Extra large siste solar for kamp
PRESSEKONFERANSE: Santiago Solari snakket med pressen i forkant av morgendagens bortekamp mot Real Valladolid.

Solari før kamp: Real Valladolid (B)

Santiago Solari deltok på pressekonferanse i forkant av morgendagens kamp mot Real Valladolid

Real Madrid møter Real Valladolid på José Zorrilla i morgen kveld, og laget skal prøve å komme tilbake på vinnersporet etter å ha vunnet kun én av sine siste fem kamper. Real Madrid har i løpet av en uke mistet muligheten til å vinne noen turneringer denne sesongen, og Los Blancos har derfor kun de resterende tolv kampene i La Liga å tenke på. Uken har vært en av Real Madrids dårligste uker i moderne historie, hvilket trolig fører til at Santiago Solari kommer til å få sparken innen kort tid. Det spekuleres i hvorvidt dette vil skje etter at sesongen er over, eller om argentineren kan ferdig allerede på mandag. 

Les også: Før kampen: Real Valladolid (B)

Dette var selvsagt et tema på dagens pressekonferanse, og Santiago Solari brukte lang tid på å svare på spørsmål om hans framtid i klubben. I tillegg svarte argentineren på spørsmål om Isco, og her var Solari mye tydeligere i sin kritikk mot den spanske midtbanespilleren enn det han har vært tidligere. Han var selvsagt tydelig på at den neste kampen er det største fokuset for laget, men det er ingen tvil om at det var en presset man som deltok på det som fort kan bli hans siste pressekonferanse som hovedtrener for Real Madrid.

Vi drar dit med en profesjonell holdning. Det er sant at det er i situasjoner med motgang at du ser folks karakter. Det er da du ser hvem som er med deg, og hvem som ikke er det, hvem som forsvinner, hvem som står støtt, hvem som er glad, hvem som er nedfor, og hvem som er klare til å kjempe mot situasjonen.
Det kommer til å være veldig tøft, slik som alle er. Valladolid kommer til å prøve å få med seg det de kan fra kampen, og vi må prøve å gjøre det samme, ettersom vi prøver å få poeng på tavla. Nøkkelen for oss er å spille som et lag.

Spillernes dedikasjon til klubben

De fleste av dem har det, og de som ikke har gjort har hørt det mye fra meg. 

Vil en sparking være rettferdig?

Det er ikke noe for meg å vurdere. Vår plikt i morgen er å gå ut der, og gjøre det beste vi kan. Det er ikke det beste tidspunktet etter kampen på tirsdag, men vi har en profesjonell plikt å oppfylle. Vi har tolv kamper igjen, og vi må prøve å avslutte så høyt som mulig på tabellen. Matematisk har vi fortsatt en sjanse. Når det er sagt, så er det en stor luke der. Men jobben vår er å prestere i morgen. 

Ramos blir med til Valladolid

Han trenger ikke spørre meg, men vi har snakket om det, og han reiser. På dette tidspunktet tror jeg at det er bra at han reiser for å støtte laget, lagkameratene, klubben, og gjøre jobben hans som kaptein.

Spillermøte

Ting som skjer privat forblir privat. Det har alt å gjøre med garderoben. Det finnes ting som kan bli delt i en pressekonferanse, og vi ser alltid på oss selv med kritiske øyne. De er veldig strenge med seg selv når de ser på prestasjonene. Det er ikke noe som skjer bare når vi taper. Det er en prosesss som vi ser hver dag, spesielt etter en seier. Det er lett å finne noen å skylde på når ting går galt, og det vanskelig er å identifisere svakheter i de gode stundene. 
Jeg kan svare på samme måte som jeg gjorde på min første dag på jobben. Vi er alle her på begrenset tid. Det viktigste er vår neste kamp. Fokuset vårt er på vår neste kamp og vårt daglige arbeid. I dag hadde vi intensjon om å jobbe hardt, og i morgen kommer vi til å gjøre det samme. Vår forpliktelse kunne ikke vært noe større, og det er en ære å tjene denne klubben.

Isco

Disiplinære saker blir behandlet internt og privat. Når det kommer til spørsmålet om tid på banen så er det det samme som alltid, det er ingen sjanse der, og det er det samme i dette laget og alle andre steder. For å spille må du først og fremst være i god form fysisk, og være klar i form av kampers konkurranseevne. 

Kapabel til å fortsette?

Det er noe for dere å vurdere. Min jobb er å fortsette å jobbe og gjøre det beste jeg kan. Jeg kommer alltid til å prøve og gjøre mitt beste, som jeg sa på min første dag i denne stolen. Vi er her på begrenset tid, akkurat som jeg sa på presentasjonen min. Det viktigste er den neste kampen, vi har tolv igjen, men det viktigste er den neste. 

Melding til fansen

Det er en trist og smertefull tid. Smerte er ikke uforenlig med tristhet, og det det samme gjelder takknemlighet med erkjennelse, stolthet og æren i laget. Laget ble slått ut av Champions League etter over 1000 dager som de regjerende mesterne. Vi kommer til å slite med å finne en annen klubb fra hvor som helst i verden som klarer å gjøre det samme. 
Smerten, tristheten og erkjennelsen kan gå hånd i hånd. Vi må alle erkjenne dette laget, ikke bare klubben ansatte, men fansen også, fordi dette er et lag, og vi kan snakke om en gyllen æra. Et lag kan gå ut av en turnering og kjenne smerte, men også få erkjennelse og applaus, og så begynner den uvanlige perioden med selvkritikk, hvilket vi alltid gjør når vi ikke oppnår et mål. 
Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07