Extra large he19167
TAKKET FOR TILLITEN: Isco scoret kampens første mål da han var tilbake fra start mot Celta Vigo.

Real Madrid 2-0 Celta Vigo

Isco og Gareth Bale scoret hvert sitt mål, og sikret tre poeng for Los Blancos lørdag ettermiddag.

Real Madrid 2-0 Celta Vigo
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 28
Lørdag 16.mars, kl:16.15

1-0 Isco Alarcón (62') - Assist: Karim Benzema
2-0 Gareth Bale (77') - Assist: Marcelo Vieira

Mandag ble det klart at Santiago Solari ikke lenger skulle være hovedtrener for Real Madrid, og returen for klubblegende Zinedine Zidane var et faktum. Franskmannen gikk da inn i sin andre periode som hovedtrener for klubben, og kom inn på et tidspunkt hvor klubben var nede med brukket rygg. Han første utfordring stod for tur lørdag ettermiddag da Celta Vigo kom på besøk til Santiago Bernabéu, hvor franskmannen hadde jubileum for sin kamp nummer 150 som hovedtrener for Real Madrid. Zidane valgte umiddelbart å gjøre noen endringer på troppen, hvor spillere som Isco og Marcelo var tilbake fra start sammen med Navas. 

Real Madrid: Navas - Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo - Modric (Valverde 76'), Kroos, Isco (Ceballos 64') - Bale, Benzema (Mariano 82'), Asensio

Celta Vigo: Blanco - Kevin, Araujo, Costas, Junca (Hoedt 5') - Yokuslu (Beltran 75'), Lobotka -  Boufal (Hjulsager 68'), Mendéz, Sisto - Gómez

Saksespark i tverrliggeren

Det var vertene fra Madrid som åpnet oppgjøret best lørdag ettermiddag, og skapte de første sjansene. Snaut fem minutter ut i oppgjøret så svingte Kroos inn et hjørnespark hvor Ramos kom seg fri, men kapteinen headet like over. Et par minutter senere kom Marcelo frem på siden, og slo ballen inn med retning Benzema, men Blanco stupte frem og slo ballen unna. Ti minutter ut i kampen fant Marcelo Isco i feltet, og magikeren vendte rundt før han sklei da han avsluttet, og ballen endte over via en motspiller. Noen sekunder senere kom gjestene frem på deres første visitt, hvor Gómez forsøkte å skru ballen i det lengste hjørnet fra 16-meteren, men forsøket var for svakt. Et kvarter ut i kampen fikk omsider Gómez en ny sjanse da et innlegg ble svingt inn på hodet hans, men Navas reagerte hurtig og dyttet forsøket over. De neste ti minuttene roet tempoet seg ned, og Los Blancos la seg dypt i banen, hvor de trillet ball rundt Celta mens de ventet på en mulighet. 

Like før halvtimen klemte Toni Kroos til fra langt hold, og ballen hadde god retning, men duppet litt for sent og havnet i nettaket. En halvtime ut i oppgjøret kom omgangens største sjanse etter et innlegg fra Asensio som Benzema forsøkte å få en fot på, men ballen endte til slutt opp hos Bale som saksesparket ballen i tverrliggeren. Stor sjanse for vertene. Noen minutter senere kombinerte gjestene flott, og Gómez headet et innlegg tilbake til Boufal som klemte til, men forsøket ble blokkert av Varane. Ti minutter før hvilen kom Marcelo frem på siden, og han klemte til fra hjørnet av 16-meteren, men en flott redning av Blanco hindret scoring. Det ble omsider hjørnespark, og det svingte Kroos inn på hodet til Ramos, men utrolig nok headet kapteinen like utenfor den lengste stolpen. Snaut fem minutter før hvilen ble Asensio revet ned på vei inn i feltet, og det så ut som et klart frispark i god posisjon, eller muligens et straffespark, men utrolig nok lot VAR situasjonen gå, og lagene gikk inn i hvilen på 0-0. 

Takket for tilliten 

I den andre omgangen så var det gjestene fra nord-vest i Spania som åpnet best, og snaut ti minutter ut i omgangen kom Boufal på et godt løp langs siden, men spilleren fra Marokko ble ubesluttsom, og spilte ballen rett til Navas. Et lite minutt senere fikk Benzema ballen etter et hurtig hjørnespark, og franskmannen dro seg innover i banen før han sendte ballen rett i klypene på Blanco. Ti minutter ut i omgangen lå omsider ballen i mål da Modric mottok ballen i returrommet etter en corner, og sendte den i nettet på halv-volley, men VAR mente at Varane i offside-posisjon hindret målvakten og scoringen ble annullert. En time ut i kampen kom Boufal fremover på ny, og denne gang ladet han skuddfoten, men Ramos kom seg i veien og blokkerte til hjørnespark. Vertene fikk umiddelbart kontroll over ballen etter hjørnesparket, og Asensio vandret fra høyre og over midten før han slapp til Benzema i feltet. Franskmannen tittet opp og fant Isco på løp inn i boksen, hvor midtbanespilleren gjorde alt rett og satte ballen i mål til 1-0. 

Fem minutter etter scoringen så dro Bale seg innover i banen, og vandret forbi en rekke forsvarere før han sklei da avsluttet, og forsøket endte rett på Blanco. Et drøyt kvarter før full tid kombinerte Bale, og Benzema hvor sistnevnte sendte kula mot mål på volley, men forsøket hadde for dårlig retning og Blanco reddet. Noen minutter senere kom vertene frem på ny, hvor Marcelo slapp til Bale på 16-meteren, og waliseren ble stående helt alene før han la ballen over på høyre og satte den i mål via stolpen til 2-0. Ti minutter før full tid så var det Asensio sin tur til å dra seg innover i banen, og kantspilleren klemte til, men forsøket endte like over det nærmeste krysset. De siste ti minuttene klarte ingen av lagene å skape noe nevneverdig, hvilket gjorde at det endte 2-0 på Santiago Bernabéu i returen til Zinedine Zidane. Spillere som Isco og Gareth Bale takket for tilliten, og leverte begge to scoringer hvilket sikret tre poeng. 

Statistikk: 

 • Ballbesittelse: 53%
 • Antall skudd: 22
 • Skudd på mål: 8
 • Antall pasninger: 526
 • Vellykkede pasninger: 464 (88%)
 • Nøkkel-pasninger: 19
 • Driblinger forsøkt: 17
 • Vellykkede driblinger: 11 (65%)
 • Hjørnespark: 9
 • Offside: 2

Hva syns du om Zidane sin første kamp tilbake? 

Pmn6