Extra large  av12041
STORSIGNERING: Vinícius Júnior kostet Real Madrid rundt €50 millioner da han ble hentet fra Flamengo.

€1211 mill. i Florentinos andre periode

Real Madrid passerer €1200M etter signeringen av Éder Militão.

Etter at oljesjeikene inntok Fotball-Europa og begynte å sette sitt preg på klubber som Manchester City og Paris Saint-Germain, er det ikke lenger slik at Real Madrid er den klubben som bruker mest penger. Florentino Pérez har selv uttalt at Real Madrid har vært nødt til å endre på sin overgangsstrategi, med større fokus på å prioritere yngre spillere for fremtiden.

Les også: Panenka-spesialisten Ramos er i målform

Endringen i overgangsstrategien har først og fremst blitt gjort for å kunne henge med Manchester City, PSG og de andre klubbene med tilsynelatende grenseløse ressurser. Hensikten med å satse på yngre spillere, som f.eks. Vinícius Júnior, er at man fortsatt vil kunne ha de beste spillerne i verden i fremtiden, men at disse spillerne ble hentet mens de fortsatt var relativt billige.

Selv om Real Madrid ikke bruker like mye penger som de har gjort tidligere, er det imidlertid ikke slik at Florentino Pérez har vært sparsom i sin andre periode. Etter at spanjolen returnerte som president i 2009, sjokkerte Real Madrid hele Fotball-Europa ved å hente Cristiano Ronaldo, Kaká, Xabi Alonso, Karim Benzema og flere andre i samme overgangsvindu. Til sammen kostet disse spillerne €255,5 millioner.

Sommeren 2009 var starten på en tiårig periode hvor Real Madrid brukte mer penger enn de fleste. Av de €1211,5 millionene man totalt har brukt, har €63M blitt brukt på 5 keepere, €275M på 11 forsvarsspillere, €487M på 21 midtbanespillere og €386,5M på 11 angrepsspillere.

Mange Real Madrid-supportere er svært tydelige på at de ønsker seg store signeringer i sommer, og Zinédine Zidane gav håp i den forstand da han snakket om at "det ville komme endringer". Disse ordene har blitt gjentatt mange ganger, både blant supporterne og i media, og det er nok grunn til å tro at Zidane ikke snakket om store endringer.

Likevel er det ingen tvil om at Real Madrid vil åpne pengesekken i sommer, og man har allerede brukt €100 millioner på å hente de to brasilianerne Rodrygo Goes og Éder Militão, som begge etter planen vil ankomme klubben i sommer. Det blir svært spennende å se hvilke andre spillere som signeres før september, og Peña Madridista Noruega skal selvsagt holde dere oppdatert daglig.

Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07