Extra large  2rm1993
SIKRET AVANSEMENT: Alberto Fernández leverte en solid kamp, og sikret avansement med sin scoring på straffespark.

Sendte byrivalen ut

Real Madrid U19 avanserte i UEFA Youth League, og sendte byrival Atlético Madrid ut av turneringen.

UEFA opprettet sesongen 2013/14 noe kalt UEFA Youth League, hvor ungdomslagene til klubbene som kvalifiserte seg til Champions League skulle møtes til dyst. Samtlige klubber som var kvalifisert til Champions League fikk også med sitt U19-lag, hvor ungdomslagene skulle spille i grupper tilsvarende de for førstelagene. I tillegg til dette opprettet de en utfordrer-del, hvor de beste lagene fra en rekke nasjoner, og klubber som ikke kvalifiserte seg til Champions League fikk muligheten til å spille seg inn i turneringen via play-off. Real Madrid har derfor hatt et ungdomslag som har deltatt i turneringen de siste fem sesongene, hvor de har avansert til semifinalen tre ganger, men ikke nådd finalen noen gang.

Forrige sesong slet de seg gjennom gruppespillet, og endte til slutt på andreplass i gruppen, hvilket betød at de var nødt til å spille play-off om videre avansement i turneringen. Oppgjøret mot russiske Krasnodar gikk hele veien til straffespark, hvor Moha Ramos stod frem og holdt nullen, samtidig som ungguttene scoret på sine straffer. I 8.delsfinalen møtte de Bayern München, og avanserte etter å ha vunnet 2-3. Det ble omsider stopp i kvartfinalen da de møtte U19-laget til Chelsea som tok seg hele veien til finalen, hvor Barcelona ble for sterke. I år hadde omsider Real Madrid sine unggutter få problemer med å avansere videre fra gruppespillet, hvor de vant samtlige seks kamper, scoret 22 mål, og kun slapp inn syv.

Atlético Madrid Juvenil A 1-2 Real Madrid Juvenil A

Real Madrid Juvenil A: Altube - S. López, Pulido, Chust, Fran García - Moha, López (Rivera 72'), Blanco (Garay 90+2'), Baeza - Alberto (Gutiérrez 90+2'), Rodrigo (Pedro 86')

0-1 Fran García (27')
1-1 Víctor Mollejo (50') - Assist: Rodrigo Riquelme
1-2 Alberto Fernández (56') - [Straffespark]

Det ble klart at Real Madrid skulle møte byrival Atlético Madrid i 8.delsfinalen etter trekning, dette på tross av at begge lag vant sine respektive grupper. Onsdag 6.mars ble datoen, og oppgjøret skulle utspilles på Ciudad Deportiva Cerro Del Espino i Majadahonda, som er en forstad til Madrid. Det var vertene som åpnet oppgjøret best, og presset sine rivaler det første kvarteret, dog uten å skape noen nevneverdig farlige sjanser. På tross av at Atlético Madrid sine unggutter åpnet best, og presset sine hvitkledde motstandere, så var det Real Madrid Juvenil A som scoret det første målet. En snau halvtime ut i kampen avanserte Fran García fremover langs den venstre siden, og unggutten så at Atlético sin målvakt var dårlig plassert, hvilket gjorde at han sendte ballen i flott bue over sisteskansen fra skrått hold til 0-1. Gjestene kom mer med i kampen etter scoringen, og kun noen minutter senere kom Alberto til en skuddmulighet, men unggutten bommet på målet. Dermed stod det 0-1 til pause.

Andre omgang åpnet meget jevnt, men det skulle omsider ikke gå lang tid før ballen lå i mål på ny. Snaut fem minutter ut i omgangen sendte Riquelme ballen mot bakerste stolpe, hvor Mollejo hadde løpt seg fri og angriperen headet ballen i mål til 1-1. Los Blancos dominerte de neste minuttene, og fem minutter etter scoringen ble Pulido revet ned i feltet av Sánchez på meget klønete vis etter et hjørnespark, hvilket gjorde at dommeren pekte på krittmerket. Alberto gjorde seg klar, og sendte målvakten feil vei, samt ballen i mål til 1-2. Like etter timen var målscoreren frempå igjen, men skuddet endte til side for mål. Snaut tjue minutter før full tid ble et frispark sendt inn i boksen, hvor Chust fikk stå fri og unggutten brassesparket ballen like over tverrliggeren. Hjemmelaget forsøkte en sluttspurt, men avslutningene ble for svake, og like før slutt pådro Mollejo seg rødt kort. Dermed endte det 1-2, og Real Madrid Juvenil A avanserer til kvartfinalen, hvor de møter vinneren av Hoffenheim og Dynamo Kiev.

Banens beste: Alberto Fernández

Tror du Real Madrid Juvenil A kan gå hele veien denne sesongen?