Extra large solarii
RETT: Til tross for å ha fått sparken, fortjener også Santiago Solari anerkjennelse for en del av de tingene han gjorde.

Takk for innsatsen, Santiago Solari

Santiago Solari fortjener anerkjennelse for at han turte å gi ungguttene sjansen under en tøff periode.

Etter 5-1-tapet mot Barcelona tidligere i sesongen, bestemte Real Madrid-styret seg for å gi Julen Lopetegui sparken. De påfølgende dagene gikk det mange rykter om at Antonio Conte var mannen som skulle ta over, men det endte med at Solari ble flyttet opp fra sin jobb som Real Madrid Castilla-trener. Argentineren fikk en kontrakt frem til 30. juni 2021 som hovedtrener for verdens største klubb.

Les også: Zinedine Zidane: – Jeg elsker virkelig denne klubben

I går fikk argentineren sparken etter 133 dager i jobben. Avgjørelsen kom etter et av tidenes tøffeste perioder i klubben, når Real Madrid på litt over en uke røk ut av Copa del Rey, gullkampen i LaLiga og Champions League. Til tross for dette, er han svært godt likt av Florentino Pérez. 42-åringen har fått tilbudet om å fortsette i klubben, til tross for at han ikke lenger trener A-laget.

Når man ser tilbake på hans periode som trener, er det definitivt en rekke negative ting å ta tak i. Det at han fullstendig satte Isco og Marcelo ute i kulden, er noe som irriterer mange Real Madrid-fans. Samtidig viser det kanskje tegn på at Solari var litt for sta i sine avgjørelser, og ville i litt for stor grad vise hvem som var sjefen. Det var også kontroversielt å komme rett inn i laget og plutselig vrake Keylor Navas fra Champions League, da costarikaneren er en av de mest likte spillerne i Real Madrid-stallen.

Til tross for en del negative og kontroversielle valg, er det på tide å gi Santiago Solari anerkjennelse for at han turte å gi ungguttene sjansen under en tøff periode, noe nesten ingen andre trenere ville gjort i hans situasjon. Takket være argentineren har Reguilón, Llorente, Valverde og Vinicius fått sine sjanser til å skinne i verdens største klubb. Dette er spillere som mest sannsynlig vil være en del av Real Madrids fremtid, og bare for det faktum at han turte å gi disse spillerne sjansen, fortjener han enormt med respekt.

På 31 kamper ble det altså 21 seiere, to uavgjort og åtte tap. Han drar fra jobben som en av Real Madrid-trenerne med verst statistikk på hjemmebane, men han drar med hodet høyt hevet. Han kom inn i klubben under en tøff periode, viste sin kjærlighet for klubben og var tro mot sine ideer og filosofi helt til den dagen han ble felt. Det gikk ikke som vi hadde håpet på, men takk for innsatsen, Solari!

Pmn6