Extra large fr barcaaa
UHELDIG: Real Madrid skapte mange sjanser mot Barcelona på onsdag, men ballen ville ikke i mål for Los Blancos

Før kampen: Barcelona (H)

Real Madrid tar i mot Barcelona i La Liga på Santiago Bernabéu i morgen.

Real Madrid - Barcelona
Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, runde 26
Lørdag 2. mars, kl. 20:45
Strive

Real Madrid tar i mot Barcelona for andre gang denne uken, og denne ganger er det tre poeng i La Liga som står på spill. Real Madrid skal prøve å revansjere onsdagens tap i semifinalen av Copa del Rey, og Los Blancos føler nok at de gjorde nesten alt riktig for å komme seg til finalen. Kampen endte 0-3, på tross av at Real Madrid dominerte store deler av kampen, og skapte soleklart flest sjanser. Barcelona var effektive, og de straffet Real Madrid for å ikke score på sjansene sine. Det burde derfor være et Real Madrid-lag med ønske om revansj, som entrer banen i morgen kveld. 

Sliter foran mål

Real Madrid var til tider svært gode mot Barcelona på Santiago Bernabéu på onsdag, og Real Madrid skapte mange store sjanser. I følge Whoscored.com, klarte Real Madrid å komme til hele 14 avslutningsforsøk i løpet av kampen, mens Barcelona på sin side kun hadde fire. Vinícius Jr. og Karim Benzema sto for flesteparten av sjansene, og det er ingen tvil om at Real Madrid burde ha scoret mot Barcelona på onsdag, og det var også det som var forskjellen på lagene — Barcelona scoret på de få sjansene de hadde, mens Real Madrid sløste med sjanser for Barcelona-buret. I tillegg må det også nevnes at Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen var i det umulige hjørnet, og han skal selv ha mye av æren for at Barcelona holdt nullen i den kampen.

Man kan derfor spørre seg hva som gikk galt foran mål mot Barcelona på onsdag. Karim Benzema hadde en strålende mulighet til å sende Real Madrid i føringen, men han sviktet i det avgjørende øyeblikket alene med Ter Stegen. I tillegg hadde Vinícius Jr. hele seks skuddforsøk i løpet av kampen, hvorav flere av dem var klare scoringsmuligheter. Det er ingen tvil om at Vinícius burde har kommet på scoringslisten mot Barcelona på onsdag. Men det er kanskje her kjernen i problemet ligger, nettopp det at man blir avhengige av at en 18-åring skal score målene for Real Madrid. Vinícius Jr. har kvaliteter som få i verden på hans alder kan matche, men avslutningsegenskaper og ro i avslutningsøyeblikkene er noe som kommer erfaring. Det er likevel ingen tvil om at Real Madrid sløste bort flere store sjanser på onsdag, og dermed kommer spørsmålene rundt hvorvidt Los Blancos hadde gått seirende ut av El Clásico dersom Cristiano Ronaldo hadde vært foran mål. 

Ungguttene står fram

Selv om Real Madrid slet foran mål mot Barcelona på onsdag, var det likevel flere lyspunkt å ta fra El Clásico-oppgjøret. Real Madrid dominerte store deler av kampen, og i sentrum av dette var to unge gutter, som debuterte i El Clásico på Santiago Bernabéu. Sergio Reguilón og Vinícius var begge tiltenkt en plass som sporadiske førstelagsspillere, men hovedsakelig som Real Madrid Castilla-spillere, da sesongen startet. Reguilón startet sesongen som det soleklare andrevalget på venstreback bak Marcelo, mens Vinícius Jr. ikke startet en kamp for Real Madrid før begynnelsen av desember. Nå har begge spilt seg inn som ganske klare førstevalg på sine posisjoner, og duoen har da danket ut Marcelo, Bale og Asensio fra sine vante startplasser. Mot Barcelona på onsdag viste ungguttene at de kan ikke bare kan hamle opp med, men også dominere, mot den tøffeste motstanden, på det høyeste nivået. For to spillere, på den alderen, å gjøre det de gjorde mot Barcelona, er rett og slett helt vanvittig, og det er all grunn til å tro at de igjen vil få muligheten mot Barcelona allerede i morgen. 

Reguilón og Vinícius Jr. var Real Madrids soleklart beste spillere i onsdagens cupsemifinale mot Barcelona. Reguilón var, for mange, et usikkerhetsmoment før kampen, ettersom han skulle opp mot en av verdens beste spillere, Lionel Messi. Dette taklet unggutten bedre enn de fleste, og han stormet samtidig opp og ned venstrekanten hele kampen. Han var også svært nære ved å score i andreomgang, og kun en vanvittig Ter Stegen-redning gjorde at headingen ikke resulterte i scoring. Også Vinícius Jr. viste seg fram, og han demonstrerte hvorfor han, av mange, regnes som et av de største talentene i verden. Han løp ring rundt Nelson Semedo gjennom store deler av kampen, og han sto også for mange av Real Madrids aller største sjanser. Han har, som sagt, en del å gå på når det gjelder avslutninger, men unggutten leverte likefullt en strålende kamp. Det er selvsagt svært gledelig å se at ungguttene til Real Madrid står fram når det gjelder som mest, og mange lever nå i håp om at Real Madrids venstreside skal være sikret i mange år framover. 

Motstanderen

Real Madrid møter altså Barcelona for andre gang på fire dager når det katalanske laget kommer på besøk i morgen. Barcelona har ikke spilt en kamp siden det forrige El Clásico-oppgjøret, som ble spilt på Santiago Bernabéu på onsdag. Selv om Barcelona fikk med seg en 0-3-seier fra det oppgjøret, er det ingen tvil om at resultatet er svært flatterende, og det er tydelig at Barcelona sliter spillemessig i disse dager. Lionel Messi hadde funnet storformen mot Sevilla, men mot Real Madrid slet argentineren med å involvere seg nok i spillet. Messi var knapt involvert i noen av scoringene, og det er derfor svært tydelig at Barcelona kan score mål, uavhengig av om Messi har en god kamp eller ikke. 

Borte mot Sevilla spilte Barcelona en god kamp, men også da slet de med de hurtige kontringene til Sevilla til tider. Utover dette har Barcelona ikke helt fått det til å stemme den siste tiden, og både Lyon, Real Valladolid, Valencia, Athletic Club og Real Madrid har gitt Barcelona svært god motstand de siste ukene. Det vil derfor bli spennende å se om laget klarer å heve seg spillemessig mot Real Madrid på lørdag. Det å vinne 0-3 på Santiago Bernabéu kan selvsagt ikke kritiseres, men Barcelona-trener Ernesto Valverde var selv veldig klar på at han ikke var fornøyd med hvordan laget hans spilte på onsdag. 

Historie

Onsdagens El Clásico var som kjent semifinalen av den spanske cupen, men nå vendes fokuset over på La Liga, og lagene skal nå kjempe om tre poeng. Dersom man ser på La Liga-statistikken mellom Barcelona og Real Madrid de siste sesongene, ser det noe dystert ut for Real Madrid. Sist gang Real Madrid vant El Clásico i La Liga var i april 2016, da de vant 1-2 på Camp Nou. Real Madrid har dog ikke klart å vinne en hjemmekamp mot Barcelona i La Liga siden oktober 2014, og det er ingen tvil om at Real Madrid har en veldig dårlig trend som må snus i morgen, og med relativt lite å spille om, vil det bli spennende å se hvordan de to lagene responderer på det. 

Sist gang lagene møttes på Santiago Bernabéu i La Liga-sammenheng var for litt over ett år siden, og da endte det med hele 0-3-tap for Real Madrid. Man skal dog ikke lenger tilbake til enn til august 2017 for å finne en svært god Real Madrid-prestasjon i El Clásico på Santiago Bernabéu, da lagene møttes i Supercopa de España. Real Madrid vant 2-0 på hjemmebane etter en Benzema-scoring, og en helt vanvittig Marco Asensio-scoring. Real Madrid vant Supercopa, og de fleste spillerne husker nok den kampen svært godt. Man kan bare håpe på at Real Madrid kan dra en slik kamp opp av hatten i morgen kveld. 

Mulig startellever:

                                       Courtois
          Carvajal, Varane, Ramos, Reguilón
                Modric, Casemiro, Kroos
             Vázquez, Benzema, Vinícius Jr. 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07