Extra large odriozolito
INTERVJU: Odriozola har avgitt et langt og svært interessant intervju med La Galerna.

Odriozola: – Det har vært lærerikt

Álvaro Odriozola har avgitt et svært interessant intervju med La Galerna.

Álvaro Odriozola er snart i ferd med å fullføre sin første sesong som Real Madrid-spiller. Høyrebacken har startet elleve LaLiga-kamper denne sesongen og notert seg for fire målgivende pasninger. Han har stort sett vært god når han har fått spille, men han har som forventet ikke maktet å ta over plassen til Carvajal enda. Nylig ga høyrebacken et svært interessant intervju til La Galerna.

Da jeg var 8 eller 9 år, inviterte noen venner av moren min oss til Santiago Bernabéu. Det var første gang jeg var på en Real Madrid-kamp og disse vennene ga oss en ball som Zidane hadde skrevet under på. Jeg ble forelsket i hans spillestil, og nå er han treneren min. Det er ganske sprøtt.
Jeg er fra San Sebastián og har vært Real Sociedad-supporter hele livet, men jeg har lest meg opp på historien og det viser seg at Real Madrid og Real Sociedad historisk har hatt et godt forhold. Jeg likte også Real Madrid da jeg var ung, spesielt siden Zidane spilte der.

Tilbud fra andre klubber

Jeg hadde tilbud fra andre klubber, men i mitt hode var det aldri noe tvil. Eneste klubben som kunne få meg vekk fra Real Sociedad, var Real Madrid, ingen andre. Det er to fantastiske klubber, og de begge er klubber i mitt hjerte. Det er mange madridistas i Baskerland også, spesielt i Guipúzcoa.

Beskriv deg selv som person

Jeg ser på meg selv som en normal person. Mine prinsipper er at vi først og fremst er mennesker, og deretter er vi fotballspillere. Vi har ingen rett til å føle oss bedre enn andre bare på grunn av at vi er mer kjente eller har mer penger. Min store lidenskap ved siden av fotball er hester. Jeg har flere hester selv og det er en fin måte å koble av fotballen på.

Hvordan er det å ha Sergio Ramos som kaptein?

Jeg har sagt dette til Ramos også; Jeg har et bilde fra flyplassen i Miami da jeg var yngre og fikk et bilde sammen med han. Det er vakkert å ha han som kaptein. Jeg glemmer aldri scoringen hans i Lisboa mot Atlético Madrid. Jeg så kampen sammen med min far og bror, som også liker Real Madrid. 

Hvem er ditt forbilde utenfor fotballen?

Jeg liker å se opp til personer som er nær meg. Jeg har bestemoren min på mor-siden som er den eneste jeg har igjen. Hun er veldig spesiell for meg. Hennes mann, min bestefar, døde da jeg var fire år. Hun laget alltid mat til oss og brydde seg mye om oss. Hun er den personen jeg ser mest opp til i verden.

Ser du på deg selv som en familiemann?

Absolutt.  Familie er det viktigste i verden sammen med venner.

Beskriv sesongen du har vært gjennom...

Det har vært et komplisert år. Vi har hatt tre forskjellige trenere. Individuelt sett har det vært veldig lærerikt. Jeg har lært av de gode stundene vi har hatt, men jeg har lært ekstra mye fra motgangen vi har vært gjennom denne sesongen. Jeg jobber hardt for å være i startelleveren, og til slutt er det opptil treneren hvem som starter og ikke. En sesong i Madrid er som tre sesonger i andre klubber. Dette er toppen av fotballen.

Motivasjon

Det ser vanskelig ut å vinne noe denne sesongen, men vi har ti kamper igjen å vise oss fram for Zidane på. Jeg snakket med han i går og han fortalte hva han liker med spillet mitt, og hva jeg må bli bedre på. Han er en veldig ærlig trener, noe jeg setter pris på.

Karim Benzema

Jeg og broren min har alltid vært store entusiaster av Benzema. Den som forstår fotball, kan se at Benzema er den beste 9-eren og 10-eren i verden. All min respekt til Luka Modrić, som også er verdens beste, men Karim er unik for vårt lag. Han skaper så mye offensivt, og det er en fryd å spille på lag med han.

Dani Carvajal

Jeg snakker mye med han på trening, og jeg lærer av han hver dag. Han har behandlet meg veldig bra.
Pmn6