Extra large santi fr kamp
PRESSEKONFERANSE: Santiago Solari møtte pressen før morgendagens El Clásico i La Liga.

Solari før kamp: Barcelona (H)

Santiago Solari har møtt pressen før ukens andre El Clásico på Santiago Bernabéu.

Real Madrid tar i morgen i mot Barcelona for andre gang denne uken, og denne gangen er det tre poeng i La Liga det skal kjempes om på Santiago Bernabéu. Real Madrid skal da forsøke å redusere luken på toppen av tabellen i La Liga, men i realiteten er det svært lite som står på spill i morgendagens El Clásico, utenom heder og prestisje. At det skiller elleve poeng mellom Real Madrid og Barcelona på tabellen betyr nok likevel svært lite når spillerne entrer Bernabéu-gresset i morgen. 

Les også: Intervju med Kiyan Sobhani

Real Madrid tapte onsdagens semifinalekamp i Copa del Rey mot Barcelona, på tross av å ha styrt store deler av kampen, samt skapt de største sjansene. Barcelona var dødelig effektive framover på banen, og de scoret tre mål på de tre sjansene de hadde, mens Real Madrid rett og slett sløste borte gigantsjanse etter gigantsjanse. Spillerne trenger likevel ikke vente lengre enn til i morgen for å få en mulighet til å ta revansj, og det er forventet at Real Madrid stiller med det beste mannskapet tilgjengelig, til tross for at det er en avgjørende Champions League-kamp allerede til tirsdag. Santiago Solari har snakket med pressen før kampen mot Barcelona, og den argentinske treneren hadde mye på hjertet i dag. 

Vi er tilbake på beina, med ønske om å plukke flere poeng. Kampprogrammet og skjebnen ville at vi skulle møte den samme motstanderen, igjen i det store El Cásico i spansk fotball. Vi går inn til kampen med samme ønske og ånd som i den forrige kampen, og vi skal forbedre de tingene vi må forbedre, samt opprettholde de tingene vi gjorde bra. Det var veldig godt å Bernabéu på sitt beste på onsdag. De vet at de også må spille kampen. 
Vi må alltid tenke på den neste kampen, uavhengig av om det er El Clásico i La Liga. Vi ønsker å redusere avstanden i toppen, men uansett om det ikke hadde vært El Clásico, så hadde vi gitt det vår fulle oppmerksomhet, fordi det er den neste kampen. Den neste kampen er alltid den viktigste. Det er det spilleren er fokusert på. Dette er en sport som blir spilt med hjerte, hodet og beina, og vi må legge alt i den neste kampen. 

Vinicíus Jr. 

Jeg liker å se på de positive tingene som fotballspillere gjør. Han har mange positive ting, som hans alder, friskhet, direkthet, egenskaper, villighet til å lære, ofring, og hvordan å takle ansvaret og presset. Det er mange ting på veldig kort tid. Å forbedre det som kan forbedres er hans arbeid, og de rundt ham. Men jeg ser på alle de gode tingene.

Typen kamp

Hver kamp er en egen verden. Trenere kan prøve ting som kan fungere, eller ikke. Det er også motstnderen og forholdene. Vi klarer oss fint, på onsdag gav vi alt fordi, fordi vi være i finalen. Nå står vi her og tenker på ligakampen i morgen, alle er klare for det. 

Isco

Troppen er ikke bestemt enda. Det er positivt at nesten alle er tilgjengelige. Isco var skadet, og han har vært tilbake med gruppen i fem dager. Han gjør det bra, og han er viktig. Vi vil også ha Marcos Llorente og resten tilbake. Det lover godt for andre deler av klubben, som jobber slik at de kan være klare. Vi er fornøyde. 

Mangelen på mål

Vi har scoret mål, ikke i den forrige, men i de tidligere kampene, og mange av dem. Et lag vil alltid score så mange mål som mulig, og hindre motstanderen i å score. På onsdag skulle noen av skuddene gått inn. Det er fotball, og det er slik det er. Vi har en ny mulighet i morgen til å score på de som ikke igjen på onsdag.
Min jobb er å trene, jeg er ikke en analytiker. Vi jobber med det som er nødvendig, og vi prøver å forbedre det som må forbedres. Selvfølgelig er avslutning viktig for oss, og vi dedikerer tid til det med denne flotte troppen, som er full av store spillere. 

Ramos suspensjon

Jeg kommer ikke til å gå inn på det, fordi vi har en ligakamp. På mandag kan vi snakke om det hvis du vil. Vi har tid til å snakke om dette etter kampen. Nå må vi legge alt fokus på morgendagens kamp. VI må spille bra, prøve å redusere poengluken, og gjenta det vi gjorde bra. Vi må finjustere det vi må gjøre for å score. 

Forsvaret

Det ser positivt ut. De hadde to skudd på mål på onsdag. Du må gjøre mange ting bra, slik at du kan avslutte de få mulighetene du får i løpet av en kamp. Vi må prøve å gjøre det bra, og prøve å gjøre det bedre, slik at de to skuddene ikke går i mål. Det er vanskelig å forutse resultatet, men vi gjorde mange ting riktig på onsdag. Det er fotball, å score på det riktige øyeblikket endre alt. 

 Mindre brukte spillere

Jeg er ikke enige med at de ikke har en lederrolle. Gareth har spilt hver eneste kamp etter at han kom tilbake, og han har scoret flere mål. Han har være avgjørende i tidligere sesonger, og i forrige Champions League. Vi vet alle hva Marcelo betyr for dette laget. Asensio var skadet i en lang periode, og siden han har kommet tilbake, har han spilt i åtte av ni kamper. Han scoret det målet som ga oss en fordel mot Ajax. 
Alle spillerne er viktige, ikke bare de som startet. En turnering er vunnet med hele troppen, det er 25 spillere, og alle har fått minutter, men noen mer enn andre. Det er uunngåelig. Vi har nesten alle tilgjengelige, og vi vil også ha Marcos Llorente tilbake, den eneste som fortsatt er ute. 

Mange kamper

Det er naturlig med kampplanen, vi kan ikke endre det. Disse spillerne er vant til det, og det ikke det første året at de har vært her. De er mennesker, og arbeidet i kampene har konsekvenser. De er alle i veldig god form, og er det det viktigste

Plystring mot Bale

Jeg har ingenting å si til fansen. Alle kjennet Gareth, og vet hva han har gitt til denne klubben. Bernabéu-fansen er veldig respektfulle, og vet hva dette spektakulære laget har gitt til klubben.
Pmn6