Extra large satellite 10
INTERVJU: Casemiro har tatt en prat med MARCA.

Casemiro: – Zidane er mer enn en trener

Casemiro har tatt en prat med MARCA.

En av lederne i Real Madrid-garderoben er Casemiro, og han har gjennom årene utviklet seg til å bli en svært viktig del av dette Real Madrid-laget. Når brasilianeren snakker, kommer det ofte rett fra hjertet. Han har nylig satt seg ned med MARCA for å diskutere en rekke ulike emner fra denne sesongen og hans karriere generelt.

Husker du din første dag i Madrid?

Folk visste ikke hvem jeg var. Det var et par journalister på flyplassen, og noen fra klubben hentet meg å kjørte meg til et hotell like ved Santiago Bernabéu. Jeg glemmer ikke at jeg alltid hadde en drøm om å lykkes her. I gode og dårlige stunder ser jeg tilbake på den dagen for å minne meg selv på hva jeg har oppnådd gjennom hardt arbeid.

Seks år senere er du en av Real Madrids viktigste spillere. Hadde du noensinne trodd det?

Man har alltid drømmer, og det er ikke alltid de går i oppfyllelse, men jeg lever drømmen fullt ut nå.

Hva har José Mourinho betydd for din karriere?

Jeg glemmer ikke debuten min. Jeg visste at jeg skulle reise til kampen med laget, men jeg forventet ikke å spille i det hele tatt. Dagen før kalte José Mourinho meg inn til kontoret sitt og spurte om jeg ser den svarte tavla. Der sto navnet mitt, og han sa at jeg skulle spille fra start. Vi hadde en samtale og han fortalte meg så mye positivt om mine ferdigheter. Han ga meg så mye selvtillit at jeg løp ut på banen og trodde jeg var verdens beste midtbanespiller.

Hvordan vil du analysere denne sesongen?

Vi er ikke i en god situasjon, men Real Madrid kommer alltid tilbake. Vi legger oss ikke nedpå, vi er sikre på at vi kommer tilbake igjen sterkere enn før. Folk kan si hva de vil, men de spillerne som er her nå, har oppnådd alt som er mulig å oppnå.
Målvaktene vi har er fantastiske. Høyrebacken vår er blant de tre beste i verden. Vi har to av verdens beste midtstoppere. Vi har verdens beste venstreback. Vi har Luka Modrić som er verdens beste spiller, og ved siden av han har vi Kroos og Casemiro. Karim Benzema har vært helt fantastisk denne sesongen, og Gareth Bale har vunnet oss mange titler. Vi har en sterk tropp, men sannheten er at vi har alle sammen mislyktes med å nå våre mål denne sesongen.

Hvorfor sliter dere med å prestere i LaLiga?

For to år siden vant vi serien med Zidane. Det finnes alltid ulike måter å se ting på. Vi kan også si at vi har vunnet Champions League fire ganger de siste fem årene. Den turneringen er noe spesielt for Real Madrid, og det er derfor vi har vunnet den 13 ganger. Vi har også 33 LaLiga-titler, så ting er ikke så bekmørkt som alle skal ha det til.

Snakk litt om Zinédine Zidane...

Treneren vår er et klubbikon. Ikke bare som en spiller, men også som en trener. Han har vist at han er mer enn en trener. Han har aldri forlatt oss, han har også lidd av å se oss slite og det er derfor han er tilbake. Zidane gir oss kjærlighet og vi er glade for at han er tilbake.
Zidane er en av nøklene til å vinne titler, og med han er jeg sikker på at vi kommer til å kjempe om alt. Jeg er trenerens soldat og jeg gir alltid alt i hver eneste ting jeg gjør. Ikke bare for Zidane, men også for alle andre trenere som kommer til Real Madrid.

Kontrakten din går ut i 2021, foreligger det noe planer om å forlenge?

Jeg vil være i Madrid så lenge klubben elsker meg. Det har alltid vært lojalitet fra begge parter, og vi kommer nok til å fortsette hånd i hånd.

Hva synes du om Vinícius og Rodrygo?

Først og fremst vil jeg gratulere klubben som signerer unge talenter som kommer til å være her i mellom 12-15 år. Med Vinícius har vi en 18 år gammel trollmann i troppen. Han har allerede vist at han er en god spiller. Det er ikke normalt å være så god når man er så ung. Han er fenomenal og målene kommer til å renne inn for han om ikke lenge. Rodrygo er også en god spiller som vi gleder oss til å ta imot.
Skjermbilde 2018 10 09 kl. 22.35.07