Extra large 0 1
STORKAMP: I International Champions Cup møtes flere av verdens største klubber under pre-season.

International Champions Cup også i 2019

Sommeren 2019 kommer Real Madrid til å delta i International Champions Cup for syvende år på rad.

De siste årene har Real Madrid deltatt i International Champions Cup, som er en turnering der flere av verdens beste lag deltar under pre-season på sommeren. Denne sommeren kommer til å bli det syvende året på rad Los Blancos deltar i denne pre-season-turneringen. International Champions Cup har samlet de beste lagene i verden siden den første turneringen i 2013. I årets versjon deltar Tottenham, Atletico Madrid, Inter Milan, Juventus, AC Milan, Manchester United, Bayern Munchen, Arsenal, Benfica, Roma og Chivas, i lag med Real Madrid. Kampprogrammet blir offentliggjort 27. mars. 

Real Madrid er faktisk den mest suksessfulle klubben i International Champions Cup gjennom tidende, med tre titler totalt. Fjorårets pre-season-turnering var det Tottenham som gikk seirende ut av, og Los Blancos havnet til slutt på sjetteplass. De første årene av turneringen ble treningskampene holdt i Nord-Amerika og Europa, men siden 2015 har turneringen også blitt arrangert i Kina, Australia og Singapore. I 2018 ble det avholdt en "worldwide"-turnering med kamper over hele verden, men de fleste ble spilt i USA.

Å delta i International Champions Cup blir sett på som en viktig del av markedsføringen for Real Madrid. Siden de fleste av kampene blir spilt i USA tiltrekkes et stort publikum, som kan generere mye penger for klubbene som deltar. At det har vært en publikumssuksess de årene er det flere gode eksempler på. I 2014-versjonen av turneringen møttes Real Madrid og Manchester United. Kampen ble sett av 109 318 tilskuere på Michigan Stadium, som er den mest pulikumsrike fotballkampen i USA noen sinne. I 2017 møttes Real Madrid og Barcelona i Miami, ett av to El Clasico som er spilt utenfor Spania gjennom tidende. 66 000 tilskuere møtte opp på Hard Rock Stadium for bivåne verdens største fotballkamp. 

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07