Extra large skjermbilde 2019 03 08 kl. 15.12.06

Cadena SER: Real Madrid etablerer eget kvinnelag

Denne uken kunne man på spansk radio høre at Real Madrid endelig ønsker å etablere et eget lag for kvinner.

Real Madrid er den største og mest suksessrike klubben som har eksistert i hele fotballens historie. Ingen er i nærheten av å ha vunnet 13 Champions League-titler. Dette gjelder imidlertid kun på herresiden, for på kvinnesiden er man ikke i nærheten av samme suksess.

Les også: Skadeoppdatering: Lucas Vázquez

Mens en rekke andre rivaler fra LaLiga satser på sine kvinnelag og lykkes med det, har ikke engang Real Madrid etablert et eget A-lag på kvinnesiden. Mange har lenge vært kritiske til klubbens manglende initiativ, men nå ser dette ut til å endre seg. Cadena SER meldte denne uken at Real Madrid nå jobber med å etablere et eget lag på kvinnesiden, og at målet er å fullføre denne prosessen i løpet av de neste to årene.

Denne uken ble det også bekreftet at RFEF kommer til å opprette La Liga Iberdrola, et alternativ til den nåværende hovedturneringen på kvinnesiden. La Liga Iberdrola kommer ikke bare til å inneholde en eliteserie bestående av 16 lag, men det vil også inkludere en andredivisjon bestående av 32 lag, fordelt på to avdelinger.

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07