Extra large skjermbilde 2019 03 04 kl. 16.04.31
SER FREMOVER: Til tross for to tøffe tap på få dager, har Modrić stor tro på at laget vil reise seg og avslutte sesongen på en god måte.

Les Modrić's analyse av klubbens sesong

Kroaten stilte opp på pressekonferansen før Ajax-kampen, og kom med flere interessante refleksjoner.

Tirsdag kveld møtes Real Madrid og Ajax til returoppgjøret i åttendedelsfinalene i Champions League. Real Madrid leder 2-1 over nederlenderne fra det første oppgjøret, og er store favoritter før kampen på Santiago Bernabéu. En spiller som er selvskreven i Santiago Solaris startellever, er Luka Modrić. Ballon d'Or-vinneren stilte mandag opp på den rutinemessige pressekonferansen, og journalistene fikk flere reflekterte og interessante svar fra kroaten.

Les også: Skuffet Ramos etter El Clásico

Dette er din sjuende sesong i Real Madrid. Hvordan ser du på utfordringene rundt Ajax-kampen?

For oss er Champions League-kampene alltid veldig viktige. Dette gjelder spesielt morgendagens kamp. Vi møter et veldig bra, ungt og ambisiøst lag. For oss er denne kampen avgjørende for utfallet av sesongen. Vi ønsker å komme oss videre til kvartfinalene i Champions League. Det blir ikke lett, men vi er forberedte, og jeg tror at vi kommer til å gjøre en stor kamp og gå videre i til neste utslagsrunde, som ville ha betydd mye for oss.

Hvordan står det til med spillergruppen, etter å ha tapt to kamper på rad mot Barcelona? Og hva kan du si om Gareth Bale, en god venn av deg, som du kjenner fra tiden i Tottenham? Han bues på, føler seg urettferdig behandlet, og ser ikke ut til å ha en naturlig plass i laget. Hvordan ser du på hans nåtid og fremtid i klubben?

Når du taper to kamper på rad mot din største rival, er det ikke noe som får deg til å føle deg bra. Det var vondt, men denne kampen kommer raskt, så det er ikke tid for å ligge nede. Nå må vi fokusere på Champions League, prøve å glemme hva som skjedde, gjøre en god kamp og vinne. Vi er forberedte og har trent bra etter tapet. I kampene mot Barcelona manglet vi mål. Vi spilte ikke dårlig, så vi må fortsette og være trygge på at målene vil komme. Vi har det bra til sinns,, til tross for tapene. Angående Gareth, så synes jeg at han virker å ha det bra. Alle spillere møter motgang i perioder av karrieren. Det har skjedd med meg og det vil skje med alle andre. Jeg synes at han ser glad ut og har et ønske om å returnere som den beste versjonen av seg selv. Vi må ikke glemme hva han har gjort for klubben. Selv om han ikke er i sitt beste øyeblikk nå. Han er motivert, jobber godt og støtter laget. Jeg tror ikke dette er slutten på tiden hans her. Han har mye å bidra med, og han må bare jobbe. Det er den eneste måten å komme ut av situasjonen på.

Når ting går dårlig for laget, begynner ryktene å gå. Det snakkes om endringer i laget, i tillegg til et trenerbytte, hvor en Mourinho-retur har blitt nevnt. Hvordan ser du på denne muligheten?

Vi bruker ikke mye tid på rykter. Vi fokuserer heller på hvordan vi kan forbedre oss, for rundt Real Madrid vil det alltid være spekulasjoner. Det kan vi ikke komme unna. I 2015 vi vant ingenting, og alle sa at vi var "døde", men vi vet alle hva som skjedde i årene etterpå. Man beholde troen på laget. Vi kommer til å fortsette med å kjempe for drakten. Jeg tror at dette laget har en god fremtid.

Har dere snakket sammen etter nederlagene? Hva er det som sies i garderoben?

Jeg kan ikke fortelle deg hva vi har snakket om, men vi har selvsagt snakket sammen. Det må vi alltid gjøre i motgangsperiodene. Vi må snakke sammen som en familie, og det har vi gjort. Gruppen responderte bra. Vi har hatt mange gode resultater og prestasjoner, men denne sesongen har vi manglet kontinuitet. Vi har ikke vært stabile nok. Vi startet sesongen bra, med 5-6 seire innledningsvis, men etterpå kom det en fase der vi tapte 2-3 kamper. Vi manglet stabilitet. Vårt problem denne sesongen har vært at vi ikke har klart å score nok mål, men dette jobber vi hele tiden for å forbedre. Det gjenstår fortsatt mye av sesongen, og vi kommer ikke til å gi opp. Forhåpentligvis vil det ende bra.

I morgen kommer det trolig til å bli en fysisk kamp. Ser du for deg at Ajax kommer til å angripe dere fra starten av?

Jeg tror ikke at de kommer til å endre seg mye. Jeg har sett noen av kampene deres, og både borte og hjemme spiller de likt. I morgen vil de sikkert ha en lik tilnærming, med de samme ideene som vanlig. Jeg tror ikke at de kommer til å endre mye på stilen sin.I morgen er det en kamp hvor de ikke har noe å tape, slik jeg ser det. Vi må være rolige, for vi har et godt resultat med oss fra det første oppgjøret, men det er en veldig farlig kamp, mot et ungt og ambisiøst lag. Vi forventer oss 90 vanskelige minutter, hvor vi må ha tålmodighet, stå sammen og være rolige. Forhåpentligvis går det fint i morgen.

I din analyse av sesongen, nevner du mangelen på stabilitet og scoringer. Kan du også analysere din egen sesong? Har vi sett den beste versjonen av Modrić?

Selv begynte jeg ikke sesongen så bra. Det var vanskelig å komme tilbake i kamprytmen, men da vi kom til Klubb-VM, var jeg i mye bedre form. Nå føler jeg at jeg er i bra form, og jeg jobber for å forbedre meg enda mer og hjelpe laget på alle måter.

Alle snakker om mangelen på mål. Tror du at laget lider etter salget av Cristiano Ronaldo?

Alle lag ville ha savnet en spiller som Cristiano. Å finne en erstatter for ham, er nesten umulig. Vi savner Cristiano, men klubben har prøvd å erstatte ham med andre spillere, med håp om at de skulle overta noen av hans roller. Dette er imidlertid ikke lett. Cristiano scoret 50 mål hver sesong, og vi har ikke klart å erstatte disse, men vi må se fremover. Uten å nevne navn, må vi få flere spillere til å score 10-15-20 mål i løpet av en sesong. Dette har vi ikke klart til nå, og dette har vært vårt største problem denne sesongen. I Copa del Rey-oppgjøret mot Barcelona hadde vi flere store muligheter, men når du ikke klarer å sette sjansene dine, blir du straffet. Klubben har gitt tillit til spillere som Bale, Asensio og Benzema, og de hentet Mariano. Vinícius gjør det veldig bra, særlig med tanke på alderen hans, men noen ganger går det ikke som vi ønsker. Som jeg sa til deg, kan vi bare løse dette gjennom å jobbe hardt sammen. Noen ganger går det ikke bra, men Real Madrid kommer alltid tilbake.

Hvilken spiller fra Ajax gjorde størst inntrykk på deg i det første oppgjøret?

Jeg ønsker ikke å fremheve enkeltspillere, men de har kvalitet i alle posisjoner. De unge og har mye talent og ambisjon i laget. De gav oss mange problemer i den første kampen, men jeg vil ikke fremheve noen enkeltspillere.

Fra ditt perspektiv, hva har Vinícius tilført laget denne sesongen?

Han har gitt oss hurtighet og generelt sett noe annerledes, noe vi ikke hadde fra før. Han er fortsatt veldig ung, men har vist at han har et enormt talent og er veldig motivert. Det han bidrar med, er veldig positivt for laget. Han må fortsette slik. Han har mye talent og er en fantastisk gutt. Han er her for å støtte laget og fortsette å vokse. I fremtiden kommer han til å bli en veldig viktig spiller for Real Madrid.
Pmn6