Extra large  av12235
GA ALT: Ingen ville det mer enn Luka Modric, men tross godt spill fra kroaten så holdt det ikke.

Spillervurderinger: Ajax (H)

Fiaskoen av en sesong ble komplett tirsdag kveld da Ajax sendte Real Madrid ut av Champions League.

Vi i Peña Madridista Noruega ønsker å forsøke noe nytt hvor vi legger spillervurderinger inn i en egen artikkel kort tid etter kampslutt. Dette kommer til å vedvare i en prøve-periode, hvor dere som lesere må gi tilbakemelding på hva dere foretrekker. Los Blancos ble fullstendig tatt på senga i første omgang etter to tidlige scoringer av gjestene, og de klarte ikke å svare. I andre omgang scoret gjestene først nok en gang, før Asensio reduserte, men Schöne økte ledelsen like etter da han utnyttet en svak Courtois. Dermed er eventyret i Champions League over for denne gang, og Real Madrid har svært lite å kjempe for resten av sesongen. 

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (3): Belgieren kan ikke klandres for tapet, og gjør noen solide redninger på Ajax sine sjanser i første omgang. Er litt sent ute da han kaster seg mot Neres på det andre målet. Noe han derimot han klandres for er mål nummer fire hvor han gjør en fullstendig håpløs inngripen, og gir Schöne et mål på frispark. Overbeviser ikke, men kan ikke klandres for tapet. 

Dani Carvajal (2): Blir fullstendig avkledd defensivt denne kampen da han er for sent ute til enhver tid, og avgir alt for mye rom defensivt, som spesielt Neres utnytter flittig. Har heller ikke mye å bidra med offensivt, og gjør rett og slett en svak kamp. På scoring nummer to er han helt vekk, og det samme er han på scoring nummer tre. 

Raphaël Varane (3): Langt bedre enn sin makker, og er ikke direkte involvert i noen av scoringene. Dog så klarer han ikke å lede forsvaret sitt på en god måte, og virker ikke trives ved siden av Nacho. Har et par gode sjanser offensivt, hvor han blir hindret av Onana og treverket. 

Nacho Fernández (1): Gjør muligens sin svakeste kamp noensinne. Er passiv på scoring nummer en, hvor han gir Tadic for lang tid, samtidig som han ikke plukker opp noen i feltet. Han er også passiv på scoring nummer tre hvor han lar Tadic skyte helt fritt. Spiller rett og slett elendig, og kroner det hele med rødt kort. 

Sergio Reguilón (4): Jobber som vanlig utrettelig, og har egentlig god kontroll på Ziyech de gangene han angriper langs kanten. Offensivt har et par gode innlegg, og får med seg en målgivende pasning. Spiller med hjertet på utsiden av drakta. 

Luka Modric (6 BB): Den eneste spilleren som står frem for Real Madrid. Jobber som en helt hele kampen, vinner baller, styrer tempoet i spillet for vertene, og er involvert i det meste som skjer fremover i banen. I tillegg gjør han flere gode løp defensivt, da Carvajal er helt fraværende. Banens beste i en svært dyster forestilling for Los Blancos. 

Carlos Casemiro (2): Klarer ikke å prege kampen slik han kan, og bli løpende mellom midtbanen og angrepet til Ajax. Sliter svært ofte med å ta ut Tadic i mellomrommet, og setter heller ikke nok press på midtbanen. Svak kamp fra brassen. 

Toni Kroos (1): Dette må være den dårligste kampen til tyskeren som senior-spiller noensinne. Lykkes ikke med noe som helst. Virker sliten, og viser heller ingen innsats. Gir bort ballen i forkant av scoring nummer en, og det samme gjør han flere ganger senere i kampen. Burde sitte på benken noen kamper nå, og la de som ønsker å vinne spille. 

Lucas Vázqeuz (5): Viser gode tendenser den halvtimen han er på banen, hvor han er aktiv og slår noen gode innlegg. Må dessverre forlate banen tidlig grunnet en skade. 

Karim Benzema (3): Forsøker å kombinere med lagkameratene, og spesielt Modric lykkes han godt sammen med, men som mange ganger før så blir han for lite målfarlig. Scorer ikke på sjansene sine, og står ikke frem når det gjelder som mest. 

Vinícius Júnior (4): Som Lucas så er han aktiv den tiden han er på banen, har et par gode skudd, og skaper noen gode kombinasjoner. Må dessverre forlate banen med skade, noe Mazraoui burde være lykkelig for. 

Innbytterne:

Gareth Bale (2): Spiller nok en håpløs kamp, hvor han bidrar med særdeles lite. Kommer til en god sjanse som han setter i metallet, utenom dette så er han nesten ikke involvert i spillet. 

Marco Asensio (4): Ønsker å ha ballen, ønsker å sette sitt preg på kampen, og scorer det eneste målet til Los Blancos, men det holder ikke dessverre. Burde få mye spilletid i kampene som kommer. 

Federico Valverde (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. 

Hvem syns du var Real Madrid sin beste spiller tirsdag kveld? 

Pmn6