Extra large mourinhopress
UTEN JOBB: Mourinho er for tiden uten trenerjobb, og har blitt linket kraftig til Real Madrid den siste tiden.

Mourinho: – Jeg har ikke blitt kontaktet

Ryktene om Mourinho tilbake til Real Madrid har blusset opp etter exiten i Champions League.

Real Madrid røk på tirsdag ut av Champions League allerede etter åttedelsfinalen, og de fleste medier har gjort det klart at Santiago Solari ikke trener laget neste sesong. Et navn som hyppig har blitt nevnt som erstatteren til Solari er Jose Mourinho, til glede for noen og frustrasjon for mange. Portugiseren har snakket med Jugones de LaSexta og sier at Real Madrid ikke har kontaktet han på nåværende tidspunkt. 

Jose Mourinho var trener for Real Madrid i perioden 2010-2013. Han ledet Los Blancos til La Liga-tittel i 2011/12-sesongen med rekordhøye 100 poeng, og vant også ett  Copa del Rey-trofe.  Likevel blir tiden hans i Real Madrid husket for mange kontroverser. Han kranglet med journalister, spilttet fansen og valgte blant annet å benke kaptein Iker Casillas for uerfarne Antonio Adan. I tillegg skal han ha hatt et dårlig forhold til flere Real Madrid-spillere som fortsatt er i klubben, som Sergio Ramos og Marcelo.

Mourinho er for tiden uten trenerjobb, etter han fikk sparken i Manchester United i desember. Ryktene om Mourinho tilbake til Santiago Bernabeu har blitt nevnt flere ganger etter han mistet jobben i Manchester, men etter Los Blancos ble slått ut av Ajax i Champions League har linken til trenerjobben vokst. Selv sier han dette i et intervju med Jugones de LaSexta

Det er ingenting, det har ikke vært den minste kontakt. Du snakker om hypotetiske spørsmål [spørsmål om Real Madrid-retur). Jeg er stolt (over å bli nevnt), men Real Madrid har allerede en trener.

Ajax-seier på Santiago Bernabeu kom som en overraskelse på mange, og ikke minst på den tidligere Porto-treneren. 

Det var overraskende, men jeg har mye respekt for hva laget har oppnådd tidligere. Du kan ikke vinne fire, fem eller seks Champions League-titler på rad. 

For å sette ting litt i perspektiv tilføyet Mourinho.

Du kan spørre andre klubber om de vil vinne tre Champions League på rad og så ryke ut i åttedelsfinale.

På spørsmål om han fortsatt er i kontakt med maktpersoner innad i Real Madrid, fortsatte Mourinho å avkrefte alle spekulasjoner.

Nei, det har jeg ikke, men rykter i fotballen er normalt. Når laget har vunnet er jeg glad for dem. Jeg tror ikke noe lag noensinne kommer til å gjøre som dette laget har gjort. 

Hva ville du tenkt om Mourinho kom tilbake til Real Madrid?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07