Extra large 0 1
ZIDANE: Zinedine Zidane er tilbake, og den første oppgaven som venter han er hjemmekamp mot Celta Vigo.

Før kampen: Celta Vigo (H)

Zinedine Zidanes andre periode som trener for Real Madrid starter hjemme mot Celta Vigo.

Real Madrid - Celta Vigo
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
La Liga Santander, runde 28
Lørdag 16. mars, kl. 16:15
Strive

Lørdag ettermiddag skal Zidane sitte på trenerbenken for Real Madrid for første gang på ni måneder. Oppgaven som venter franskmannen er Celta Vigo, som kjemper en tøff kamp mot nedrykk fra La Liga. Som de fleste har fått med seg, har den siste tiden gått veldig dårlig for Los Blancos, og det er ingenting igjen å kjempe for. Champions League er et avsluttet kapittel etter tap mot Ajax, i Copa del Rey ble det stopp i semifinalen etter tap mot erkerivalen Barcelona, og i La Liga er Real Madrid tolv poeng bak serieleder Barcelona. Men etter ansettelsen av Zidane, er det kanskje håp om at de siste seriekampene kan bli spennende, og man kan håpe på en ekstra «boost» i laget. 

Hva gjør Zidane? 

Forrige kamp vant Real Madrid mot Real Valladolid, men Solari mistet likevel jobben, og Zizou vendte tilbake til klubben han elsker. Det er knyttet sterk spenning rundt hvilke valg Zidane velger å gjøre nå som han er tilbake i sjefsstolen. Ett av spørsmålene er hvem som kommer til å stå i mål. Flere medier har spekulert i at Navas kommer til å starte foran Courtois. Navas var alltid soleklart førstevalg under Zidanes forrige periode, men det kommer heller ikke til å bli lett å vrake Courtois. Belgieren har ikke spilt seg ut av laget, men siden Zidane har tillit til Navas, er det muligheter for at Courtois vrakes. Et annet valg Zizou må ta, er hvem som skal spille venstreback. Reguilón har storspilt på plassen til Marcelo, og det gir ikke mye mening å sette han ut av laget sånn som han har prestert den siste tiden. Likevel kan det være Marcelo blir valgt, på grunn av hva han har prestert tidligere under Zidane. Marcelo var kanskje på toppen av karrieren under Zidanes forrige periode, og han har nok lyst å vise hva som bor i han. 

Real Madrid har flere spillere som er utilgjengelige til lørdagens kamp. Vinícius Jr, Carvajal, Lucas Vázquez og Marcos Llorente er alle ute med skade, og i tillegg må Casemiro sone karantene etter det røde kortet han pådro seg i forrige kamp. Det betyr at Zidane ikke har noen rene defensive midtbanespillere å ta av, siden Llorente og Casemiro er ute. Ett scenario er at Isco starter på midtbanen i lag med Kroos og Modric, som må spille litt mer tilbaketrukket enn vanlig. Ett annet scenario er at Ceballos starter på midten, og Kroos går ned i den defensive posisjonen som Casemiro vanligvis inntar. Ceballos fikk ikke mye tillit av Zidane forrige sesong, men spanjolen har fått vist seg mer frem i år. Det er et vanskelig valg å ta for Zidane, for det har flere ganger vært akkurat midtbanen som har fått kjørt seg i de kampene Real Madrid har slitt som mest. 

Motstanderen

Celta Vigo spiller til vanlig sine hjemmekamper på Balaidos i Galicia. Klubben har hatt en dårlig sesong, og ligger i fare for å rykke ned. For øyeblikket ligger de på 18. plass på tabellen, men det er bare ett poeng opp til trygg grunn. Los Blancos kan derfor forvente seg en knallhard kamp mot Celta Vigo, som er et lag som var forventet å ligge på øvre halvdel av tabellen. Formen til Celta reflekterer ikke nivået på spillermannskapet som trener Fran Escriba har tilgjengelig. På de siste ti kampene har det blitt bare en seier, en uavgjort og resten tap. Forrige kamp i LaLiga spilte de mot Real Betis, det endte med et 0-1-tap. Den dårlige poengfangsten har gått hardt ut over trenerne til Celta Vigo denne sesongen. I likhet med Real Madrid er deres nye trener den tredje for sesongen. Fran Escriba ble ansatt 5. mars, og har kun styrt over mannskapet i en kamp.

Et stort savn for Celta Vigo er stjernespissen deres, Iago Aspas. Aspas er en utrolig viktig spiller for Celta, men han er fortsatt ute med skade og er ikke forventet å være tilbake før 30. mars. Laget er ikke det samme uten landslagsspissen, noen man ser på resultatene med og uten han. Men det betyr ikke at Real Madrid skal ta lett på oppgaven. Den uruguyanske spissen Maxi Gomez er en klassespiss, og har vært ryktet til blant annet Barcelona. 22-åringen debuterte i La Liga forrige sesong, og endte opp med totalt 17 mål. Denne sesongen har det gått litt tråere for Gomez, men han har fortsatt scoret ni ganger denne sesongen. En annen spiller å se opp for, er den offensive midtbanespilleren Brais Mendez. Spanjolen står med syv målgivende pasninger så langt denne sesongen, og fikk sin debut for Spania i 2018. 

Historie

Siden Celta Vigo rykket opp til La Liga igjen etter fem sesonger på nivå to før 12/13-sesongen, har galicierne møtt Real Madrid 13 ganger i La Liga-sammenheng. Real Madrid har gått seirende ut av smått utrolige elleve av disse oppgjørene. Celta har likevel gått seirende ut av to av fire oppgjør i Copa del Rey, én av seierne på Balaídos og én på Santiago Bernabéu. Kun én gang har Celta Vigo slått Real Madrid i La Liga siden opprykket i 2012. Dette skjedde i mai 2014 da Celta vant 2-0 på Balaídos etter to scoringer av Charles. Ferskt i minne for mange er nok fortsatt at Celta Vigo slo ut Real Madrid av Copa del Rey i 2016/2017-sesongen, etter at galicierne slo Real Madrid på Santiago Bernabéu. 

Fjorårets sesong møttes Real Madrid og Celta Vigo to ganger. Kampen på Santiago Bernabeu vant Real Madrid overlegent 6-0, mens på bortebane i Vigo ble det poengdeling. Denne sesongen møttes lagene 11. november på Balaidos. Real Madrid vant kampen 4-2, etter mål av Benzema, Ramos, Ceballos og selvmål av Cabral. Målene til Celta ble scoret av Hugo Mallo og Brais Mendez. Dette var den siste kampen Solari trente Los Blancos før han ble permanent trener for Real Madrid. Denne gangen er det to nye trenere som står på sidelinjen for begge lag, og det blir spennende å se hvordan Real Madrid fremstår under Zidane 2.0. 

Mulig startellever:

                            Navas
Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo
         Modric, Kroos, Ceballos
         Asensio, Benzema, Isco

Hvem håper du å se fra start i lørdagens kamp mot Celta Vigo?

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07