Extra large av12744
UTE: Luka Modric kjempet hardt, men det holdt ikke, og Real Madrid er ute av Champions League.

Real Madrid 1-4 Ajax

Los Blancos ble smadret på eget gress, og er ute av turneringen de har vunnet de tre siste årene.

Real Madrid 1-4 Ajax (3-5)
Estadio Santiago Bernabéu
Champions League, 8.delsfinale (2/2)
Tirsdag 5.mars, kl:21.00

0-1 Hakim Ziyech (7') - Assist: Dušan Tadić
0-2 David Neres (18') - Assist: Dušan Tadić
0-3 Dušan Tadić (62') - Assist: Donny van de Beek
1-3 Marco Asensio (70') - Assist: Sergio Reguilón
1-4 Lasse Schöne (72') - [Frispark]

RØDT KORT: Nacho Fernández (90+3')

Det siste perioden til Los Blancos har vært meget tøff, hvor de har møtt sin erkerival Barcelona tre ganger på en måned, og samtidig spilt mot Ajax i Amsterdam i den første av to 8.delsfinaler. Resultatmessig har det variert stort for Los Merengues etter jul, hvor de startet meget godt, mens februar, og spesielt den siste uken har vært meget tøff, hvor de røk ut av Copa del Rey, og samtidig tapte terreng til Barcelona i LaLiga. Tirsdag kveld hadde de omsider muligheten til å skaffe seg et lite lyspunkt i den tunge perioden da Ajax gjestet Santiago Bernabéu til den siste og avgjørende 8.delsfinalen. Fra første oppgjør stod det 1-2, og laget fra den spanske hovedstaden hadde dermed to viktige bortemål, samt en ledelse med et mål. 

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Varane, Nacho, Reguilón - Modric, Casemiro (Valverde 87'), Kroos - Lucas (Bale 29') , Benzema, Vinícius (Asensio 34')

Ajax: Onana - Mazraoui (Veltman 81'), de Ligt, Blind, Tagliafico - van de Beek, Schöne (De Wit 74'), de Jong - Ziyech, Tadić, Neres (Dolberg 74')

Tadić med lekestue

Vertene fra den spanske hovedstaden kom best ut av startblokkene de første minuttene, hvor Varane fikk en stor mulighet etter fire minutter da Vázquez sendte et innlegg inn i boksen. Franskmannen satte hodet til ballen, men tverrliggeren stod i veien og hindret scoring. Drøyt fem minutter ut i oppgjøret så skulle omsider gjestene utnytte en svak inngripen fra Kroos da han mistet ballen til Tadić som stormet fremover, og slapp perfekt til Ziyech som enkelt bredsidet ballen i lengste hjørne til 0-1. Ti minutter ut i oppgjøret sendte Lucas ballen tvers gjennom feltet til Vinícius, og unggutten la ballen til rette før han sendte kula mot mål, dog rett på Onana. Noen minutter senere gjorde Neres en flott finte ved dødlinja, og kom seg forbi før han gikk ned, men dommeren vinket spillet videre. Et kvarter ut i kampen kombinerte vertene flott, hvor Modric mottok ballen på tjue meter, før han slapp videre til Kroos. Tyskeren ladet foten, men bommet grovt. Et par minutter senere sendte Kroos en corner tvers gjennom feltet, som Vázquez snappet opp og sendte inn i feltet på ny. Varane fikk rom, og klemte til på volley, men Onana stod godt plassert og reddet. Rett etter sjansen til vertene, så satte gjestene og Tadić på turboen på ny, hvor han vakkert fintet vekk Casemiro før han spilte Neres fri i feltet. 

Brassen tok et touch forbi Courtois, og lobbet deretter ballen over belgieren til 0-2 - vakkert spill av gjestene. Ved halvspilt omgang sendte Ziyech en flott pasning gjennom mot Neres i bakrom, og brassen la til rette før han sendte kula like utenfor lengste kryss. Et par minutter senere slo Blind en lang ball i bakrom mot Tadić, og angriperen tok ned ballen før han klemte til, men Courtois stod i veien og reddet forsøket. En halvtime ut i oppgjøret stormet Vinícius opp i banen, og dro seg forbi tre forsvarere, men vinkelen ble til slutt for skrå, og skuddet endte i nettveggen, samtidig som han pådro seg en skade. Fem minutter senere mottok Ziyech ballen på tjue meter, og angriperen klemte til, men Courtois var på rett sted til rett tid. Returen snappet omsider Neres opp, men forsøket ble blokkert til corner av Varane. Snaut ti minutter før hvilen forsøkte Bale et innlegg mot lengste stolpe, hvor Benzema vant duellen og stusset videre, men Asensio rakk ikke ballen. Fem minutter senere sendte Kroos en ball i bakrom mot Bale, som dro seg inn i feltet og chippet ballen rett i metallet, nære for waliseren. På overtid av den første omgangen sendte Kroos et hjørnespark inn, som Nacho fikk gå opp og heade utenfor, med lite press. Flere sjanser ble det ikke, og det stod 0-2 til pause. 

Game over

Det så ut som et nytt Real Madrid som kom ut etter hvilen, da de åpnet omgangen med glød og hardt press. Et par minutter ut i omgangen presset vertene hardt i boksen til gjestene, og Modric "mistet" ballen til Asensio som forsøkte lykken fra skrått hold, men dessverre endte forsøket like til side for mål. To minutter senere sendte Asensio ballen til Carvajal på 16-meteren, og backen fikk ballen litt heldig videre til Benzema. Franskmannen vendte 180 grader rundt, før han klemte ballen like over tverrliggeren. Gjestene kontret umiddelbart, og igjen var Tadić tilrettelegger da han spilte frem van de Beek, men midtbanespilleren fikk skrått vinkel og Courtois reddet forsøket. Ti minutter ut i omgangen kom Reguilón frem på siden, og backen sendte ballen inn i boksen mot Casemiro om satte hodet til ballen, dog uten tilstrekkelig kraft, og Onana reddet lett. Like før timen mottok Benzema ballen på siden, og franskmannen finter vekk Mazraoui før han forsøkte å skru ballen i det lengste hjørnet, men også han satte ballen like utenfor. Kun sekunder senere var det Mazraoui som kom opp langs siden, og klemte til fra skrått hold, men nettveggen stod i veien for backen. 

Et par minutter etter timen var passert vant Mazraoui ballen på sidelinjen, og Ajax kontret fremover, hvor van de Beek mottok ballen ved 16-meteren før han sendte videre til Tadić. Spilleren fra Serbia la ballen til rette, og klemte den på vakkert vis i krysset, og gjestene gikk opp i 0-3. Drøyt tjue minutter før full tid rullet Los Blancos opp, hvor Asensio sendte videre til Bale, og waliseren klemte til med høyre - dog rett på beina til Onana. Et par minutter senere mottok Reguilón ballen på siden, og unggutten gjorde en finte før han sendte ballen til Asensio, og kantspilleren klemte til på første touch rett i det lengste hjørnet. Dermed fikk vertene en viktig redusering. To minutter etter scoringen skulle omsider gjestene sette spikeren i kista, da Lasse Schöne sendte et frispark fra skrått hold over Courtois og i det lengste hjørnet til 1-4. Meget svakt av belgieren, som nærmest på egenhånd fjernet alt håp med en meget svak inngripen. Snaut ti minutter før full tid utnyttet Benzema en svak inngripen fra de Jong, og Modric stormet inn i feltet før han slapp mot Benzema igjen, men franskmannen sklei, og Bale fikk dermed sjansen, men Onana flyttet seg flott og reddet forsøket. Fire minutter før full tid snappet Tadić opp en svak pasning fra Kroos, og stormet opp langs siden før han fant Ziyech i feltet, men utrolig nok sendte marokkaneren ballen over tverrliggeren. 

Flere sjanser ble det ikke i oppgjøret, og det endte dermed 1-4 på Estadio Santiago Bernabéu hvor det umulig ble mulig tirsdag kveld. Ajax utnyttet absolutt alle sjanser de fikk, og scoret på de store sjansene, mens Real Madrid nok en gang feilet foran mål, og var utrolig slurvete. Det vil derfor si at Los Blancos ryker ut av Champions League i 8.delsfinalen, hvilket ikke har skjedd de siste åtte sesongene, hvor fire av de endte i semifinalen, og de andre fire endte med at de løftet troféet. En katastrofe av en sesong er dermed et faktum, hvor Los Blancos er ute av Copa del Rey, og Champions League, samtidig som de ligger et stykke bak i LaLiga Santander. Ryktene har allerede begynt om at Solari ryker i løpet av de 24 neste timene, men kun tiden vil vise hva som skjer. Real Madrid vil nå få mulighet til å gi enda flere unggutter spilletid, og spesielt Ceballos, Valverde, Asensio, Mariano, Vallejo, Odriozola, og Isco vil nyte godt av dette. 

Statistikk: 

 • Ballbesittelse: 56%
 • Antall pasninger: 539
 • Vellykkede pasninger: 430 (80%)
 • Antall skudd: 20
 • Skudd på mål: 10
 • Skudd i metallet: 2
 • Baller gjenvunnet: 42
 • Distanse dekket: 105.3km (Ajax dekket 115.3km..)
 • Offside: 1
 • Hjørnespark: 6

Hva er dine tanker om denne sesongen? 

Pmn6