sin toppscorer for å ha en mulighet til å få med seg noe fra den kampen. Raúl de Tomás startet på topp for Rayo, og spissen leverte en god kamp for laget sitt. Getafe er kjent for å være et svært godt defensivt lag, men De Tomás klarte å komme til ett par gode sjanser, og han utlignet også til 1-1 like før timen var spilt, med et flott skudd fra like utenfor sekstenmeteren. Selv om det ikke holdt til slutt er det ingen tvil om at De Tomás leverte en god kamp for Rayo Vallecano, og han har derfor fortsatt sin gode form fra januar, også i februar. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 4/4
 • Mål scoret: 1
 • Målgivende pasninger: 0

Óscar Rodríguez – Leganés

Óscar Rodríguez har hatt et strålende låneopphold i Leganés så langt, og februar måned har fortsatt i samme spor for den spanske midtbanespilleren. Óscar har startet alle kampene for Leganés i februar, og han har også bidratt med to målgivende pasninger. Det betyr at Óscar har bidratt med to mål og tre målgivende pasninger for Leganés denne sesongen. Dette er selvsagt gode tall for en ung spiller på et såpass høyt nivå som La Liga, spesielt med tanke på at han spiller for Leganés, som er et lag som ikke scorer særlig mange mål. 

Februar måned har i det store og det hele vært svært positiv for Leganés, som kun har tapt én kamp i La Liga denne måneden. Dette var mot formlaget Real Sociedad på Anoeta i San Sebastián, som alltid er et svært vanskelig sted å spille bortekamper. Utenom det, spilte Leganés uavgjort mot Valencia, uten at det trenger å bety så mye, ettersom «alle» spiller uavgjort mot Valencia. I tillegg knuste Leganés topplaget Real Betis på hjemmebane, mens de også tok en knepen borteseier mot det som da var et formsterkt Rayo Vallecano-lag. Dermed har Leganés klatret opp på 12. plass på tabellen, kun syv poeng bak sjetteplassen. 

Nøkkelkampen: Leganés 3-0 Real Betis – 12. januar

Óscar Rodríguez startet Leganés’ hjemmekamp mot Real Betis – laget som er helt i toppen av La Liga, samt kjemper om den viktige fjerdeplassen. Selv om Betis var storfavoritt før kampen, kom altså Leganés seirende ut av oppgjøret, og det med overbevisende sifre. Óscar startet på høyrekanten for Leganés, og selv om han ble satt i skyggen av hattricket til El-Nesyri er det ingen tvil om at spanjolen leverte en strålende kamp. Han hadde én målgivende pasning, og han traff på 77% av pasningene sine. En god kamp av Óscar, mot svært god motstand. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 4/4
 • Mål: 0
 • Målgivende: 2

Borja Mayoral – Levante

Borja Mayoral har ikke hatt det mest vellykkede låneoppholdet i Levante så langt, men februar måned ble absolutt et steg i positiv retning for den spanske spissen. Før februar hadde Borja Mayoral kun scoret ett mål i La Liga, men mot Celta doblet spissen dette antallet, mens han også kunne bidra med en målgivende pasning. Selv om den spanske spissen fortsatt sliter med å spille seg inn på laget til Paco López tok Mayoral vare på muligheten han fikk i den kampen, og det vil derfor bli spennende å følge med på om spissen vil få flere muligheter framover. 

Måneden generelt har ikke vært særlig god for Levante, og laget vant kun én kamp av fire mulige i februar. Dette var på bortebane mot et svært svakt Celta-lag. De tapte mot Real Madrid i månedens siste kamp, men også Alavés ble et nummer for sterke i Baskerland. Valencia-klubben klarte likevel å holde fjerdeplassen Getafe til poengdeling på hjemmebane, men det betyr altså at Levante kun står med fire poeng på fire kamper i februar. Det betyr at Levante nå ligger nede på 13. plass på tabellen. Det må likevel være gledelig for Paco López å se laget sitt spille jevnt med, om ikke bedre enn, Real Madrid på sin hjemmebane, og det er dermed tydelig at Levante kan slå hvilket som helst lag i La Liga på en god dag. 

Nøkkelkampen: Celta Vigo 1-4 Levante – 16. februar

Borja Mayoral startet Levantes bortekamp mot et formsvakt Celta-lag, og den spanske spissen tok godt vare på sjansen. Han var en av lagets aller beste spillere i 1-4-seieren, og han spilte nok sin beste kamp for Levante denne sesongen. Han traff på smått utrolige 95% av pasningene sine, og han ble også helt avgjørende for laget sitt med én scoring og en målgivende pasning. Spissen var også svært effektiv foran mål, ettersom han scoret på sitt eneste skudd på mål. Mayoral var også spilleren som ble taklet da Celtas Riyad Boudebouz ble utvist. En strålende kamp av Borja Mayoral.  

Statistikk:

 • Kamper fra start: 1/4
 • Mål: 1
 • Målgivende: 1

Andriy Lunin – Leganés

Februar ble nok en skuffende måned for Andriy Lunin, som ikke spilte ett eneste minutt for Leganés. Sist gang den unge ukraineren spilte en kamp for Madrid-klubben var i november, og keeperen har kun startet én kamp for Leganés i La Liga hele sesongen. Han klarer altså ikke å spille seg inn i laget foran Carlos Cuellár, og det er ingen tvil om at Lunin ikke blir bedre av å sitte på benken. Det blir spennende å se hva som skjer med Lunin til sommeren. 

Statistikk: 

 • Kamper fra start: 0/6

Rodrygo Goes – Santos

Rodrygo har ikke spilt særlig mye for Santos i februar, og det er selvsagt ikke sesong i Brasil for øyeblikket. Rodrygo har dog spilt en del for Brasil i det søramerikanske U20-mesterskapet, og han har nå returnert til Santos for å være med på sesongoppkjøringen. Han har spilt to kamper for sitt Santos, begge fra start. Det rettes mye oppmerksomhet mot den brasilianske unggutten i disse dager, på grunn av det Vinícius Jr. har vist i Real Madrid den siste tiden. Det sies ofte at Rodrygo Goes er et enda større talent enn Vinícius Jr., noe som virker utrolig, og det er ingen tvil om at det stilles store forventninger til Rodrygo i den spanske hovedstad.

Den brasilianske ligaen har altså ikke startet for Santos enda, men laget har likevel deltatt i flere andre turneringer den siste tiden. De har blant annet spilt kamp i den brasilianske cupen, hvor de gikk videre uten store problemer. I tillegg deltok Santos i Copa Sudamericana, men der var Santos noe uheldig som møtte River Plate allerede i første runde. Det argentinske laget gikk videre etter 1-1 sammenlagt, men med flere bortemål. Santos har også tatt del i Campeonato Paulista, som er en turnering som spilles mellom lag i den brasilianske staten São Paolo. Santos starter den brasilianske serien på bortebane mot Gremio i den siste helgen i april. 

Nøkkelkampen: Santos 3-0 Guarani – 18. februar

Rodrygo startet på benken for Santos i hjemmekampen mot Guarani. Han hadde da nettopp kommet tilbake fra Copa Sudamericana, men da han kom innpå etter en time spilt, viste han seg virkelig fram for Santos. Han steg til værs på bakerste stolpe like før slutt og stanget inn 3-0-scoringen for Santos. Rodrygo virker å være i god form for tiden, og det kan bli svært spennende å se den brasilianske angrepsspilleren på samme bane som Vinícius Jr. de kommende sesongene. 

Statistikk:

 • Kamper fra start: 2/3
 • Mål: 1

James Rodríguez – Bayern München

James Rodríguez hadde slitt med skade i lang tid før han kom tilbake for Bayern München i slutten av januar. Colombianeren slet med å spille seg inn på laget til Niko Kovac i begynnelsen, men februar har sett betraktelig lysere ut for midtbanespilleren. Han har startet alle kampen for de regjerende tyske mesterne, og han har også spilt svært mye bra fotball fra sin midtbaneposisjon. Ettersom Bayern i utgangspunktet ikke spiller med en ren tier på midtbanen sin, spiller James ofte litt dypere enn det han er vandt til. Det har likevel gått strålende for colombianeren i februar, og han til og med levert to målgivende pasninger på denne tiden. Selv om James fortsatt har mange hakk å gå på, er det ingen tvil om at man har sett gode tendenser hos colombianeren i februar. 

Februar måned har også vært en strålende måned for Bayern München, og de regjerende tyske mesterne har nå klart å redusere luken opp til Dortmund til kun tre poeng. Bayern har vunnet de siste tre ligakampene sine, mens de også klarte å holde nullen mot Liverpool på Anfield – noe ikke mange lag er kapable til. Bayern har også gått videre i den tyske cupen, etter å ha slått Hertha Berlin i begynnelsen av februar. De tyske gigantene slet stort i begynnelsen av sesongen, men nå går Bayern igjen som den velsmurte maskinen vi er vant til å se de som. De har nå lagt grunnlaget for en svært spennende avslutning på årets Bundesliga-sesong. 

Nøkkelkampen: Bayern München 3-1 Schalke 04 - 9. februar

James Rodríguez startet nok en kamp for Bayern München etter at han returnerte fra sin skade, og hjemmekampen mot Schalke 04 er den beste kampen colombianeren har spilt siden da. Han startet på venstresiden på midtbanen for Kovacs lag, og han spilte en strålende kamp. Han hadde én målgivende pasning – en flott pasning som sendte Robert Lewandowski alene med keeper. James leverte en pasningstreffsikkerhet på 89%, og med tre avslutninger var James Rodríguez banens beste spiller i denne kampen. 

Statistikk:

 • Kamper fra start 6/6
 • Mål: 0
 • Målgivende: 2
Pmn6