Extra large  1vc2259
SK: Fire spiller snakket med pressen etter tapet for Ajax, deriblant Toni Kroos.

Spillerkommentarer: Ajax (H)

Lucas, Kroos, Carvajal og Nacho snakket med pressen etter tapet for Ajax.

Los Blancos har hatt en meget tøff sesong som startet på verst tenkelig vis med dårlige prestasjoner under en ny trener. I tillegg var den offensive bærebjelken som leverte 50 mål per sesong solgt til Juventus, og de andre stjernene som Gareth Bale var nødt til å stå frem. Det har omsider han, og resten av hans lagkamerater slitt med å gjøre, og sesongen har blitt en eneste stor skuffelse. På en uke har Real Madrid spilt seg helt ut av samtlige turneringer, hvor de røk ut av Copa del Rey mot Barcelona, havnet tolv poeng bak samme lag i LaLiga, og røk ut av Champions League. Sistnevnte kom som lyn fra klar himmel for de fleste da Ajax smadret Real Madrid hele 1-4 på Santiago Bernabéu i går. Etter kampen snakket fire spillere med pressen, og de sa følgende: 

Lucas Vázquez:

Det er på høy tid at vi unnskylder oss. Vi er langt nede, og triste med tanke på prestasjonen vi nedla ute på gressmatta i dag. Det er for tidlig å si at det er slutten på en epoke. Vi vant Champions League tre ganger på rad de tre foregående sesongene. I år vil ikke dette være mulig, men vi kommer tilbake for mer neste sesong. Vi er Real Madrid, og vi har en plikt til å vinne enhver turnering. 
Det er litt vanskelig å analysere ting i kveld nå som det er ferskt, jeg er nødt til å se kampen i reprise, og se hva som skjedde. Ajax var bedre enn oss, og det viser hvordan ting går i fotballverden. Når motstanderen er bedre enn deg så er man nødt til å innrømme det, og samtidig jobbe hardt slik at det ikke skjer igjen. 

Tøff uke

Fotball er en idrett, og til syvende og sist så er vi mennesker. Det er tider hvor man gjør det bra, og tider hvor man gjør ting mindre bra. Man er nødt til å gjenkjenne det, og få det beste ut av de periodene. Vi sliter litt med å forklare det, vi er veldig irriterte for at vi er ute av Copa del Rey, samt tapene i LaLiga, og det har rett og slett vært en tøff måned. Vi er nødt til å forsøke og trekke noen konklusjoner. 
Det er kvelder som i kveld som beviser hvor vanskelig det er å gjøre det vi gjorde tre sesonger på rad. Kvelder som dette beviser akkurat hvor vanskelig det var å løfte troféet tre sesonger på rad. 

Toni Kroos: 

Det er skuffende for oss, fordi vi er ikke vandt med å ryke ut av denne turneringen så tidlig, men for å være ærlig så var Ajax det beste laget over disse to kampene, det er bare slik det er. Jeg forstår hvorfor fansen er skuffet, det samme er vi, men vi er nødt til å holde oss forente, vi har utrettet så mye stort over de tre siste sesongene. Real Madrid-fansen har alltid vært med oss, det er en del av fotballen. Det faktumet at vi har vunnet fire Champions League-troféer de siste fem årene gjør selvsagt at forventningene øker. 
Vi er et godt lag, men denne uken så mistet vi samtlige sjanser til å vinne et trofe, og personlig mener jeg at folk glemmer slikt for fort. Jeg tror ikke at det vi klarte kommer til å skje i turneringen noen gang igjen. Gratulerer til Ajax, de var det beste laget. 

Fire Champions League-titler på fem år

I Madrid så snakker alltid folk om andre spillere, og andre ting. Dette har ikke vært vår beste uke, men vi er Real Madrid, og om troféene har havnet utenfor rekkevidde så må folk muligens tenke tilbake i tid. Våre fans vil alltid støtte oss med tanke på alt vi har vunnet de siste fem årene. Vi skal forsøke å bli et lag igjen, og komme tilbake på vinnersporet.

Dani Carvajal: 

Jeg tror ikke jeg har vært så skuffet noen gang, jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Alt har havnet utenfor rekkevidde i løpet av en uke, og alt her på hjemmebane. Vi kan ikke se etter unnskyldninger i kveld, Ajax kom hit og spilte deres spill, var det beste laget, og gikk fortjent videre til kvartfinalen. 
Det er aldri lett å gå inn i et oppgjør med to tap mot Barcelona på hjemmebane i ryggsekken. Vi gikk inn i oppgjøret med fokus på nedlegge en god prestasjon, og vinne kampen, men to feil gjorde at vi la under 0-2 tidlig. Vi startet den andre omgangen bra, men de drepte kampen kort tid senere.

Slutten på en epoke

Det er ikke slik jeg ser på det. Vi har en ung tropp, hvor det er rom for forbedring, men sesongen er på mange måter over for oss nå. Vi kommer til å kjempe for LaLiga-tittelen til siste slutt da man er nødt til å være profesjonelle. Vi er nødt til å stå opp, og stå til ansvar, ikke gjemme oss, og erkjenne at vi har hatt en katastrofal sesong. Det er sannheten.  

Nacho Fernández:  

Vi er fortvilet, vi har ikke vært med i kampen i år, og vi har ingen titler igjen å kjempe for. Vi har blitt slått ut av det som er vår turnering, vi var kongene og vi vet akkurat hvor vanskelig det var. Vi er menn, vi er nødt til å stå opp og møte motgangen. 
Vi har en god tropp, vi skulle kjempet for flere titler, enda mer enn det vi har kjempet for. Vi har ikke vært helt oppe på det nødvendige nivået. Det er et tøft øyeblikk, det er komplisert, vi er Real Madrid, og vi er nødt til å komme oss på beina igjen. 

Fansen

Fansen er der for oss, uansett seier eller tap, de lider like mye som vi gjør, men er vi er kun mennesker, for er fortvilet. Vi er menn, og vi er nødt til å overkomme kvelder som dette. Ajax spilte fantastisk, både her og i Amsterdam. Vi er nødt til å gratulere vår motstander, og takke våre fans for støtten.

Hva syns du om det spillerne hadde å si? 

Pmn6