Extra large rp2 he20050thumb
GOD START: Zinedine Zidane fikk en god start på sin andre periode som Real Madrid-trener lørdag.

Zidane etter kamp: Celta Vigo (H)

Zinedine Zidane fikk en pangstart i sin retur som Real Madrid-trener lørdag, og var naturlig nok en positiv mann på pressekonferansen etter kampen.

Lørdag ettermiddag var det duket for den første kampen i Zinedine Zidanes andre periode som Real Madrid-trener. Franskmannen tok umiddelbart grep, og gav sjansen til spillere som Marcelo, Isco og Bale fra start.  Samtlige av disse var til tider helt ute i kulden hos den forrige sjefen, Santiago Solari. Det skulle imidlertid vise seg å være et lurt grep å gi tillit til de nevnte spillerne, som alle var sentrale brikker i Zidanes forrige periode som trener for Los Blancos. I dagens kamp var nemlig hver og en av de involvert i mål og var blant lagets beste spillere. Kampen startet trådt, og første omgang ebbet ut i 0-0. Etter pause tok imidlertid hjemmelaget grep, og sikret seg det som kan sies å være en komfortabel seier. For etter pause spilte laget til tider godt, og scoret to flotte mål. Dermed fikk den franske treneren en god start etter sin "hjemkomst". Her er hva treneren hadde å si etter kampslutt:

Følelsene etter kampen

Vi er alle glade. Vi fikk umiddelbart et godt resultat, som var det vi var ute etter i dag. Vi startet ikke fantastisk, men det kan forventes, vi måtte være tålmodige. Slutten av første omgang var bedre, og etter pause forbedret vi oss skikkelig. Vi avsluttet kampen bedre enn vi startet den, og det betyr at vi ser bra ut fysisk. 

Kampen

Som nevnt strevde vi litt i den første omgangen, men de siste ti minuttene presset vi høyere opp. Den andre omgangen var en stor forbedring. Vi gjorde noen endringer i pausen og så så mye bedre ut. Jeg likte hvor ofte vi kom i avslutningsposisjon, og vi la opp mot tjue innlegg. Når du har såpass mange, øker du sjansen for å score, noe som vi gjorde. 

Returen til trenerbenken

Jeg følte meg bra. Det er ikke mye som har forandret seg, men jeg føler meg alltid hjemme her. Jeg har vært involvert i nesten samtlige området av klubben, og jeg føler meg fantastisk. Det er en god atmosfære, og alt jeg tenker på er å fullføre sesongen på en god måte. Det var ikke perfekt i dag, men det var fortsatt mye positivt å ta med seg videre. 
Vi hadde kun tre treningsøkter i forkant av kampen i dag, og nå har vi to uker å jobbe med spillerne, snakke med dem og sette det vi har jobbet med i trening i praksis. Jeg håper neste kamp er bedre enn dagens. 
Teamtalken må være enkel, men til poenget. Det er hva som skjedde. Vi gjorde noen gode ting og må jobbe med små tilpasninger. Det er mange som reiser bort med landslag og andre som blir hjemme. Det viktigste er å jobbe hardt disse to ukene, og få den gode følelsen tilbake og ha det gøy med fotballen. Hvis spillerne har det gøy, vil alt bli bedre. Vi skapte mye uro for motstanderen i dag og jeg er fornøyd med det. 

Lagformen

Spillerne som er her vet at det jeg liker er å spille god fotball, og det gjør de også. Den fysiske biten er også viktig, og jeg så et lag i god form fordi vi startet dårlig og avsluttet godt. Når du ikke har ballen må du løpe for å få den tilbake, og vi har sett gode ting når det gjelder å presse etter å ha mistet ballen. 

Overraskelsene i startelleveren 

Jeg har en gruppe på 25 spillere, og jeg vil bruke alle. Courtois og Reguilón har gjort det godt så langt. Keylor er veldig bra, det samme med Marcelo, Isco og Bale. I mine øyne var de bra, Isco fikk et mål. Jeg vil stole på alle av dem fordi de har vist positive ting. En trener trenger alle spillerne, men noen ganger er det spillere som er ute. 

Keeperen

I dag spilte Keylor, og Courtois kommer til å spille også. Vi har i tillegg Luca. Jeg har tre veldig gode keepere. Real Madrid trenger to eller tre gode keepere og treneren må alltid ta de vanskelige avgjørelsene. Jeg vil regne med dem til slutten av sesongen, så ser vi da. Det som er sikkert er at Real Madrid trenger to gode keepere fordi sesongen er lang. 

Ceballos

Jeg er fornøyd med hvordan han spilte, og han gjorde en god jobb defensivt. Med ballen kjenner vi til kvalitetene han besitter. Jeg vil ikke snakke om fortiden. 

Etter en meget skuffende sesong så langt, tror du Zidane klarer å få klubben i riktig retning igjen? 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07