Extra large vinicius skade
SKADET: Unggutten må mest sannsynlig tilbringe to måneder på sidelinjen med en skade.

Skadeoppdatering: Vinícius Júnior

Drøyt tretti minutter ut i kampen mot Ajax pådro Vinícius Júnior seg en skade som setter han ut av spill.

Det begynner å bli en god stund siden Real Madrid bladde opp €45 millioner for en ung brasilianer kalt Vinícius Júnior, hvor mange trakk sammenlikninger til superstjernen Neymar. En rekke personer både i og utenfor fotballverden mente at dette var en vanvittig sum penger for en så ung spiller, men mange har måttet bite i seg ordene siden. Unggutten fikk i veldig mye spilletid under Julen Lopetegui, og spilte i begynnelsen av sesongen kamper med Real Madrid Castilla i Segunda División B, hvor han fullstendig dominerte. Da Lopetegui ble sparket i slutten av oktober kom Santiago Solari inn, og argentineren benyttet seg av den hurtige angriperen med stort repertoar innen finter innen kort tid. 

Dette skulle vise seg å være et sjakktrekk av Santi Solari, da unggutten umiddelbart tok vare på sjansen, og herjet med en rekke motstandere. Han har vært uredd fra første sekund, og har vist frem flotte finter, samt enorm driv med ball, og han har skapt en haug med sjanser. I tillegg til å skape sjanser så har han scoret tre mål, og spilt tolv målgivende pasninger for førstelaget, samt scoret fire ganger og spilt en målgivende pasning for Castilla. Vinícius Júnior har tatt fotballverden med storm, og har herjet nesten uansett motstander, men tirsdag kveld ble det satt en midlertidig stopper for dette. 

Drøyt tretti minutter ut i oppgjøret satte unggutten seg ned ved siden av målet til Onana, og skjærte en tydelig grimase hvor han åpenbart hadde store smerter. En tåre kom frem i øyenkroken da han måtte forlate banen med hjelp fra Real Madrid sitt medisinske apparat. Undersøkelser ble utført på unggutten av det medisinske apparatet i dag, og det ble klart at Vinícius har revet et bånd mellom tibia og fibula som står for stabiliteten i ankelleddet. I følge MARCA vil det ta minimum to måneder før unggutten er i stand til å trene som normalt igjen, hvilket vil si at resten av sesongen står i fare, og han vil ikke være i stand til å delta på hans første landslagssamling. Real Madrid har sluppet en offisiell uttalelse hvor de sier følgende: 

Etter tester utført i dag på vår spiller, Vinícius Júnior, av det medisinske apparatet til Real Madrid, så har han blitt diagnotisert med et avrevet bånd i det tibiofibulære ledd i hans høyre bein. Hans progresjon vil følges kontinuerlig. 

Hva tenker du om skaden på Vinícius Júnior? 

Pmn6