Extra large  av19268
RETURNERER: Zinedine Zidane er nok en gang tilbake som hovedtrener for Real Madrid!

Zinedine Zidane: - Jeg virkelig elsker denne klubben

Klubblegenden er tilbake som hovedtrener for Real Madrid etter ni måneder pause.

I januar 2016 ble Zinedine Zidane presentert som ny hovedtrener for Real Madrid, etter at klubben hadde hatt en meget svak periode under Rafa Benítez. Franskmannen gikk fra å trene andrelaget, Castilla, til å ta over hovedansvaret for førstelaget. I sin første sesong sikret franskmannen troféet i Champions League, sesongen etter ble det triumf i både LaLiga og Champions League, mens Champions League på nytt ble sikret i hans siste. 

Zidane tok et noe uventet farvel med klubben kun kort tid etter at det tredje Champions League-troféet på rad var sikret, og begrunnet det med at spillerne hadde behov for en forandring. Julen Lopetegui, og Santiago Solari har begge forsøkt å gjenskape suksessen til Zidane, dog uten hell, og mandag ble det klart at Santiago Solari ikke lenger skulle være hovedtrener for Real Madrid. I stedet returnerte klubblegenden Zinedine Zidane til sin andre periode, ni måneder etter han forlot klubben forrige gang. Franskmannen skal ta fatt på et nytt prosjekt i klubben, og hadde følgende å si: 

Jeg føler meg bra, og er glad for å være tilbake igjen. Jeg er fornøyd med å være tilbake i jobb hos denne fantastiske klubben, og med denne spillertroppen. Da presidenten ringte meg, så var det første jeg tenkte på å returnere, og her er jeg. Dette er en viktig dag, og jeg er her fordi jeg virkelig elsker denne klubben. 
Det er en stor utfordring, og jeg tenker ikke på fortiden, fordi om jeg hadde gjort det, så ville jeg ikke kommet tilbake. Det omhandler mer enn kun det å returnere til Real Madrid. Jeg gleder meg virkelig til å påbegynne dette andre prosjektet, og tjene presidenten, klubben og fansen. Jeg gleder mg til å returnere, og ingen kan frata meg begeistringen med å trene dette laget, og sikre at de presterer bedre. Jeg er tilbake i ledelsen av prosjektet med fornyet energi etter ni måneder på sidelinjen. Jeg er igjen klar for å erfare hva det vil si å trene Real Madrid, og samtidig være en del av denne klubben som jeg virkelig elsker. 

Plikt

Det er et stort ansvar, fordi de som er her virkelig elsker denne klubben. Jeg er akkurat som dem, jeg representerte dette emblemet, og denne drakten som spiller, og jeg vant en god del, men jeg er kun en av mange. Jeg har ikke glemt hva vi har vunnet, men jeg husker også de tingene vi ikke gjorde så bra. Vi kom bakpå i LaLiga, og røk ut av Copa del Rey tidlig, og tross dette så vant vi Champions League. Jeg er fullstendig klar over klubben jeg slutter meg til. Ingen kan frata meg begeistringen jeg har for å returnere som arbeidet som hovedtrener. Jeg kommer til å gi absolutt alt for at laget skal prestere bedre. 

Spillertroppen

Jeg returnerer til en tropp med spillere som har vunnet utrolig mye. Jeg ønsker å være tilbake med dem, jobbe med dem, og gjøre en god jobb, hvilket starter på lørdag. Våre elleve gjenværende kamper er det absolutt viktigste akkurat nå. 

Ni måneder pause

I de ni månedene som jeg har vært borte fra klubben så har jeg ikke gjort noen intervjuer. Jeg kunne ikke si nei til presidenten, fordi han vet hva som foregår hos spillerne, og etter at man har vunnet så mye, så skjer det ofte at nivået på prestasjonene faller. Det er det som har skjedd med oss. Jeg kunne se det fra utsiden, og det er som om jeg var en del av det. Jeg er ikke glad for hvordan ting har utviklet seg. Det eneste vi kan gjøre nå, er å gjøre vårt absolutt beste i disse elleve kampene, og se hva vi kan gjøre i fremtiden. 
Jeg tenker ikke på det. Om jeg gjorde det, så ville jeg ikke vært her. Mitt hjerte forteller meg at jeg har hvilt disse månedene, men presidenten og Real Madrid ringte meg, og det er alt jeg har å si. Mitt ønske er det som har bragt meg tilbake her i dag. Det er kanskje den riktige tiden å returnere på. 

Endringer for neste sesong

Vi kommer til å endre ting, og det kommer vi til å gjøre neste sesong. Vi har tid til å gjøre det vi trenger å gjøre i klubben, men vi har elleve kamper igjen å spille, og vi ønsker å fullføre på en god måte. Jeg virkelig elsker denne klubben, og her er jeg. 
Jeg ønsker å være rundt spillerne. Jeg har fulgt hele sesongen, og jeg tror at spillerne er de første til å erkjenne at det har vært et vanskelig år, men man kan ikke alltids vinne. Det er slik ting utarter seg i fotball, og noen ganger er man nødt til å akseptere forandring. Noen ganger så gjennomgår man tøffe perioder, og det er akkurat det som skjer for øyeblikket. Det har vært tøft å se på fra utsiden, men jeg ønsker å være rundt spillerne, fortsette det harde arbeidet, og gjøre oss konkurransedyktige igjen. 

Din avgang

Jeg forlot klubben, fordi jeg hadde behov for det. Troppen hadde behov for en forandring etter å ha vunnet alt vi gjorde. Det er slik som skjer i denne klubben. Det er slik jeg oppfattet ting. Jeg besluttet å returnere fordi presidenten ringte meg, og jeg er her fordi jeg virkelig elsker klubben, og presidenten. Etter ni måneder på sidelinjen så gleder jeg meg til å være trener igjen. 
Jeg ønsker å være tydelig. Da jeg forlot klubben så var det fordi jeg hadde behov for det, og garderoben hadde også behov for det. Jeg forlot klubben fordi jeg trodde at etter to og et halvt år hvor vi vant alt, så var noe nødt til å forandres. Jeg vet hva som har skjedd denne sesongen, og hva denne klubben står for. Jeg trodde at det var riktig beslutning, og jeg tror fortsatt at det var avgjørelsen jeg var nødt til å ta. Jeg hadde flere tilbud på bordet, men dette er hvor jeg ønsker å være. Vi er nødt til å avslutte sesongen på en sterk måte, og forberede oss ordentlig for neste sesong. 

Forstår du folk som følte seg sviktet når du dro? 

Jeg kan forstå det. Alle har lov til å ha deres egen mening, men det viktigste er å agere på en måte som sammenfaller med hvordan man føler vedrørende enkelt ting. Jeg føler at jeg var nødt til å gjøre det jeg gjorde, og det er alt jeg har å si om det. Denne klubben er en håndfull, og du er nødt til å tenke på alt. Det å være trener er bra, men det å trene Real Madrid er noe annet. Det er min erfaring, og jeg gleder meg til å komme i gang. 

Skylde klubben noe

Du tar feil vedrørende det. Jeg skylder ikke klubben noe som helst. Da jeg forlot klubben så var det det beste for alle parter. Det laget hadde behov for var en forandring etter å ha vunnet så mange troféer. Det er alt jeg har å si om det. Jeg deler det jeg tenker akkurat nå. Mine tanker har forandret seg i løpet av disse ni månedene. 

Hva gikk galt forrige gang du var trener? 

Vi vant Champions League forrige sesong, men vi havnet bakpå i LaLiga relativt tidlig, og vi ble slått ut av Copa del Rey tidlig. Jeg var mannen som hadde ansvaret. Jeg kan ikke skylde på noen. Trenerne som tok over forsøkte å gjøre dere beste. Ting har utviklet seg slik det har, og vi er nå nødt til å se fremover, det gjelder både for meg og for spillerne. 

Trenerstaben 

Den kommer til å være den samme som forrige gang jeg var her.  

Cristiano Ronaldo

Vi er ikke her i dag for å snakke om han. Vi har elleve kamper igjen å spille, vi kommer til å fokusere på dem, og etter det kommer vi til å tenke på neste år. Cristiano Ronaldo skrev om historiebøkene, og ingen kan endre det. Han har vært en av de beste spillerne, men i dag er ikke dagen for å snakke om dette. 

Hva tenker du om det Zidane hadde å si? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07