Extra large zizou2
TILBAKE: Zinédine Zidane var tilbake på trenerbenken for Real Madrid mot Celta Vigo forrige helg.

Zidane: – Fotballen har forandret seg

Zinédine Zidane har snakket om hvordan han opplevde årene som ungt fotballtalent.

Zinédine Zidane returnerte til trenerbenken for Real Madrid for knapt to uker siden, og klubblegenden sto på sidelinjen mot Celta Vigo forrige helg. Zidane var da tilbake som hovedtrener for Real Madrid kun ni måneder etter at han selv forlot klubben, etter å ha vunnet sin tredje Champions League-tittel på rad. I sitt comeback på trenerbenken for Real Madrid fikk laget med seg et godt resultat da de slo Celta Vigo på Santiago Bernabéu, etter at to av hans tidligere betrodde menn, Isco og Marcelo, bidro med én scoring og én målgivende. Bale scoret lagets andre mål. 

Les også: International Champions Cup også i 2019

Zidane er ikke bare en legende på trenerbenken, og han er selvsagt også en av tidenes aller beste og mest suksessrike fotballspillere. Franskmannen stilte opp til et intervju med OTRO under den pågående landslagspausen, og der snakket Real Madrids franske hovedtrener om hvordan det var å være ung fotballspiller da han vokste opp. Han snakket også litt om hvordan han slet med å balansere skole og fotball, mens han også var tydelig på at det er helt annerledes å være ung og talentfull i dag, kontra hvordan det var da han var yngre. 

Veien til stjernestatus

Tidligere måtte du være en god spiller for å spille, det var ikke like lett som det var i dag. I disse dager, hvis de ser at du har litt talent, så vil de gi deg en sjanse relativt fort. 
Alt jeg ville var å spille fotball, men jeg slet på skolen. Foreldrene mine skolerte meg aldri, men jeg visste at holdningene mine var feil. En dag sa de til meg: "Vi vet at det er en ting du har lyst å gjøre, så gjør det du virkelig vil". Så fort jeg hadde tillatelse fra min far og mor ga jeg alt for å bli den jeg ville være. Da jeg kom til Cannes og så de andre spillerne, sa jeg til meg selv: "Dette er det jeg vil gjøre".
Fra det øyeblikket kjempet jeg for å gjøre meg selv til den beste spilleren. Jeg passet på at jeg hvilte godt, jeg gikk aldri ut på barer for å drikke og sette meg selv i dårlig lys; jeg tok godt vare på meg selv, drakk masse vann og gjorde tøyningsøvelser. Jeg gjorde alt jeg kunne for å bli den beste spilleren – det var noe jeg måtte gjøre til enhver pris. Det var slik jeg gjorde foreldrene mine glade og stolte av meg.

Fotball har forandret seg

På den tiden, for å gjøre deg selv kjent, måtte du være en god spiller. Det er ikke tilfellet i dag. Først av alt, måtte du være annerledes enn alle andre fordi det var et begrenset antall unge spillere – én eller to i hver klubb. Ikke som i dag. I dag har ting endret seg, og alt går mye fortere. Unge spillere er ikke redd for å gjøre feil. 
Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07