Extra large solari barcelona ek
PRESSEKONFERANSE: Santiago Solari snakket om Bale, Kroos, og unggutta på pressekonferansen.

Solari etter kamp: Barcelona (H)

Real Madrid sin argentinske hovedtrener snakket med pressen etter tapet mot Barcelona.

Onsdag kveld dominerte Real Madrid banespillet mot erkerival Barcelona, men endte til slutt opp med å tape hele 0-3, på tross av at de skapte desidert flest sjanser. Santiago Solari ønsket å gjøre noe med dette da lagene møttes til dyst igjen lørdag kveld, og byttet ut Lucas Vázquez med Gareth Bale i startelleveren. Dette var omsider et trekk argentineren ikke lykkes nevneverdig med, da Real Madrid gikk målløse av banen, også denne kampen. Los Blancos gjorde mye riktig, skapte sjanser, og hadde mange avslutninger, men igjen klarte de ikke å score mål. Solari hadde følgende å si etter tapet mot Barcelona lørdag kveld: 

Vi gjorde vårt beste, og ga ikke opp. Det var en kamp vi måtte kjempe hardt, som var seriøs og intens for begge lag. Om man ikke scorer så kan man ikke vinne kamper. Vi spilte bra fotball, og besvarte en rekke spørsmål, men vi klarte ikke å avgjøre kampen. 
Vi ønsker å fortsette og kjempe, samt rette opp i våre feil. Spillerne gjorde det de var bedt om, og var forente gjennom hele kampen. Det var en relativt jevn kamp, hvor forskjellen var at de scoret et mål. Vi er nødt til å score på de sjansene vi skaper. Vi forsøkte på enhver mulig måte, og spilte som et lag, men vi klarte ikke å score et mål. 

Muligheter i LaLiga

Det er en stor avstand mellom de to lagene, men vi kommer ikke til å gi opp, vi er forpliktede - vi er nødt til å kjempe til siste slutt, akkurat slik vi gjorde i dag. LaLiga-troféet blir vunnet den siste dagen av sesongen, det har ingenting å si hva forskjellen er, du er nødt til å spille hver eneste kamp. 

Bale

Han har gjort store ting for denne klubben, men fansen har krav på å få uttrykke seg selv. Han gjorde sitt beste, akkurat som alle andre. Fotball er en lagidrett, det vi gjorde bra i dag var å presse som et lag, forsvare bra, kontringer... Vi klarte ikke å avgjøre kampen, akkurat som forrige kamp, vi klarte ikke å sikre seieren. 

Scoringer

Mål kommer i serier. Det er ganger hvor ting går som det skal, og alt ender opp i nettet, men det var ikke tilfellet i kveld. Motstanderen forsvarte seg bra, og vi kommer til å gjøre alt vi kan for at vi i fremtiden klarer å omgjøre våre sjanser til mål, slik vi ikke klarte i kveld. Vi hadde tjue skudd i kveld, vi forsøkte på alle mulige måter. Vi skal fortsette og kjempe videre. Vi kan ikke la det gå utover vårt lagarbeid, vår soliditet, og forpliktelse.

Påvirket forrige Clásico dere? 

Nei, hver eneste kamp er forskjellig. Det påvirket ting taktisk, fordi en trener forsøker å endre ting. De anvendte et høyere press, men vi var i stand til å håndtere det. Det var en veldig hardt kjempet kamp over hele banen.  

Kroos

Han forsøkte, akkurat som resten av hans lagkamerater, og han gjorde sitt beste. Så entret Valverde banen, som er veldig ung og som er en spiller vi håper vil ha en stor fremtid i klubben - hvilket også gjelder Vinícius, Reguilón, og Odriozola. De er unge spillere, og fremtiden til den klubben.  

Fans

Fansen kommer alltid med deres mening med respekt, og de kommer hit for å nyte fotball, og de er giret på å se oss vinne kamper. Vi skal forsøke å gi dem en seier de kan nyte i vår neste kamp.  

Hva syns du om det Solari hadde å si etter kampen? 

Pmn6