Extra large f r vallad
HOLDT IKKE: Marco Asensios scoring holdt ikke for Real Madrid på tirsdag, men det er forventet at han startet mot Valladolid.

Før kampen: Real Valladolid (B)

Real Madrid skal møte Real Valladolid på José Zorrilla i morgen kveld.

Real Valladolid – Real Madrid
Estadio Municipal José Zorrilla, Valladolid
La Liga Santander, runde 27
Søndag 10. mars, kl. 20:45
Strive

Søndag kveld er det duket for La Liga-kamp når Real Madrid drar til Valladolid for å møte Real Valladolid på Estadio José Zorrilla. Real Madrid har hatt en svært tøff periode i det siste, og hjemmekampen mot Ajax på tirsdag ble på mange måter et symbol på hvordan resten av sesongen har vært. Los Blancos tok imot et svært godt Ajax-lag på Santiago Bernabéu, og det som skulle være kampen hvor Los Blancos tok seg til kvartfinale i Champions League, endte med katastrofe. 1-4 ble resultatet, og dermed er de regjerende Champions League-mesterne ute av turneringen. Nå er det kun La Liga som gjenstår for Real Madrid, og det gjelder å avslutte ligaen på best mulig måte.

Skadeproblemer

Real Madrid har i lang tid nå hatt en tilnærmet skadefri tropp, hvilket i det store og det hele har skapt flere problemer enn det har løst for Santiago Solari. Spillere som Isco, Asensio, Bale og Marcelo har slitt med å spille seg inn i laget til Santiago Solari, og argentineren selv synes nok at det var lettere å håndtere situasjonen da disse spillerne var skadet. Det er selvsagt essensielt at Real Madrid har en skadefri tropp, men det er klart at det kan skape stor uro når de store navnene, som selv mener at de skal starte, ikke får muligheten. Spillerne som har erstattet dem har selvsagt spilt svært god fotball, og Vinícius Jr. og Sergio Reguilón har virkelig tatt vare på sine muligheter på førstelaget. Nå er likevel Real Madrid igjen rammet av en aldri så liten skadekrise, og det tøffe kampprogrammet, med svært mange viktige kamper, har helt tydelig satt sitt preg på spillerne. Los Blancos vil ha hele seks spillere ute med skade i morgendagens kamp, mens også Sergio Ramos er ute med suspensjon for å ha pådratt seg sitt femte gule for sesongen mot Barcelona forrige helg. 

I tirsdagens kamp mot Ajax ble Santiago Solari tvunget til å gjøre to bytter allerede før pause, begge på grunn av skader. Lucas Vázquez var førstemann ut, og kantspilleren blir neppe å se tilbake på banen før etter landslagspausen. Også Dani Carvajal er nå ute med skade, og heller ikke han vil være tilgjengelig til å spille før en god stund ut i april. Det betyr at vi, etter alle solemerker, får se den spanske unggutten Álvaro Odriozola på høyrebacken til Real Madrid mot Real Valladolid i morgen. I tillegg pådro Gareth Bale seg en forstuet ankel eller kraftig overtråkk, og heller ikke waliseren vil være klar til å reise til Valladolid, og spille morgendagens kamp. Den verste av de alle er nok likevel skaden til den brasilianske unggutten Vinícius Jr. Stjerneskuddet har vært én av Real Madrids aller beste spillere siden jul, og det har vært tydelig siden den tid at Vinícius er svært viktig Los Blancos. I tirsdagens kamp mot Ajax pådro Vinícius seg en skade i leggen, og unggutten må belage seg på minst to måneder på sidelinjen. Dette kommer på et særdeles dårlig tidspunkt for Vinícius, ettersom han var tatt ut i den brasilianske landslagstroppen, og mest sannsynlig skulle få sin debut om halvannen uke. 

Solaris siste kamp?

De siste to ukene har vært blant de dårligste i klubbens moderne historie, og det er ingen tvil om at kommer til å bli tatt grep for å forbedre situasjonen. Real Madrid ble først slått ut av Copa del Rey da de tapte 0-3 mot Barcelona på Santiago Bernabéu, på tross av å ha dominert store deler av kampen. Kun fire dager etter ble også alt håp om å vinne La Liga knust, og da var det nok en gang Barcelona som gikk seirende ut av El Clásico. Real Madrid hadde mulighet til å redusere luken i toppen ned til seks poeng, men etter tapet mot Barcelona er det nå hele tolv poeng som skiller lagene. Forrige tirsdag endte årets Champions League sesong i katastrofe da Ajax knuste Real Madrid på Santiago Bernabéu, og dermed sendte tittelholderne ut av turneringen. Det er ingen tvil om at noen må stå til ansvar for dette, og etter alle solemerker er det trener Santiago Solari som får kjenne vreden til Florentino Pérez i løpet av de kommende dagene. 

Det har nemlig blitt meldt i flere aviser de siste dagene at Santiago Solari er ferdig i Real Madrid. Både aviser som AS og MARCA har meldt at Solari vil sitte på benken for Real Madrid i bortekampen mot Real Valladolid, men at det blir argentinerens siste kamp som hovedtrener. Flere trenere har blitt meldt som potensielle erstattere, og det er kanskje nettopp dette som er grunnen til at Solari ikke har fått fyken allerede, nemlig at de høye herrer i Real Madrid ikke har funnet en erstatter. Avgjørelsen skal tas på mandag, men det er altså mye som tyder på at Solari er ferdig som trener etter mandagens møte. Navn som Zidane og Mourinho er de som oftest blir nevnt med tanke på en erstatter, men det må også tas høyde for at ledelsen plutselig kan bestemme seg for å beholde Solari ut sesongen. Det blir i alle fall veldig spennende å se hvem som sitter på benken for Real Madrid mot Celta Vigo neste helg. 

Motstanderen

Real Madrid skal altså møte Real Valladolid i Valladolid i morgen kveld, og det er dermed ikke den lengste turen Los Blancos skal begi seg ut på. Valladolid er en by som ligger i regionen Castille y León, og er på om lag samme størrelse med Bergen når det kommer til innbyggertall. Byen ligger kun en drøye to timers biltur fra Madrid, og det er altså Estadio José Zarrillo som er arenaen for morgendagens kamp. Real Valladolid er et lag som stort sett har spilt på første- og andrenivå i spansk fotball, men siden begynnelsen av 80-tallet har Valladolid-klubben vært relativt stabile i å holde seg i La Liga. Mellom 1980 og 2004 var klubben kun nede i Segunda División én gang, men siden den tid har det kun blitt fem hele sesongen på det øverste nivået. I fjor rykket Real Valladolid endelig opp til La Liga etter å ha tilbragt fire år i Segunda División etter å ha tatt seg videre fra play-off-kampene. 

Denne sesongen har i stor grad levd opp til forventningene som ble stilt til laget før sesongen, og Real Valladolid befinner seg for øyeblikket i striden om å holde seg i La Liga. De har likevel en luke på tre poeng ned til Villarreal på 18. plass, og de ligger for øyeblikket på en trygg 16. plass på tabellen. Laget har tatt 26 poeng, og det har kun blitt seks seire for Real Valladolid denne sesongen. Det er samtidig det laget som har scoret soleklart færrest mål i La Liga denne sesongen, og toppscoreren deres er midtbanespilleren Rubén Alcaraz, med tre scoringer. I begynnelsen av september ble det klart at Real Madrid-legenden Ronaldo Nazario hadde kjøpt seg inn i klubben, og at brasilianeren hadde en eierandel på 51%. Laget fikk seg en liten «boost» noen uker etter at Ronaldo gjorde sitt inntog i Valladolid, men laget har nå vunnet kun to kamper i La Liga siden 21. oktober, hvilket er svært oppsiktsvekkende for Valladolid. 

Historie

Real Madrid og Real Valladolid har spilt mot hverandre hele 92 ganger siden 1948, og det er selvsagt ingen tvil om at hovedstadslaget har hatt et solid overtak på Valladolid-klubben opp igjennom årene. Real Madrid har vunnet oppgjøret mellom lagene hele 58 ganger, mens Real Valladolid står med 15 seire. 19 ganger har kampen endt uavgjort. Real Madrid har også scoret 188 mål på disse 92 kampene, mens Valladolid på sin side står med 96 mål. Real Madrid har spilt en del tette kamper mot Real Valladolid de siste gangene, og i 2012/2013-sesongen endte kampene 3-2 og 4-3, begge gangene med seier til Real Madrid. Også i 2014 slet Real Madrid mot Valladolid, og da endte det faktisk med poengdeling i Valladolid. 

Lagene har allerede spilt mot hverandre ved én anledning tidligere denne sesongen, og da var det Real Madrid som tok med seg alle tre poengene. Denne kampen var Santiago Solaris første kamp som hovedtrener for Real Madrid i La Liga, og kampen viste seg å være noe tøffere for Los Blancos enn det var forventet på forhånd. Real Madrid stanget lenge i kampen, og de slet med å spille seg til de helt store sjansene. Vinícius Jr. kom innpå på slutten av kampen, og den brasilianske unggutten viste seg fram for Bernabéu-publikumet med scoring. Skuddet hans var riktig nok på vei ut til innkast da ballen traff Kiko i ryggen, men målet ble likefult gitt til Vinícius Jr. Karim Benzema klarte også å skaffe straffe i sluttminuttene, som Sergio Ramos lobbet i mål. Dermed ble det 2-0-seier for Real Madrid på Santiago Bernabéu mot Real Valladolid i november. 

Mulig startellever:

                                      Courtois
      Odriozola, Varane, Nacho, Marcelo
              Modric, Casemiro, Valverde
                 Asensio, Benzema, Isco

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07