Extra large skjermbilde 2019 02 28 kl. 15.01.39
ANSVARLIG REDAKTØR OG PROGRAMLEDER: Kiyan Sobhani er ikke bare ekspert, men også fan av Real Madrid.

Intervju med Kiyan Sobhani

Vi går mot slutten av en sesong som har bestått av mange vanskelige perioder for fansen. Når man er skuffet, kan det hjelpe å prate med en ekspert. Vi satt oss ned med Kiyan Sobhani, som jobber tett opp mot klubben, for å finne noen svar på de mange spørsmålene vi har.

Først og fremst ønsker jeg å takke deg for at du stiller opp til dette intervjuet. Jeg ønsker å starte med å bli bedre kjent med deg. Hvem er Kiyan Sobhani?

Kiyan Sobhani er ansvarlig redaktør for SB Nation’s Managing Madrid (MM), og programleder for podcasten Managing Madrid. Han drar på Real Madrid kamper som journalist, og skriver jevnlig for FourFourTwo og Statsbomb (Sjekk ut min ukentlige spalte, som handler om Real Madrids taktikk, historie og andre relevante saker!) jeg skal stoppe å omtale meg selv i tredjeperson. Jeg er bare en kar, som alle andre i deres Peña, som er forelsket i Real Madrid. Jeg var født med Madridismo, da min far var (og enda er) en Madridista. Jeg har fulgt laget siden 1997, og vokste opp med å forgude Raul. Langs veien, en gang i 2015, var jeg heldig og skapte en karriere ut av å følge laget og spansk fotball. 

Kan du fortelle oss om arbeidet du gjør for Managing Madrid?

Vi spiller inn fire episoder til podcasten hver uke; før kamp-episoder, oppfølging av Real Madrid spillere på utlån, mailsekken og diskusjoner om Real Madrid med andre journalister. I tillegg til dette, skriver vi veldig mange saker og legger ut videor på youtube-kanalen vår. Min jobb? Jeg analyserer ting. Jeg reporterer ikke nyheter, vi har andre flinke karer som gjør det. Jeg jobber metodisk med notatene mine og liker å studere film for å analysere lagets taktikk og andre ting. Mine spalter reflekterer dette. Jeg gjør dette før og etter alle kamper som har noe med Real Madrid å gjøre; uansett om det er a-laget, Castilla, Chelsea (Kovacic), Dortmund (Achraf), etc. 
Utenom podcasten og spaltene, drar jeg på kamper, stiller opp på pressekonferansene, treningsøktene osv. Det er en stor fordel med jobben min. 
Vi har en herlig redaksjon hos MM. Jeg har gleden av å lese og redigere mange fantastiske artikler.

Du nevner at du er på de fleste hjemmekampene som journalist, glemmer du noensinne å verdsette Bernabéu og atmosfæren? 

Aldri. Jeg smiler konstant ut i evigheten. Men ja, det er surrealistisk. Jeg prøver å ikke bli likegyldig overfor det. Første gang jeg satt på en av pressekonferansene til Zidane, klarte jeg ikke tenke på jobb. Jeg stirret bare på han og tenkte «jeg vokste om å forgude denne personen!». Det var vanskelig å fokusere på det journalistiske aspektet. 
Da han var med Castilla, hadde jeg en hyggelig samtale med Santiago Solari, og han endte opp med å gi meg en brorskapelig klem. Jeg tenkte ikke mye på det frem til jeg gikk og da kom jeg på at han var en av favorittene mine fra Galatioco perioden. Jeg håpet alltid at Del Bosque skulle bytte han inn fordi jeg mente at driblingen hans var ustoppelig. 
Nå har jeg lært meg å nyte det alltid. Jeg snakker med journalister, ser på kamper, drar på kamper tidlig for å møte fansen.. Jeg prøver å verdsette alt og nyte min velsignelse. 

Du er ansett som en av de mest respekterte ekspertene på Real Madrid, hvordan har veien vært frem til statusen du bærer i dag?

Jeg vet helt ærlig ikke om dette er sant, men jeg liker å tro at det er fordi jeg er flink til å legge merke til detaljer. Jeg jobber konstant. Jeg er en volumskribent og tåler ikke slapp journalistikk. Jeg prøver å legge igjen personligheten min i alt jeg gjør, og engasjere leserne i hver eneste paragraf som jeg skriver; ellers blender jeg inn i resten av kaoset. 
Det hjelper kanskje at jeg ikke bryr meg om sladder, jeg liker ikke å reagere for raskt. Jeg tar avstand fra alt sånt og fokuserer på fotball fra et holistisk perspektiv. Jeg har alltid tenkt at det er sånn journalistikk skal være. Jeg er heldig som har denne plattformen.

Hvordan vil du rangere denne sesongen?

Skuffende. Jeg visste at det ville bli vanskelig etter at Cristiano Ronaldo forlot klubben, men jeg trodde Julen Lopetegui var et godt valg med tanken på det tøffe markedet, og jeg hadde troen på filosofien hans (laget trengte å fikse opp i de defensive problemene og gjøre opp for de 50 målene vi mistet gjennom kontrings-press og ballbesittelse, Julen kjenner til det systemet godt) men det fungerte ikke tydelig nok på banen. Vi slet fortsatt med overgangsspillet defensivt, laget klarte ikke score (i noen kamper, som mot Alaves, klarte ikke laget skape sjanser; og i andre kamper, klarte ikke laget å utnytte sjansene som ble skapt), det kollapset mot slutten av hans tid i klubben.
Solari har gjort det bedre enn forventet, men jeg forventer ikke mye akkurat nå. Jeg håper jeg tar feil.
Positive ting: Marcos Llorente, Vinicius Jr, Reguilon, Dani Ceballos; disse guttene har brutt gjennom. Jeg er spesielt glad på Llorentes vegne, da de som har fulgt meg vet hvor høyt jeg har vurdert han siden Alaves-tiden. Han er på en måte min andre sønn.

Da Zidane og Ronaldo forlot klubben i sommer, forventet mange at Perez skulle raide markedet, men ble skuffet over mangel på aktivitet. Tror du det er mangelen på ankomsten av verdensklasse spillere i sommer som er grunnen for at denne sesongen har gått dårlig eller mangelen på en bedre trener?

Mangelen på signeringer hjalp ikke; heller ikke mangelen på en god taktisk og spiller-trener. Laget manglet en pure målscorer, jeg liker at Mariano returnerte men han trenger tid, helse og tillit. Jeg klandrer ikke Perez like mye som mange andre. Det var et tøft marked. Man kom til å overbetale for noen som Rodrigo (som ikke har spilt bra denne sesongen), og de ideelle kandidatene som Kane og Icardi var ikke mulige å fange opp. 
Jeg tror mangelen på en bedre trener har skadet dette laget. Vi besitter så mye talent, langt mer enn andre La Liga-lag vi har tapt mot denne sesongen. Vi må heller ikke glemme at vi endte opp 17 poeng bak Barcelona sist sesong med Ronaldo og Zidane. Det er kanskje en revisjonistisk historie om hvor bra laget var sist sesong. De hadde mange taktiske svakheter og slet med motivasjonen i ligaen.

Hva har vært den største skuffelsen og største overraskelsen denne sesongen?

Største skuffelsen: Bales passivitet og mangel på «alphahet». Største overraskelsen: hvor raskt Vinicius har utviklet seg, og hans enorme bidrag denne sesongen.

Vinicius startet sesongen med Castilla, nå er han bokstavelig talt fast på A-laget. Mange visste hva han var kapabel til når det gjaldt hans talent, men veldig få regnet med at han skulle være så sterk mentalt. 

Igjen, han har utviklet seg så raskt. Vi visste han kom til å bli god til en viss grad – det vi ikke visste var at han ville bli så god, så raskt. Hans beslutningstaking har forbedret seg, han er uselvisk, lagkameratene elsker å spille med han og elsker personligheten hans, men får meg så er den største overraskelsen hans innsats defensivt. He stopper aldri. Hvis han ikke utfordrer en spiller (noe som virker som han aldri stopper å gjøre), presser han, jakter, vinner ballen på midtbanen, følger spillet eller starter angrep.
Han har vunnet meg over fullstendig.

Er Solari rett mann for Real Madrid?

Selv om han har hatt overraskende gode egenskaper, forbedret lagets press på banen, fått det beste ut av de unge spillerne Lopetegui og Zidane slet med; mener jeg jobben overgår han. Han kan ikke fikse lagets mangel på press selv om han har så mange taktiske spillere. Hvis noen som Pochettino er tilgjengelige i sommer, da går man for han.
Han har funnet en fin balanse mellom flyt og styrke i leddene. Han liker definerte roller i planen hans, klare posisjoneringer defensivt, sikre på linje med fokus på forsiktighet – og fått laget til å presse bedre. Offensivt var det litt stillestående da han tok over, men bevegelsene fra Vinicius, Benzema og Vazquez mellom linjene har sett bra ut den siste tiden. 
Han har også inkludert de unge spillerne vi aldri så før hans ansettelse. 

Hvorfor tror du Isco sliter med spilletiden under Solari?

Dette er et veldig tungt spørsmål, det finnes ikke ett enkelt svar. Kan jeg ta en enkel løsning og legge til en artikkel jeg skrev for Statsbomb der jeg prøvde forklare konflikten?
Det er en kombinasjon av taktikk, fysisk form, oppførsel og Solaris visjon for laget. Det er ikke en enkel faktor. 

Er det noen spesielle spillere eller trenere du ønsker skal ankomme eller forlate klubben til sommeren? 

Jeg ønsker å se Kovacic returnere til klubben mens Fede Valverede blir sendt ut på lån. Jeg er ikke sikker på om det er sannsynlig at Kovacic returnerer, da. Selv om Chelsea sliter og Kovas strever med å holde på ballen, ser det ut som han liker seg der.
Selv om han er vanskelig å plassere hos Solari, ønsker jeg også å se James tilbake. Jeg tror på hans evne til å være allsidig og hans beslutningstaking. Han er en herlig spiller som kunne hjulpet laget offensivt med en gang, uten at vi trenger å sprenge banken for en ny offensiv midtbanespiller. Igjen; jeg vet ikke hvor sannsynlig det er, ettersom Bayern bestemmer, og Real Madrid kanskje ønsker å lage rom for Eden Hazard.
Andre overganger: overfør Ødegaard til et La Liga lag neste sesong, og signer en elite spiss.
Kan vi ikke få Poch + Kane? Jeg takker veldig gjerne ja.
Kan jeg også legge til en annen artikkel jeg har skrevet? Jeg skrev om den komplekse (men gode) midtbanesituasjonen fremover her

Kan Real Madrid vinne ligaen i år?

Ingen ligatittel, beklager. Vi har sett den samme filmen før; laget sover første halvdel av sesongen, så finner de formen mens Barca sliter og spiller dårlig, så taper man en kamp man ikke burde tape og befinner seg bak dem igjen. Uansett hva som skjer, er det alltid for sent.
Jeg er sikker på at laget vil klatre opp igjen, gi oss håp, også tape mot Rayo på hjemmebane i april. 

Hvilke nøkkelspillere må finne formen de siste månedene av sesongen?

Vi har allerede sett flere av dem finne formen; Modric, Kroos, Casemiro, Ramos, Varane, Benzema. De trenger å holde det gående frem til siste slutt. Det ville vært utrolig hjelpsomt om Asensio og Mariano også kan bli en del av denne gjengen (Asensio har sett bra ut siden han returnerte fra skaden). Hvis Solari får det beste ut av Marcelo og Isco for å gi laget trygghet og dybde/personligheten, kan vi avslutte sesongen på en bra måte.

Til slutt; hvem er din favoritt spiller og hvem er den mest undervurderte spilleren, ifølge deg?

Min favoritt spiller gjennom tidene er Raul. I dagens tropp er det Luka Modric. Den mest undervurderte er Toni Kroos, etter min mening. Jeg ser mange på sosiale medier som fortsatt ikke forstår hva han bringer til laget. De siste årene har han og Marcelo vært de viktigste sjanseskaperne for laget.

Tusen takk for at du stilte opp Kiyan, og lykke til videre!

Pmn6